Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Gazeteler İkiye Ayrıldı: Yarbay Mehmet Alkan'ı Görenler ve Görmeyenler

Türkiye'de Gazeteler İkiye Ayrıldı: Yarbay Mehmet Alkan'ı Görenler ve Görmeyenler

ATKN
24.08.2015 - 13:35 Son Güncelleme: 24.08.2015 - 15:02

Şırnak'ta şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan'ın dünkü cenaze töreninde abisi Yarbay Mehmet Alkan'ın 'Şu güne kadar 'çözüm' diyenler neden şimdi 'sonuna kadar savaş' diyor?' şeklindeki isyanı, Türkiye gündemine damgasını vurdu.  Bazı gazeteler bugünkü manşetlerinde Yarbay'ın isyanına yer verirken, hükümete yakınlığıyla bilinen bazı gazeteler ise Yarbay'ı 'görmedi'. Devletin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı da buna dahildi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Yüzbaşı Ali Alkan, memleketi Osmaniye'de 15 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Bazı gazeteler Yarbay'ın feryadını bugünkü (24 Ağustos 2015) manşetine taşırken, hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah, Türkiye, Güneş, Akit, Milat, Yeni Şafak, Star, Takvim, Akşam gazeteleri, Yarbay'a yer yer vermedi ve 'Osmaniye şehidini uğurladı' demekle yetindi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Devletin ajansı da ...

Devletin resmi ajansı Anadolu Ajansı, haberinde şu ifadelere yer verdi:

''Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakoluna düzenlenen terör saldırısında şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan, Osmaniye'de defnedildi. Şehit Alkan'ın naaşı, Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınarak, Fatih Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Helallik alınması ve okunan duanın ardından Alkan'ın cenazesi, törenin düzenleneceği Envar-ül Hamit Camisi'ne taşındı. Törene katılan protokol üyeleri ve askeri yetkililer, şehidin babası Hasan, ağabeyleri Jandarma Yarbay Mehmet Alkan ile Astsubay Başçavuş Mustafa Alkan'a taziye dileklerini iletti. Şehidin ağabeyi Jandarma Yarbay Alkan, törene üniformasıyla katıldı. Şehidin babası ve ağabeyleri, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi, İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı namazın ardından Asri Mezarlık'taki Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.''

Yarbay ne demişti?

Fuat Avni: "Aleviymiş propagandası başlatılacak"

Fuat Avni: "Aleviymiş propagandası başlatılacak"

Twitter fenomeni Fuat Avni, akşam saatlerinde konuya ilişkin 'Yarbay'ın uzak yakın ailesini araştırma, DHKP-C'li akraba bulma kararı aldılar. Zaten Aleviymiş propagandası başlatılacak' iddiasında bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yarbay 'Ak troller'in hedefinde

Yarbay 'Ak troller'in hedefinde

Yarbay’ın daha önce hakkında verilen bir mahkeme kararına itiraz etmek için başvurduğu Anayasa Mahkemesi tutanağı, Ak Trollere ait Twitter hesaplarından ‘Yarbay ceza almış’ diye paylaşıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Ak troller" ele geçirdikleri belgeyi yanlış mı anladı?

Sosyal medyada, Jandarma Yarbay Alkan’a ait belgenin kim tarafından servis edildiği merak konusu oldu.

Twitter'da "Yarbay Alevi TT oldu, peki bu kimin işi?

Twitter'da "Yarbay Alevi TT oldu, peki bu kimin işi?

#Yarbay Alevi başlığıyla oluşturulan hashtag kısa sürede TT listesine girdi. Başlığın Gülen cemaatine yakın bot hesaplar tarafından 'gündemi karıştırmak ve algı oluşturmak' için açıldığı söyleniyor. 

 Cemaate yakın hesaplar ise iddialara reddederek aynı suçlamayı 'AK trollere'e yöneltiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Twitter'dan seçmece yorumlar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0