Görüş Bildir
Haberler
Herkes Birbirine Sordu: ‘Saat Kaç?’

etiket Herkes Birbirine Sordu: ‘Saat Kaç?’

ATKN
25.10.2015 - 17:12 Son Güncelleme: 25.10.2015 - 20:04

Dünyanın pek çok ülkesinde enerji tasarrufu için kış saati uygulamasına geçildi. Ancak Türkiye'de seçimler nedeniyle 8 Kasım'a ertelenen bu değişiklik nedeniyle kafalar karıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Akıllı telefon ve bilgisayarlar otomatik olarak kış saati uygulamasına geçtiği için bu cihazlarda saatlerin bir saat ileri alınması gerekli. Masaüstü bilgisayarlarda sağ altta bulunan tarih/saat simgesine tıklayarak saatler ayarlanabiliyor.

Android işlemli mobil cihazlarda ise 'Ayarlar' kısmına gidilerek 'Tarih ve Saat' menüsüne tıklanıyor. 'Otomatik tarih ve saat ayarları' kaldırılarak ve 'Saati ayarla' başlığına tıklayarak saatler ayarlanabiliyor.

iOS yazılımlı mobil cihazlarda ise 'Ayarlar' menüsünden 'Genel' kısmına giriliyor, 'Tarih ve Saat' başlığından 'Otomatik Ayarla' seçeneğine tıklanarak saat ayarı gerçekleşiyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletşim Kurumu (BTK) da, vatandaşların mağdur olmaması için akıllı telefon ve bilgisayarlar başta olmak üzere elektronik cihazlarda gerekli saat ayarlamalarının yapılması gerektiğini bildirdi.

Twitter'da '#SaatKaç' etiketi birinci sıraya yükseldi ve çok sayıda kullanıcı birbirine saati sordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
688
115
48
40
19
18
0