Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'nin En Çok Takip Edilen 4 Dövme Sanatçısı

Türkiye'nin En Çok Takip Edilen 4 Dövme Sanatçısı

Alp Sırdaş
11.03.2015 - 15:25 Son Güncelleme: 12.05.2015 - 15:45
İçeriğin Devamı Aşağıda
  • Son zamanlarda dövme çok popüler ve neredeyse hepimiz bu büyük salgının bir parçasıyız,Sosyal medyanın bu kadar yoğun kullanılması ve dövme kültürünün bu kadar popüler hale gelmesiyle birlikte artık hepimiz bir dövme sanatçısını tutkuyla takip ediyor ve bir taraftar gibi onları peşinden sürükleniyoruz.Peki dövme yapmaya başlamak için kullanılan ekipmanlara bu kadar hızlı ulaşılabiliyor ve hemen kendimize bilmemkimtattooartist diye bir instagram hesabı alabiliyor ve işlerimizi sergileye biliyorken bu işi gerçekten iyi yapan hatta en iyilere en popülerlere göz atmanın zamanının geldiğini düşünüyoruz,

  • Peki bir dövmeyi ve dövmeciyi özel kılan şey nedir?Tasarım, Teknik, Yaratıcılık , Popülerite ve o 'sanatı satın alma' kısmını vücudumuz da sergilememiz adına ne kadar sanat eseri niteliği taşıdığı,

  • Karşınızda Teknik, Yaratıcılık, Tasarım  ve Popülerlik adına ki Türkiye de yaşadıkları için Şanslı olduğumuz Türkiye'nin En Çok Takip Edilen 4 Dövme Sanatçısı Kısaca Mahşerin 4 Atlısına Merhaba diyerek Hayatlarına bir göz atalım.

Emrah Özhan

Emrah Özhan

Emrah  Grafik Sanatlar Ögrencisi, evt ögrenci çünkü oda okulu asanlardan ve okulun onun yeteneklerine katacak pek bir şeyi olduğunu söylememiz zaten mümkün değil.

                Emrah geçmişte 'Lucky Hands Tattoo'nun kurucusu ve  uzun yıllar çalıştıktan sonra ayrılıp yoluna tek başına devam etme kararı alanlardan.

               Emrah şuanda eski bir dostu olan ismail Süzen ile birlikte 'Dramatik' tattooyu kurdu ve işlerine Moda'daki bu küçük ve sevimli stüdyosun da devam ediyor,sıkı bir dost ve bir ortağa sahip olmasının yanında Voque Editörlerinden birisi olan Binnaz Özhan gibi harika bir kadınla evlenecek kadarda şanslı,

               Emrah Özhan'ı Dövme kültüründe bu kadar önemli bir yere koyan hiç kuşkusuz tecrübesi.Uzun yıllar birçok tarzda dövmeler yapan emrah sonunda kendi tarzını tamamen oturtarak sadece Türkiye değil dünyanın takip edilen dövme sanatçılarından bir tanesi haline gelmiş durumda,Onun tasarımların da geleneksel ve modern çizgileri bulmak kusursuz çizgileri görmek ve tamamen özgün işleri yakalamak mümkün.her ne kadar aynı tarz içerisinde olsalar da birbirlerini tekrar etmeyen bu eşsiz tasarımları onun özelliklerinden sadece birtanesi.

    Emrah'dan randevu almak için yapmanız gereken ona bir mail atmak ve yoğunluğa göre size mail atmasını beklemek.

 Emrahın işlerini takip etmek için ve randevu almak için;

İnstagram.com/emrahozhan Adresini ziyaret edebilirsiniz.

şimdi Emrah'ın  işlerinden bikactanesine göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Okan Uçkun

Okan Uçkun

Okan Resim ve iç Mimarlık mezunu sanırım 4 lü içerisinde akademi olayına en çok kafayı takanın o olduğunu söyleyebiliriz.

     Okan dövmeye 2008 yılında Eskişehir de kurduğu 'Filadam Tattoo'da başlıyor.Sonrasında İstanbul da birkaç stüdyoda çalışan Okan Avrupa yakasından modaya kaçmayı tercih edenlerden ve son 3 yıldır Türkiye'nin en geniş ağa sahip markalarından Golden Arrow' un Kadıköy deki Şubesi Golden Arrow Street'in başında kurduğu harika takım ve stüdyoyla dövmelerini yapmaya devam ediyor.

      Türkiye'nin genç Çene Cerrahlarından Pınar Dörter ' Uçkun' gibi harika bir kadınla 2014 yılında evlenen Okan; Eş durumundan Alman Galata Diş Polikliniğinin de ortağı.

      Okan Uçkun'u dövme kültüründe bu kadar önemli bir yere koyan hiç kuşkusuz kusursuz tekniği, tasarım anlayışı ve vizyonu.Uzun yıllar çok farklı tarzda dövmeler yapan Okan formu tamamen kavrama amacıyla tüm bu tarzları en iyi şekilde uygulamak için çalışmış ve sonrasında deformasyonunu şuan ki minimal tarzını oturtmak için kullanmıştır.Onun tasarımlarımda tamamen minimal ve maddenin en sade halini kusursuz çizgi ve işçilikle görmek mümkün.Ayrıca kendisi dünyayı en çok gezen ve Türkiye de arşivin de en fazla Convention Başarı ve kupası bulunduran (bunlardan bir tanesi dünyanın en büyük Tattoo Convention'u ' Berlin Tattoo Convention'un 3.lük kupası) dövme sanatçısı.,Bunun yanı sıra Berlin'de DotstoLines,Hamburg'da Vaders.dye,Viyana  BorisTattoo'da yaptığı Guest Artistlikler ve Collaboration'da cabası.

   Okan'dan randevu almak için yapmanız gereken ona bir mail atmak ve yoğunluğa göre size mail atmasını beklemek.

Okan'ın işlerini incelemek ve randevu almak için; 

instagram.com/okanuckun Adresini ziyaret edebilirsiniz.

şimdi Okan'ın işlerinden bikactanesine göz atalım.

Denizhan Özkar

Denizhan Özkar

Denizhan Geleneksel el sanatlar öğrencisi ama bedelli askerlikle birlikte oda artık okulu sallayanlardan.

    Denizhan da 'Lucky Hands'in Lucky Hands olduğu zamanlarda Emrah la birlikte orada stüdyoyu sırtlayanlar dan daha sonra oda dövmelerini birazdan size 4. olarak tanıtacağımız sevgilisiyle Home Studyoların da da yapmaya devam ediyorlar.

    Denizhan'ı Türk dövme kültüründe bu kadar önemli bir yere koyan şey ise tutarlılığı ve bu coğrafyaya ait birçok ögeyi gizli veya belirgin olarak işlerine ve çizgisine yansıtması,daha Türkiye de kimse dot work ve Pathern bilmez iken o tasarımlarına geometrik formlardan oluşturuyor ve bunları şuanda çok popiler olan dot work ile süslüyordu,Çalışmalarındaki titizlik ve kusursuz çizgiler onu bu kadar önemli birisi olmasındaki en büyük sebeblerden de bir diğeri.

    Denizhan'dan randevu almak için yapmanız gereken ona bir mail atmak ve yoğunluğa göre size mail atmasını beklemek.

Denizhan'ın işlerini takip etmek için ve randevu almak için;

instagram.com/denizhanozkr Adresinden ziyaret edebilirsiniz.

  • şimdi Denizhan'ın  işlerinden bikactanesine göz atalım.
İçeriğin Devamı Aşağıda

Biçem Sinik

Biçem Sinik

- 4 lünün tek kadını ve en yeni dövmecisi.

     Biçem diğerlerine göre en yeni ve en tecrübesiz olanı,eski bir Art director ve yeni dövme sanatçısı.Tecrübesiz veya Yeni diyor olmamız kafanızda bir soru işaretine sebep olmasın hiç kuşkusuz ki şuan yaptığı işler ve tarzı EŞSİZ.O Türkiye deki Line work,minimal, Dot work gibi tarzların kadın sesi, Kadın dokunuşu.

     Biçem'i Türk dövme kültüründe bu kadar önemli bir yere koymamızın sebebi bu kadar yeni olmasına rağmen şuanda ortaya koyduğu harika işler.Tamamen özgün, kusursuz ve doğru.Dövmeye Denizhan,Emrah ve Okan'ı izlereyek başladı fakat şuanda her birinin en büyük rakibi ve dostu,hatta en büyük rakiplerinden birisi Denizhan'ın Sevgilisi.

     Biçem'in dövmelerine baktığınızda bir kadın dokunuşunu direk olarak alıyorsunuz.detaycılığı,sakinliği ve güzelliğiyle elinde makinası vucudunuz da harikalar yaratıyor.

     Biçem, Denizhan la birlikte yaşadıkları dairelerindeki Home studyoların da dövme ve görüşmelerini alıyor ve evt bir home stüdyo olduğu için de müsteri seçmekte bir hayli titiz.

    Biçem'den randevu almak için yapmanız gereken ona bir mail atmak ve yoğunluğa göre size mail atmasını beklemek.

Biçem'in işlerini takip etmek ve randevu almak için;

instagram.com/bicemsinik adresinden ziyaret edebilirsiniz.

  • şimdi Bicem'in işlerinden bikactanesine göz atalım.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
55
26
15
14
14
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İlker Korkmaz

Gayet taraflı bir değerlendirme olmuş . Tebrikler .

İsmet Dışbudak

Kimsenin gündeniz oktay'dan haberi yok anladığım kadarıyla.

Hepsi birbirinden başarılı ama diğer dövmecilerin hakkını yememek gerek bknz. http://timucindegirmenci.com/dovme/ buradaki çalışmalar çok başarılı ve eminim ... Devamını Gör