Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de En Acilinden Olması Gereken 10 Madde

Türkiye'de En Acilinden Olması Gereken 10 Madde

Ulaşımdan bilişime Türkiye'de bir an önce uygulanması gereken 10 madde. Buyurun bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tek acil danışma numarası: Alo 112

Tüm farklı kurumların acil danışma hatlarını aklımızda mı tutmamız gerekiyor? Çünkü yaklaşık 17 farklı acil numarası var. Birini arayınca öbürüne ulaştırıyorlar ama ne gerek var. Acil danışma hattı tek bir numara olsun. Alo 112. Bitti.

2. Şehiriçi ulaşımda kart kalabalığını bitirecek tek bir ulusal kart: UlaşımKart

2. Şehiriçi ulaşımda kart kalabalığını bitirecek tek bir ulusal kart: UlaşımKart

İstanbul'u ayrı Ankara'sı ayrı, İzmir'i ayrı Eskişehir'i ayrı. Hele ki birden fazla şehire sürekli gelip giden ve toplu ulaşım kullanan biriyseniz cüzdan yetmez bu kadar karta. Hepsini birleştirelim UlaşımKart adıyla tek kart olsun.

3. Tüm kamuda ve eğitimde milli işletim sistemi: Pardus

3. Tüm kamuda ve eğitimde milli işletim sistemi: Pardus

Her yıl lisanslara ve güvenlik uygulamalarına verilen yüz binlerce doların ülke içinde kalması ve yazılımcılığı geliştirmek için Milli işletim sistemi Pardus'a geçilmeli.

4. Yeni pasaport, yeni tasarım

Sadece pasaportumuzun hem iç sayfalarına ve özellikle kapağına biraz tasarımcı eli değmesi gerekmiyor mu sizce? Madem pasaportları yeniliyoruz tekrar. Biraz daha estetik ve tasarım katamaz mıyız?

5. Daha küçük ama dayanıklı banknotlar.

Türk lirası banknotlar boyut olarak, özellikle dikey genişlik olarak biraz fazla. Küçültmekte fayda var. Ayrıca daha dayanıklı olmalı. Hem enflasyona karşı, hem de yıpranmaya karşı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Okullarda standart 10 parmak klavye kullanım dersi

Gerçi klavyenin de dönemi kapanacak belki yakında ama bilişim çağına ayak uydurmak için olmazsa olmazlardan biri hızlı yazmak. Bu nedenle tüm okullarda hızlı yazma eğitimleri standart olarak verilmeli.

7. Yine okullarda standart kod yazma dersi

Bilişim çağı dedik. Kod yazmaya değinmesek olmaz. Nesneler de artık akıllanıyor yavaş yavaş. Onların dilinden konuşmayı bilen bir nesil yetişmesi gerekmiyor mu?

8. Bisiklet yolları

Çarpık şehirlere hiç girmiyorum. Bari şehirleri bisiklet yolları ile örsek de insanlar rahat rahat gidip gelse.

9. Tüm uçaklara wi-fi

Hayatın her anında kopmuyoruz netten. Uçakta niye kopalım. Bu konuda çalışmalar olduğu biliniyor ama yine de değinmeden geçmeyelim.

10. Elektrikli araba

Fosil yakıtlar yerini elektrikli araçlara bırakacak. Elalemin Tesla'sı var. Bizim neden olmasın. Yok mu memlekette bir tane Elon Musk.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın