Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'deki Tüm İllerdeki Doktorların Ortak Haykırışı: 'Yoğun Bakımlar Doldu, Hastalar Sedyelerde Bekliyor'

Türkiye'deki Tüm İllerdeki Doktorların Ortak Haykırışı: 'Yoğun Bakımlar Doldu, Hastalar Sedyelerde Bekliyor'

İnternet ortamında düzenlenen basın toplantısına katılan çeşitli illerin Tabip Odası Başkanları Covid-19 salgınında illerinin son durumunu kamuoyu ile paylaştı. Yoğun bakımların ve yatakların tamamen dolduğu, hastaların sedyelerde bekletildiğini belirten başkanlar, salgının bilinçli yönetilmediğini savundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'den Latif Sansür'ün haberine göre, internet ortamında düzenlenen basın toplantısında bir araya gelen TTB Merkez Konseyi ve tabip odalarının başkanlarından oluşan 64 hekim, salgında üçüncü zirve ve illerinde Covid-19 psalgınının geldiği endişe verici durumu dile getirdi. Basın toplantısında konuşan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, “Eksik, yanlış, tutarsız politikalar başarısız salgın yönetimi nedeniyle ülkemizde kontrol altına alınamayan salgın üçüncü ve en yüksek pikini yaşıyor” diyerek  Sağlık Bakanlığı ile iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

'Salgını seyretmekle yetiniyorlar'

'Salgını seyretmekle yetiniyorlar'

Fincancı, sağlık çalışanlarının her gün ölümlere tanıklık etmekten tükendiğini belirterek “Günlük vaka sayıları 50 bini aştı. Can kayıpları gerçek rakamların ancak üçte birini yansıtan resmi rakamlara göre dahi 250'lerde. Hastanelerimiz Covid-19 hastalarıyla doldu. Yeni açılan servisler dahi ihtiyacı karşılamaya yetmiyor. Yoğun bakımlarda yer bulunamıyor.

Her gün çaresizlik içinde yeni ölümlere tanıklık etmekten tükeniyoruz. Böyle olacağını başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yönetenler biliyordu. Önlemleri almak yerine seyretmekle yetindiler” diyerek gelinen noktada aşı umudu tacirliği yapılarak algı yönetilmeye çalışıldığını, maske, mesafe, hijyen tekerlemesiyle suçun vatandaşa yıkıldığını söyledi.

'Sağlık Bakanlığı ve iktidar tüm bilimi dışlıyor'

'Sağlık Bakanlığı ve iktidar tüm bilimi dışlıyor'

Basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, insanların hayatlarını kurtaracak tüm bilgi ve birikime sahip olduklarını, ancak Sağlık Bakanlığı’nın bilim ve bilgiyi dışladığını söyleyerek, “Sağlık Bakanlığı ve iktidar tüm bilimi dışlıyor. Bu ülkenin insanlarını önlenebilir, korunabilir bir hastalıktan korumuyor, ölüme mahkum ediyor adeta. Bu kabul edilemez. Eğer bilimi uygulamaya devam etmezlerse, toplumun sağlığını bir avuç insanın mali çıkarına terk edeceklerse çekilsinler. Biz Covid-19 ile mücadele ederiz. Bu salgını yönetiriz” ifadelerini kullandı.

'Yoğun bakıma almak için birilerinin ölmesini beklemek durumundayız'

'Yoğun bakıma almak için birilerinin ölmesini beklemek durumundayız'

Özel hayatları kalmayan, yıpranan, tükenen sağlık çalışanlarından hayat kurtarması beklendiğini belirten Tabip Odası başkanlarının illeriyle ilgili son durumu değerlendirmeleri şu şekilde:

'İstanbul'da bütün hastaneler bütün yoğun bakımlar dolmuş durumda. Hastalar yatış ve yoğun bakıma geçebilmek için sıra bekliyor. Yatırmak, için hasta tercihi yapmak, yoğun bakıma almak için birilerinin ölmesini beklemek hiçbir hekimin arzu etmediği bir durumdayız. Bütün hekimler, sağlık çalışanları tükendi. İktidarın bir an önce can kayıplarını durdurması gerekiyor. Artık bilinçli olarak salgın yönetilmemekte.'

'12 saat sedyede bekledi'

'12 saat sedyede bekledi'
  • Ankara'da bir hastamızı yatırmak için kamu ve özel hastaneler dahi hiçbir hastanede yer bulamadık.12 saat boyunca hastamız sedyede kaldı. Bütün bu ölümlerin sorumlusu siyasilerdir. Biran önce tedbirlerin alınması gerekiyor.

  • Adana'da bir yılın sonunda başa döndük. Biz artık burada beceriksizlik değil art niyet arıyoruz. Bu kadar beceriksizlik yönetememekten değil kasıttan olur. Bu gidiş gidiş değil.

  • Bursa'da sözün bittiği yerdeyiz. Pandemide artık durum tespiti dönemi bitti. Eylemcilik aşamasına geçmeliyiz. Tüm toplum katmanlarının katılması gerekiyor. Günü kurtarma peşindeki yönetenlerden umudumuz kalmadı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Diyarbakır'da 6-7 kat fazla artış var'

'Diyarbakır'da 6-7 kat fazla artış var'
  • Bolu'da  rakamlar hızla yükseliyor, o nedenle çok endişeliyiz.

  • Giresun'da vakaların tam pik yaptığı bir dönemdeyiz. İktidar ve siyasiler bunu nasıl anlamıyor görmüyorlar. Başka bir ülkede mi yaşıyorlar. Anlaşılır gibi değil.

  • Diyarbakır'da 6-7 kat fazla artış var. Kapanan servisler tekrar açıldı.

  • İzmir'de yönetilemeyen bir pandeminin üçüncü pikini yaşıyoruz. Ölüm ve vakalar katlandı. Yoğun bakımlarda yer kalmadı. Acillerde sedyelerde bekleyen hastalar var. Yönetemeyenler ölümlerin hesabını vermek zorundalar.

  • Bartın'da korkunç derecede vaka artışı var. Hastaneler tıkanmış, tükenmiş durumdayız. Sahadan yağmur gibi hasta geliyor. Söz bitti, her şey görülüyor.

  • Batman'da  aşı yetersizliği bölgemizde çok kısıtlı. 3-4 günde bir 20 adet aşı gönderiliyor. Sırası gelenleri bile aşılayamıyoruz.

  • Samsun, Karadeniz'de en fazla vakanın olduğu ilin temsilcisiyiz. Pandemide maalesef tükenme noktasına geldik.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
38
15
8
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kara_500

Çokta umurlarındaydı.. Daha büyük dertleri var şu an. Libya'ya aşı bağışlamak gibi !!!

öyle biri

Sevap point kasıyor işte daha ne yapsın ahdhdh

PureCoffee

Yapmaya çalıştığınız algıda boğulun.

2. hatta 3. kez virüsü kapan var. Pisi pisine hayatını kaybeden bir sürü insan oldu. Ama aşıları Libya'ya yollayalım biz.