Görüş Bildir
Haberler
Türkiye Cumhuriyeti'nin Hangi Cumhurbaşkanısınız?

etiket Türkiye Cumhuriyeti'nin Hangi Cumhurbaşkanısınız?

Osman Avcı
22.10.2014 - 11:54 Son Güncelleme: 22.10.2014 - 15:59

Türkiye siyasetine damga vuran bu liderlerden, hangisi sizin ruh eşiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle... Bizim ülkece, şu günlerde en ihtiyacımız olan şey nedir?

2. Dünyanın her yeri sizin diyelim. Cumhurbaşkanlığı köşkünü nereye kondurursunuz?

2. Dünyanın her yeri sizin diyelim. Cumhurbaşkanlığı köşkünü nereye kondurursunuz?

3. Tarihe damga vuran bir imparatorluk seçin!

4. Sizce Türkiye'nin en büyük problemi nedir?

5. Okul yıllarında hocanız sizi nasıl tarif ederdi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki ya, sizce bu ülkenin hangi yönü daha kuvvetli?

7. Gençler özgürlüklerinin kısıtlandığı gerekçesiyle sokağa çıkmış. Onlara karşı nasıl bir tavır takınırsınız?

7. Gençler özgürlüklerinin kısıtlandığı gerekçesiyle sokağa çıkmış. Onlara karşı nasıl bir tavır takınırsınız?

8. Cumhurbaşkanı olarak önünüze kanun geldi diyelim. Bu kanun da size göre hukuka aykırı. Nasıl bir yol izleyeceksiniz?

9. Son soru: Bir Osmanlı Padişahı seçin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Mustafa Kemal Atatürk" çıktı!

"Mustafa Kemal Atatürk" çıktı!

Öncelikle, şunu belirtmek gerekir ki, sizin hakkınızda ne söylesek, sizi nasıl tanımlasak eksik kalır; ama yine de bir deneyelim. Siz, bir fikrin insanısınız ve o fikir uğrunda, az zamanda çok işler başarmış, bir ülkeyi küllerinden doğurtmuşsunuz. Bunu; kendinizden çok, halkınıza inanarak yapmışsınız, çünkü o halktaki potansiyeli görecek gözler sizde var. Aydın gibi aydınsınız ayrıca. Mavi gözleriniz ufuktan bir güneş gibi doğar, siz aydınlatırsınız geceyi. Her şeyi size borçluyuz kısaca, ey ulu önder!

"İsmet İnönü" çıktı!

"İsmet İnönü" çıktı!

Siz tam bir ikinci adamsınız. Yanlış anlamayın, ikinci adam olmak kötü bir şey değildir; aksine, eğer önünde dünyanın en büyük liderlerinden biri varsa, egonu geri plana atıp onun izinden gitmek başlı başına bir erdemdir ve zordur da. Arada 'Tabii İsmet kim ki!?' diye hayıflansanız da, yine de egonuzu ülkenin geleceğine değişmiyorsunuz, ey ikinci şahsın şiiri :)

"Kenan Evren" çıktı!

"Kenan Evren" çıktı!

Ne yazık ki, Kenan Evren çıktınız ve burada gerçekleri söylemek zorundayız. Gaddarsınız öncelikle, bu ülkenin bir 10 yıl geri gitme sebebisiniz de. Tam bir diktatör ve de tam bir baskıcısınız. Totaliter, statüko gibi kavramlar, sizi görse diz çöker, tövbe ister yani, o derece. Yani saf kötüsünüz ve bundan da oldukça zevk alıyorsunuz. Kötü olmak da zordur, ama sizin için değil!

"Turgut Özal" çıktı!

"Turgut Özal" çıktı!

Sizi tanımlayan en doğru sıfat: 'Katıksız Liberal'. 'Bırakınız yapsınlar'sa mottonuz. Serbest piyasa ekonomisi deyince akıllara siz gelirsiniz yani. Modern zamanların Napolyon'u gibisiniz bir nevi. Tek düşünceniz 'para para para' kısaca. Eee para olmadan da yaşanmıyor; mal canın yongası değildir de nedir!

"Recep Tayyip Erdoğan" çıktı!

"Recep Tayyip Erdoğan" çıktı!

Sizi tanımlayan en doğru kelime: 'Baskın'. Bazıları, doğuştan baskın ve doğal lider olarak doğuyor, siz de öylesiniz. Bu baskınlığınız bazen başınıza kötü şeyleri de getirmiyor değil, çoğu zaman kendi kendinizi yalnızlaştırıyorsunuz, sırf bu baskınlığınız yüzünden. Ayrıca seveniniz olduğu kadar, nefret edeniniz de çok. Ama siz bunları da takmıyorsunuz, sadece işinize bakıyorsunuz. Ve halkın desteği de arkanızda, geçtiğimiz yaklaşık 354 seçim bunu kanıtladığı üzere, bay/bayan uzun :)

"Ahmet Necdet Sezer" çıktı!

"Ahmet Necdet Sezer" çıktı!

Sizin en öne çıkan özelliğiniz, adalete verdiğiniz önem. Adaletin sağlanması için de yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğü olmazsa olmazınız. Ama bunu anlamayıp, kuvvetler ayrılığına aykırı hareket eden de çok. Ama sizin için sıkıntı da yok, her şeye rağmen bildiğinizi okursunuz. Zaten hayatınız boyunca böyleydiniz: Kafasının dikine giden. Son olarak, her ne kadar modası geçse de dürüst olmak ve doğru olanı yapmak iyidir iyi! Siz gibi, sizin gibi...

"Abdullah Gül" çıktı!

"Abdullah Gül" çıktı!

Sizin en öne çıkan özelliğiniz uyumlu olmak. Ying ve Yang gibisiniz vesselam: Hep dengeli, hep uyumlu. Bunun yanında 'Aman tadımız kaçmasın', 'Aman ağzımızın tadı bozulmasın' diye, her şeyi onaylayıp, her şeyi kabul ediyorsunuz, gerginliklere hiç gelemiyorsunuz çünkü. En sevdiğiniz kelimeyse 'EVET'. Bu 'evet'leriniz bazen kendinizden ödün vermenize sebep olsa da, sizin için sıkıntı yok, sonuçta asıl mesele mutlu olmak ve siz mutlusunuz. İNSAN GERÇEKTEN HAYRET EDİYOR SİZE :)

"Süleyman Demirel" çıktı!

"Süleyman Demirel" çıktı!

Şu evrende sizin kadar dayanıklı, sizin kadar düştüğü yerden kalkmasını bilen bir insan var mı, tartışılır. Nice insanlar geldi, geçti; ama baki kalan hep siz olduğunuz: 'Süleyman hep başbakan' diye şarkılar yazılması boşuna değil yani. Ayrıca oldukça zekisiniz, hatta dahi. Üstünüze kimse oyun oynayamaz, arkadan iş de çeviremez. Kısaca 'hayat bir oyunsa, bizde jeton çok' diyenlerdensiniz :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
622
292
145
58
57
40
32