Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Tam 50 Milyon Kişinin Kimlik Bilgileri Çalındı!

Türkiye'de Tam 50 Milyon Kişinin Kimlik Bilgileri Çalındı!

Yusuf Afyon
05.04.2016 - 00:55

Türkiye'de Tam 50 Milyon Kişinin Kimlik Bilgileri Çalındı!

Daha önce Apple'ın iCloud hacklenmesinde yaşanan kişisel bilgilerin paylaşımına bu sefer Türkiye'de vurdu. Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı'na sahip olan tam 50 milyon vatandaşın çeşitli kimlik bilgileri internet ortamında torrent olarak yayıldı.

Yapanların hangi hack ekibine bağlı olduğu bilinmezken, yeni çipli kimlik kartı sistemine geçecek olan ve birçok bilgiyi veri merkezlerimizde saklanacağı durumun arifesinde böyle bir durumun yaşanması dikkat çekiyor.

'Gerici ideolojiler, adam kayırma ve dinde aşırıya kaçmanın Türkiye'yi savunmasız ve acı çekecek hale getireceğini kim diyebilirdi?' benzeri bir meraj ile dağıtıma çıkan tam sayıyla 49,611,709vatandaşın TC Kimlik No, Ad-Soyad, Anne adı, Baba adı, Cinsiyet, Doğum yeri ve tarihi, Nufüsa kayıtlı olduğu il ve ilçe ve adres bilgileri şu anda torrent ortamlarında yayılmaya başladı.

Yayımlanan bilgilerin yanı sıra Türklere de bir mesaj veren kimliği ve bağlı olduğu örgütün bilinmediği ekip;

-Bit shifting bir şifreleme türü değildir.

-Veritabanınızı indeksleyin. Bir işe yaramayan veritabanınızı düzeltmek zorunda kaldık.

-Arayüze karmaşık bir şifre koymak, size hiçbir koruma sağlamaz.

-Erdoğan hakkında bir şeyler yapın! Ülkenizi tanınır hale getirmek yerine yok ediyor!

Şeklinde madde madde mesaj veren bu durum karşısında ülkemizdeki gerekli merciiler ne gibi bir çalışma yapacak, bu durum için bir açıklama getirilecek mi bilmiyoruz. Verilen bilgilerin de oldukça önemli detaylar içermesi ve sahip olan kişinin bizler hakkında detaylı bilgiye ve birçok işlemi yapabilecek olması tüm Türkiye açısından önemli bir risk faktörü olduğunu unutmamak gerek.

Son olarak ABD için 'Donald Trump'ı kesinlikle seçmemeliyiz. O, bir ülkeyi yönetme konusunda Erdoğan'dan daha az şey biliyor.' şeklinde mesaj da bırakan ekibin buradan aslında ABD merkezli olduğunu da görebiliyoruz. Ama şu anda Anonymous ya da farklı bir ekibin olup olmadığı da belli değil.

Umarız bu bilgilerin internet ortamından silinmesi ve gerekli güvenlik önlemlerinin sağlanması noktasında aceleci oluruz. Çünkü şu anda güvenlik için paylaşmadığımız sitede açık olarakCumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu ve Eski Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün bilgileri sunulurken torrent dosyası olarak da bilgilerimiz yayınlanıyor. Detayları sizlere akltarmaya devam edeceğiz.

kaynak:webtekno.com

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın