Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Liglerinde Oynamaları Sakıncalı Olabilecek 15 Kulüp

Türkiye Liglerinde Oynamaları Sakıncalı Olabilecek 15 Kulüp

Murat Candar
02.07.2014 - 19:31 Son Güncelleme: 02.07.2014 - 23:21

Türkiye Liglerinde Oynamaları Sakıncalı Olabilecek 15 Kulüp

Malumunuz, ülkemizde futbol icra edilmesi zor sporlardan biri. Birbirine zerrece tahammül edemeyen, kendine büyük diyen takımlar mı dersiniz, en ufak bir kararda isyanlar çıkaran holigan taraftar toplulukları mı dersiniz, her hafta maç sonları televizyonlara çıkan abuk subuk adamlar falan hepsi mevcut. Durum buyken ve halihazırda ortalık bunlarla bile karışıkken, bir de isimleri sebebiyle ülkemizde oynaması büyük tehlike yaratabilecek takımlar da yok değil. İşte onlardan bazıları

İçeriğin Devamı Aşağıda

1.Annan Athletic (İskoçya)

1.Annan Athletic (İskoçya)

Cesuryürek filmiyle kendini bize sevdiren İskoç halkının, bu şirin takımıyla bizi kendinden soğutması pek muhtemel. Alacağı mağlubiyetlerde rakip takım taraftarının, 'nasıl koyduk Annan'a', 'Annan güzel mi?', 'Annan'ı yiyorlar ye ye' gibisinden tezahüratlar yapması da ihtimaller dahilinde.

2.Verona (İtalya)

2.Verona (İtalya)

Türkiye'de sorun çıkarabilecek bir diğer takımda kuşkusuz İtalyan takımı Verona. Hem amblem de Hellas (Yunanistan) yazması hem de renklerinin sarı-mavi olması, özellikle Fenerbahçe'ye mağlup olması durumunda başta Erman Toroğlu olmak üzere herkesi kıllandıracak cinsten. Şöyle ki (Erman Toroğlu'nun sesiyle okursanız daha etkili olabilir) 'Abi takımın adı ne? Verona. Ne güzel diyor ya. Ver ona. Yani diyor ki Ver ona ver. Maçı ver onlara. Paşa paşa yat fazla kasma diyor anlatabildim mi?

3.Girona (İspanya)

3.Girona (İspanya)

Agresif bir isme sahip Girona'da, Türkiye'de oynasa özellikle deplasmanlarda çok sıkıntı yaşayabilecek bir kulüp. Hele bir de ateşli bir taraftar topluluğuna sahip olurlarsa ve olur olmadık dakikalarda 'haydi Girona, haydi gir onlara' tezahüratını yaparlarsa, özellikle Trabzon, Bursa, Beşiktaş gibi tansiyonu yüksek deplasmanlarda işin kanlı bıçaklı çatışmalara kadar gitmesine sebep olabilirler.

4.Tarragona (İspanya)

4.Tarragona (İspanya)

Yine İspanya yine sakat isim! Her ne kadar bir Girona olmasa da yapılabilecek 'Tarrak olmuş', 'Tarrak gibi takım' esprileri göz önüne alındığında mümkünse hazırlık maçları dahil Türkiye'den, Türk takımlarından, Türk insanından uzak durmasında fayda olan bir takım.

5.IFK Göteborg (İsveç)

5.IFK Göteborg (İsveç)

Yılların geyiği bu listede kendine yer bulmasa açıkçası çok ayıp olurdu. Türkiye'de kimsenin 'Idrottsföreningen Kamraterna (IFK)' sı ile ilgilenmediği bu İsveç'in güzide takımı da Türkiye'de sinir krizi geçirebilecek takımlardan biri. Soğuk iklime sahip oldukları için kendilerine yapılabilecek şakaları da bir yere kadar kaldırabileceğini düşündüğümüz Göteborg'da, Türkiye'den uzak durmasında fayda olduğunu düşündüğümüz kulüplerden.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6.Greuther Furth (Almanya)

6.Greuther Furth (Almanya)

Türkiye'de olmamasına rağmen herkesin üşenip 'Groyther Fürt' yerine 'Greyfurt' dediği bu takımın hepten turunçgil muamelesi görmemesi için Türkiye'den uzak durması kendileri açısından büyük önem taşımaktadır.

7.Mervue United (İrlanda)

7.Mervue United (İrlanda)

Türkiye'de oynasa Mustafa Denizli'nin 'içimizdeki İrlandalılar' sözünden sonra topa tutulması beklenen takım olurdu. Bunun yanında bacısı, sevgilisi, eşinin adı Merve olanları oldukça rencide edebilecek bir takım olması da kaçınılmaz. Bizim insanımızın kelime oyunu sevmesi sebebiyle oluşabilecek, 'Mervue'nin de tadı başka', 'Mervue'ye fena yağlamışlar', 'anne ben Mervue'lerde kalacağım' gibisinden tahrikler nice koçyiğitlerin genç yaşta mapuslara, mezarlara düşmesine sebep olabilir mazallah. Tabi isminde bir de 'United' olması Mervelerin birleşerek bu takımı oluşturduğu kanısına varmamıza neden olabilir.

8.FC OSS (Hollanda)

8.FC OSS (Hollanda)

Hollanda'nın bu kendi halinde takımı da Türkiye'de özellikle Öss ve ÖSYM sınavları mağdurlarının hışmına uğrayabilecek cinsten bir takım. Kötü geçen sınavın, heba olan yılların acısının bu zavallıcıklardan 'Öseseğe bokumu yee' gibisinden detone tezahüratlarla çıkması pek muhtemel. 'Bu ne şimdi?' Diyeniniz varsa da bkz. http://www.youtube.com/watch?v=mcWt-kgn19k

9.Go Ahead Eagles (Hollanda)

9.Go Ahead Eagles (Hollanda)

Türkçeye kabaca 'hadi bakam kartallar' diye çevirebileceğimiz bu kulübün, aslında herhangi sakıncalı bir durumu yok. Fakat ligde hali hazırda kartalla özdeşleşen Beşiktaş varken he bir de alt liglerde Kartalspor bulunuyorken, boş yere yırtıcı enflasyonunun yükselmesine gerek yok.

10.Pacos de Ferreira (Portekiz)

10.Pacos de Ferreira (Portekiz)

Portekiz'de yer alan bu asansör kulüp, ismi dolayısıyla çok zulüm çekebilecek kulüplerden diğeri. Türkiye'de kimsenin yüzüne bile bakmayacağı, tezahüratlarında yerin dibine sokması muhtemel bu Pacoslar (yazarken bile) ait oldukları yerde kalsalar tabi ki daha iyi olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11.Godoy Cruz (Arjantin)

11.Godoy Cruz (Arjantin)

Okyanus ötesini de boş geçmediğimiz (orası değil) listede kendine yer bulan diğer bir takım da Godoy Cruz. Kelime esprilerine maruz kalacağı bariz belli olan bu Godoşlar pardon Godoylar, kendisine gönül verenlerin erken yaşlanmasına ve aleyhte yapılacak tezahüratlardan ötürü en dirayetli taraftarlarının bile sinir hastası olmasına sebebiyet verebilecek bir kulüp. Dolayısıyla bunların da Türkiye'yle tek bağlantısın iddaa bültenlerinde 2.20 oranlarla kalması faydalıdır.

12.Sheffield Wednesday (İngiltere)

12.Sheffield Wednesday (İngiltere)

Sheffield United'in ezeli rakibi, benim de FM'de iki sezon çalıştırıp Premier Lig'e çıkardığım, ben istifa edince yine 1.Lige kadar gerileyen bu takım da belki bir ihtimal ambleminde baykuş beslemesinden dolayı incicilerin favorisi olabilir. Ancak Belediye'nin (Başakşehir) tekrar lige çıktığını hesaba katarsak, vefalı sözlükçülerin takımlarını kolay kolay satması da pek muhtemel değil. Bir koltukta iki karpuz taşınmaz misali iki takımı da desteklemek pek yakışık almayacağından bu iş yaş görünüyor.

   Hepsinden öte, mağlubiyet durumunda Çaykur Rizespor klişesi gibi (Cimbom'un çay keyfi, Kartal'ın çay keyfi vb) Wednesday'ı sel aldı. başlıklarını görmek istemeyeceğimizden, bu takımında bizden uzak durmasında fayda bulunmakta. (dipnot, Wednesday: Çarşamba)

13.Bari (İtalya)

13.Bari (İtalya)

Aslında fazla söze gerek yok. İsim her şeyi anlatıyor. Medyanın, özellikle büyük takımlarla yapacağı maç öncesi 'bunu da yen Bari' temalı esprileri şimdiden gözünüzün önüne gelmiştir. Ama bir ihtimal Bari rakibini 4-0, 5-0 gibi farklı mağlup ederse, özellikle A.M.K gazetesinin 's.kseydin Bari' başlığını atması da muhtemel. (Bir de onu tam ambleme denk getirirler 's.kseydin Bari AMK' olur falan neyse çirkinleşmeyelim.

14.Corona Brasov (Romanya)

14.Corona Brasov (Romanya)

Kuruluş tarihine bakarak 'elime doğdun sen sıpa', 'doğduğunda şu kadarcıktın' gibisinden iğrenç espriler yapabileceğimiz bu Çavuşesku ülkesinin takımı da isminin 'Corona' olması sebebiyle aşırı beklenti içine girebileceğimiz bir takım.

-Real Madrid mi? Ohoo Corona kor ona. Korkma yaz ms2

+Abi emin misin bak 15.00 oran var!

-Sen yaz rahat ol. Corona bu

+İyi yazdım bakalım. (maç sonu 8-0)

 Bu aşırı beklenti de gencecik takımın bunalmasına, depresyona girmesine sebebiyet vereceğinden en iyisi, Romanya'da kalmaları.

15.Amkar (Rusya)

15.Amkar (Rusya)

Amman diyeyim. Evlerden ırak!!!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0