Görüş Bildir
Haberler
Türkiye'de Elektrikler Neden Kesildi?

Türkiye'de Elektrikler Neden Kesildi?

Bay0y
31.03.2015 - 15:42 Son Güncelleme: 01.04.2015 - 01:32

Türkiye elektriksiz kaldı! İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde kesilen elektrik için TEİAŞ'tan açıklama geldi. İşte elektrik kesintisinin nedeni.

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinde elektrik kesintileri yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi elektrik kesintileri nedeniyle metro seferlerinin yapılamadığını duyurdu. Ankara'da ise trafik lambaları, metro ve banliyo tren seferleri çalışmıyor.

:: Türkiye'nin Genelinde Elektrikler Kesildi

Ülke genelinde elektrik kesintisi internet bağlantısında sorunlara neden olurken BEDAŞ'ın internet sitesi ise aşırı yoğunluk nedeniyle çöktü.

Elektrik kesintisi Ankara, Adana, Adıyaman, Batman, Karaman, Karabük, Mardin, Trabzon, Aydın, ArtvinEdirne, Düzce, Diyarbakır, Kars, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Sinop, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Isparta, Burdur, Bitlis, Yozgat, Kütahya, Sivas, Siirt, Kayseri, Çanakkale, Konya, Gaziantep, Hatay, Kırşehir, Denizli, Kahramanmaraş, Eskişehir, Uşak, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik ve Samsun'da gerçekleşti. 

Elektrik kesintisiyle ilgili açıklama ise TEİAŞ'den geldi. TEİAŞ'dan yapılan açıklamada elektrik kesintisi ile ilgili olarak 'Avrupa-Türkiye elektrik hattı bağlantısında kopma nedeniyle ülke genelinde elektrik kesintisi yaşanmaktadır' dendi.

Ne zaman geleceği soru cevapsız kalırken TEİAŞ yetkilileri, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi. Teknik inceleme başlatıldığını belirten yetkililer, sisteme en kısa sürede elektrik verilmesi için çalışıldığını kaydetti.

Enerji bakanlığı ise 15 yıldır böyle birşey yaşanmadığını söyleyerek “Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi” dediler.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın