Görüş Bildir
Haberler
'Türkiye'nin Maldivleri' Salda Gölü Millet Bahçesi Oluyor: Otopark, Kafe, Bisiklet Yolu İnşa Edilecek

etiket 'Türkiye'nin Maldivleri' Salda Gölü Millet Bahçesi Oluyor: Otopark, Kafe, Bisiklet Yolu İnşa Edilecek

Yasin Arslan
02.02.2019 - 12:14 Son Güncelleme: 03.02.2019 - 12:05

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Salda Gölü'nü çevreyi ve şehirleri korumak adına özel çevre koruma bölgesi ilan edeceklerini belirtti. Korumaya alınacak olan göl, millet bahçesine dönüştürülecek ve otopark gibi bir çok yapı 'Türkiye'nin Maldivleri' olarak anılan Salda Gölü'nün çevresine yapılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın aktardığı habere göre, Türkiye'nin el değmemiş sayılı doğal harikalarından olan ve Türkiye'nin Maldivleri olarak alınan Burdur'daki Salda Gölü'ne otopark, bungalov ev, kafeterya, yürüyüş ve gezinti yolları inşa edilecek.

Millet bahçesi yapılacak

Millet bahçesi yapılacak

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Burdur'a giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü’ndeki koruma alanını artıracaklarını söyleyerek, gölün millet bahçesi yapılacağını açıkladı. Amaçlarının çevreyi korumak olduğunu söyleyen Kurum şöyle konuştu:

'Biz burayı Cumhurbaşkanlığımızın dün açıkladığı manifesto çerçevesinde çevreyi korumak adına, şehirlerimizi korumak adına özel çevre koruma bölgesi ilan edeceğiz. Bu ilan çerçevesinde, bulunduğumuz yaklaşık 300 bin metrekarelik alanda Salda Millet Bahçesi yapacağız. Bu da bir ilk olacak.'

Koruma kapsamında bölgede inşaata başlanacak

Koruma kapsamında bölgede inşaata başlanacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Koruma altına alınacak ve millet bahçesi olacak Salda Gölü'nde otopark, festival alanı, tuvalet, mescit, kafeterya, gibi yapıların inşa edileceğini dile getiren Kurum, şöyle devam etti: 

'Millet Bahçesi Projesi çerçevesinde buraya gelen turistlerimiz, yapacağımız otoparkta araçlarını park edecek. Geliş gidiş yollarını daha iyi şartlar altında yapmak suretiyle bu bölgeye gelen vatandaşımızın bungalov evlerde, kafeteryalarda dinlenmesi, yürüyüş yollarında, gezinti alanlarında gezmesini sağlayacak birçok düzenlemeyi de bu proje kapsamında yapmış olacağız.'

Göl çevresine festival alanları da yapılacak

Göl çevresine festival alanları da yapılacak

Gölün etrafında bisiklet yolu projesi yapılacağını aktaran Kurum, böylece vatandaşın burada vaktini en güzel şekilde geçirebileceğini söyledi. Kurum, Burdur Valiliği ile yapacakları proje çerçevesinde, her türlü festivalin ve programın yapılabileceği alanların da proje içesinde yer alacağını açıkladı.

Salda Gölü'nün millet bahçesi yapılacağı açıklanması sosyal medyanın gündeminde...

Salda Gölü'nün millet bahçesi yapılacağı açıklanması sosyal medyanın gündeminde...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1659
676
311
41
23
18
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Core I

kesin bunlar evde geceleri inşaat fotolarına bakıp masturbasyon yapıyodur.

Karelahana

hayatimda bu kadar orijinal yorum duymadim:D

İronici

anasını sikmediğiniz yer kalmasın...

Mr Logical

Bakan haklı. Doğal bir alanı etrafına envai çeşit inşaat yaparak koruma altına almak dünyada bir ilk!...