Görüş Bildir
Haberler
Türkiye’nin En Yenilikçi ve Girişimci Üniversiteleri Hangileri?

Türkiye’nin En Yenilikçi ve Girişimci Üniversiteleri Hangileri?

parlakbirgelecek.com
06.04.2015 - 13:10 Son Güncelleme: 06.04.2015 - 15:00

Türkiye’nin En Yenilikçi ve Girişimci Üniversiteleri Hangileri?

Girişimcilik ve özellikle teknoloji girişimciliği ülkemizde son yıllarda son derece yaygın bir hal aldı. Özellikle uluslararası basında çıkan bol sıfırlı başarı hikayeleri gençlerimizi maaşlı işe girmek yerine girişimci olmaya yönelten önemli unsurlardan biri oldu. Tabi ha deyince girişimci olunamadığı gibi artık girişimcilik yenilikçilikle beraber anılır oldu. Diğer bir deyişle söyleyecek yeni bir şeyiniz yoksa teknoloji girişimciliğinde şansınız pek yok.

TÜBİTAK 2012 yılından beri Türkiye’deki üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik perspektifinden inceliyor ve en girişimci ve yenilikçi 50 üniversite listesini yayınlıyor. 6 aylık bir çalışma sonucunda birbirinden farklı 23 kritere göre üniversite sıralamalarını oluşturdu. Bu çalışmalar sırasında üniversitelerin yanı sıra YÖK, TÜİK, TTGV, TPE, Kalkınma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBA, KOSGEB gibi kamu kuruluşlarıyla da ortak çalışıldı.

TÜBİTAK’a göre 2014 yılının en girişimci ve en yenilikçi üniversitesi Orta Doğu Teknik Üniversitesi. İkinciliği Sabancı Üniversitesi ve üçüncülüğü de Boğaziçi Üniversitesi yakalamış bulunuyor. İlk 10 sıralamayı aşağıda veriyoruz.

1. Orta Doğu Teknik Üniversitesi

2. Sabancı Üniversitesi

3. Boğaziçi Üniversitesi

4. Bilkent Üniversitesi

5. Koç Üniversitesi

6. Özyeğin Üniversitesi

7. İstanbul Teknik Üniversitesi

8. TOBB ETÜ

9. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

10. Selçuk Üniversitesi

Buradaki ilk 10’un URAP sıralamalarıyla benzeşmesi kuşkusuz inovasyonun üst düzey araştırmayla mümkün olduğunu gösteriyor. Ama aynı zamanda işin diğer ayağı girişimciliğin de devreye girmesiyle Özyeğin Üniversitesi gibi URAP puanı yüksek olmayan bir üniversitenin bile TÜBİTAK sıralamasında yer alabildiğini görüyoruz.

TÜBİTAK’ın sıralamasında tam listeye erişmek için tıklayınız.

Kaynak: http://parlakbirgelecek.com/tr/faydal...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0