Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Eşcinsel Olmak

Türkiye'de Eşcinsel Olmak

Can Kursun
06.05.2016 - 11:51

Maalesef böyle, rengarenk insanlar açık sözlü olduğu vaya başka bir deyişle-cinsel kimliklerini açıkladığımız zaman, bu ülkede kabullenilmiyor, dışlanıyor ve birçok eleştri ve insanlık dışı muameleyle karşı karşıya kalıyoruz. Hakkımızda doğru sanılan yanlışların ve karşılaştığımız durumların bir kısmını 14 madde de sizin için derledim; okuyacaklarınızın hepsi gerçektir ve yaşanmış olaylardır.

Lütfen okurken önyargılarınızı bir kenara bırakın ve objektif bir bakış açısı ile okuyun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- İŞ BULAMIYORLAR

Evet, her ne kadar düzgün ve namuslu olsak da kimliklerimizi açıkladığı zaman, ya sahip olduğu işten oluyorlar ya da iş bulamıyorlar. Geçtiğimiz aylarda bir polis memuru türlü hakaretlere maruz kalarak işinden atılmıştı, olayın tamamını merak edenler internete göz atabilirler

2- EV TUTAMIYOR

Evde bulamıyorlar, hatta eşcinsel olduğu ortaya çıkan bir arkadaşım, sırf cinsel kimliği nedeni ile gecenin 12'sinde ev sahibi ve komşuları tarafından eşyaları ile sokağa atılmıştı (kirasını düzenli ödemesine rağmen).

3- TECAVÜZCÜ MUAMELESİ GÖRÜYORLAR

Toplumun heryerinde insanlar bize tecavüzcüymüşüz gibi bakıyor ve böyle yargılıyorlar. Birer sosyopat muamelesi görüyoruz. Tabi Efendim:'Eşcinseller satanist, yamyam, saldırgan, cani ve vatan hainidir. Kesin bilgi, yayalım(!)'......

4- ATESİT OLARAK GÖRÜLÜYORLAR

'Eşcinselin dini yoktur' deniyor. Hayır efendim vardır, islam dini eşcinselliği onaylamasa da içimizde dini bütün müslümanlar da var, ben de islam terbiyesi ile büyümüş bir insanım.

İşin detayını merak edenlere bir çift söz:'Livata yapan erkek ya da kadın suçüstü yakalandığında cezası ölümdür, fakat bunun dışında bu suçun herhangi bir had cezası bulunmamaktadır, birçok İslam alimi bu konuda ihtilaf etmişlerdir, Ebu hanife livatayı zina ile bir tutmuş, faili muhsan (evli) ise recim , muhsan değil ise zina cezasını uygun görmüştür'.

5- ÇOĞU CİNAYETLERE KURBAN GİDİYORLAR

Türkiye dünya üzerinde homofobik cinayetlerin en çok işlendiği ülkelerden biri maalesef. Bu cinayetler genelde aileler tarafından 'Töre' adı altında işleniyor, bugün bile çoğu cinayetin üstü hükümet tarafından örtülüyor, bir çok insanın mezarının yeri belli değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- CİNSEL HAYATLARI DİDİK DİDİK EDİLİYOR

Komşulardan tutun da patronlarına kadar, hiç alakaları olmayan insanlar yatak odalarımıza burunlarını sokuyorlar, ve hanemize tecavüz etmeyi en temel hakları olarak görüyorlar. Bir arkadaşımın ev sahibi sırf eşcinsel diye evin yatak odasına gizli kamera sistemi kurmuştu.

7- YAŞLANDIĞI ZAMAN YANLIZ KALIYORLAR

Devletin sunduğu sosyal imkanlardan yararlanmak gibi bir hakkımızda yok, inanmıyorsanız araştırın.

8- ÇOĞU ZAMAN TECAVÜZLERE MARUZ KALIYORLAR

Çoğu tecavüze uğruyor, hem de pek namuslu(!) heterolar tarafından. her yıl lgbt bireyleri tecavüz ediliyor hata haberlerde bile görüyoruz yada göstermiyorlar, intihar ediyorlar, diğer ise hala utançlarından olayı örtbas ediyorlar.

9- KADIN GİBİ GÖRÜLÜYORLAR

Toplum onlara tabiri caizse:'Oynak' olarak bakıyor, medya da bunun gibi filmleri piyasaya sürerek işi daha da ballandırıyor. Eşcinsel bir erkek kendini kadınlara kıyaslamaz ya da kadınlara benzemeye çalışmaz, sadece uydurulmuş bir safsata bu...

10- MEDYA ORGANLARI DURUMU"CİNSEL TERCİH" OLARAK LANSE EDİYOR

Hem medya hem de ünlü isimler sık sık:'İnsanların cinsel tercihlerine saygı duyulmalı' gibisinden 'tuhafiskonto' açıklamalarda bulunuyorlar, doğrusu için 16. maddeyi okuyunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11- "HASTALIĞI" BELGELEDİĞİ TAKDİRDE GİTMEKTEN MEN EDİLEBİLECEĞİNİZ BİR ASKERLİK SİSTEMİ OLMASI

Gelsin Pembiş teskereler...,

12- SANANANE KARDEŞİM

SOKAKTA HALKA AÇIK ALANLARDA SEVDİĞİ KİŞİNİN ELİNİ TUTUP YÜRÜMEK İSTEYEN EŞCİNSELİN YADA ÇİFTİN EN İYİ İHTİMALLE KÜFÜR YİYECEK OLMASI(Genelde hastanelik ediyorlar.)

13- "EŞCİNSEL BİR HASTALIKTIR TEDAVİ EDİLMESİ GEREKİR"

Hayır arkadaşlar değildir! Eşcinsellik doğuştan gelir ve kişinin kendini değiştirmek gibi bir imkanı yoktur. (Zaten böyle olsaydı emin olun böyle olmayı seçmezlerdi.)

14- EŞCİNSEL BİR KİŞİ EĞER İSTERSE HETEROSEKSÜEL OLABİLİR.

Marketten aldığı ürünü değiştirmemizi talep eder gibi: 'Değişebilirsin' diyenler var ya... 'Zaten ben bugün heteroyum, yarın biseksüel olucam, çarşamba günü de gay olmayı planlıyorum.'

Arkadaşlar yok böyle bir zihniyet! Sen nasıl eşcinsel olmayı istesen de olamıyorsan ben de hetero olamıyorum, öyle herşey kafa da bitseydi ne güzel olurdu....

17- "Her ilişkide bir femin birde maço taraf vardır" nakaratı

Hayır, bu da safsata, bazı ilişkilerimizde partnerler eşittir, ve herkes birbirini normalden daha iyi anlar, ayrıca partnerlerine karşı sizden daha çok sevgi besler, bir kez bir araya gelirse birbirinden çok zor ayrılırız. Yani eşcinsel aileler birbirinden kolay kolay kopamazlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son söz:

İnsanları dışlamanız onları değiştirmez, toplumda huzursuzluk ve çatışmalara sebep olur, siz kabullenseniz de kabullenmeseniz de Onlar böyle ve değişmezler herkes olduğu gibi mutludur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın