Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'den Olağanüstü Toplantı Çağrısı

Türkiye'den Olağanüstü Toplantı Çağrısı

Caner
18.07.2014 - 02:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'den Olağanüstü Toplantı Çağrısı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye kara saldırısıyla ilgili, BM ve İslam İşbirliği Teşkilatı'nı olağanüstü toplantıya çağırmak için Türkiye'nin girişimde bulunduğunu bildirdi.

ANKARA

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye kara saldırısıyla ilgili, BM Güvenlik Konseyi, İslam İşbirliği Teşkilatı ve BM İnsan Hakları Konseyi'ni olağanüstü toplantıya çağırmak için Türkiye'nin girişimde bulunduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, İsrail'in Gazze'ye karadan başlattığı saldırıya ilişkin, 'İsrail'in hava saldırılarıyla işlediği insanlık dışı cinayetlerin ardından şimdi de Gazze'ye kara harekatı başlatmış olmasını lanetliyoruz' dedi.

Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, insanlık vicdanının bir kez daha Filistin meselesi ile sınandığına dikkati çekerek, 'Az önce Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüştüm. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin olağanüstü açık katılımlı toplanması için girişim başlatıyoruz' ifadelerini kullandı.

New York ve Cidde'de İslam İşbirliği Teşkilatı ile BM İnsan Hakları Konseyi'ni de olağanüstü toplantıya çağırmak için girişimde bulunduklarının bilgisini veren Davutoğlu, İslam ülkeleri dışişleri bakanları ile sürekli temas halinde olduklarını kaydetti. Davutoğlu, 'Tüm ülkelerin İsrail'in bu hukuk tanımazlığına dur demesini bekliyoruz' çağrısında bulundu.

Davutoğlu'ndan telefon diplomasisi

Bu arada, Bakan Davutoğlu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği kara saldırısının en kısa sürede durmasını istedi.

Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, kendisini kısa süre önce arayan ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile telefonda görüştüğünü belirtti.

Davutoğlu, mevkidaşına İslam dünyası ve Türkiye'deki infiali aktardığını belirterek 'Filistinlilerin kabul edebileceği sürdürülebilir bir ateşkesin bir an önce sağlanması için görüşlerimizi paylaştık. İsrail saldırısının en kısa sürede durması yönündeki talebimizi ilettim' ifadesini kullandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni ile konuştuğunu da bildiren Bakan Davutoğlu, kuruluş sebebi Kudüs olan İİT'nin bir an önce harekete geçmesi yönünde istişarede bulunduklarını kaydetti.

Muhabir: Yusuf Hatip

AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/manset/360527...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0