Görüş Bildir
Haberler
Türkeş: 'Cevap Vereceğiz Ama Çok Yakında'

Türkeş: 'Cevap Vereceğiz Ama Çok Yakında'

ATKN
30.08.2015 - 22:42 Son Güncelleme: 31.08.2015 - 12:09

Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul ederek geçici hükümette görev alan ve tepkilerin hedefi olan MHP’li Tuğrul Türkeş, telefonla aradığı Bahçeli'nin kendisiyle görüşmediğini söyledi. Eleştirilere yakında düzenleyeceği basın toplantısıyla cevap vereceğini ifade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, seçim hükümetinde yer alma kararıyla adeta 'şapkadan tavşan çıkardığını' ve kendisine yöneltilen eleştirilere yakında düzenleyeceği basın toplantısıyla cevap vereceğini söyledi. Türkeş, 'Tepkilere cevap vereceğiz ama çok yakında. 30 Ağustos'a gölge düşürecek şeylere girmem, biraz daha bekleyeceksiniz' diye konuştu.

Türkeş görevini Çankaya Köşkü'ndeki törenle Bülent Arınç'tan devraldığını hatırlatarak, Arınç'ın kendisini yaklaşık 1,5 saat süresince bilgilendirdiğini anlattı.

Bir gazetecinin, 'Beni MHP'den atamazsınız' dediniz, bunun hukuki temeli nedir?' sorusuna Türkeş, 'Bakanlar Kurulu var, görev taksimi belli değil; Milli Güvenlik Kurulu var, ayın 2'sinde. Onun için bu ara magazinel işlerle uğraşmam. Bunlar magazinel. Devletin asli işlerinin yanında bunların hepsi magazindir' yanıtını verdi.

'Laf yarıştıracak hiçbir işim yok'

Türkeş hızlı karar alan birisi olmadığını, her konu üzerinde çok düşündükten sonra kararını açıklayan birisi olduğunu vurgulayarak, 'Bu bir anayasal gereklilikti. Bunu hâlâ insanlar karıştırıyorlar. Ben AK Parti'ye geçmedim, AK Parti ile koalisyona girmedim. Ben Türkiye bir seçim yenilemeye giderken seçim yenilemeyle ilgili kurulan anayasal seçim hükümetinde görev kabul ettim. Bunu dahi anlayamayan siyasetçiyle de laf yarıştıracak hiçbir işim yok. Ben anayasal görevimi yapıyorum; hukuku bilmeyen, Anayasa'yı bilmeyen kimse, onların sinirleri bozulacak. Benim sinirlerim bozulmaz' diye konuştu.

'Bahçeli'yi arattım ama görüşmedi'

'AK Parti'ye geçmeyi düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine, 'Böyle bir şey yok şu anda. Ben hâlâ Milliyetçi Hareket Partisi milletvekiliyim ve MHP milletvekili olarak da Başbakan Yardımcılığı’nı üstlendim' ifadelerini kullanan Türkeş, görevi devraldıktan sonra MHP milletvekili olarak Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi arama ihtiyacı hissederek özel kalemine arattığını, ancak Bahçeli'nden 'görüşmeyi düşünmediği' cevabını aldığını söyledi.

Türkeş siyasette politikacıların üzgünlüklerini bir kenara bırakarak devlet işlerine devlet ciddiyetiyle bakmaları gerektiğini savundu.

'Nedir bu neticede binadır'

'Eski açıklamalarınız var. AK Parti'yi, Cumhurbaşkanı’nı ve Cumhurbaşkanlığı binasını eleştirdiniz ama şimdi buradasınız?' sorusu üzerine Türkeş şunları söyledi:

'Burayı ne zaman eleştirdim? Onları bulup bana yollasanıza. Türkiye'de anarşi ve terör başını alıp yürümüşken… Türkiye'de 6,5 milyon işsiz var, bunun 3,5 milyonu üniversite mezunu ve Türkiye'nin ikinci önemli konusu ekonomiyken bir bina ile uğraşmak siyasetçilere yakışıyor mu? Nedir bu, neticede binadır. Bu mudur? Bir binadan sebeple Türk siyasetini kilitleyelim, Türkiye'de anarşiyi, terörü göz ardı edelim, işsiz milyonları göz ardı edelim, bunu mu bekliyorsunuz? Ben o tip siyasetçi değilim.'

'AK Parti'ye geçmedim'

Türkeş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan seçimlerde aday olması teklifi alıp almadığı sorusunu da, 'Hayır böyle bir şey konuşmadık. Ben AK Parti'ye geçmedim, ben bir seçim hükümetine Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili olarak katıldım. Bu da seçimi yapıp, seçim sonrası oluşacak tabloda yeni hükümet kurulup, o hükümete görevi devredene kadar bu göreve devam edeceğim' diye yanıtladı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0