Görüş Bildir
Haberler
'Türkçeyi Dünyaya Yayanlardan Allah Razı Olsun'

'Türkçeyi Dünyaya Yayanlardan Allah Razı Olsun'

Türkçeyi Dünyaya Yayanlardan Allah Razı Olsun

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkçenin gelişmesinde, zenginleşmesinde ve kıt’alara ulaşmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti. Bahçeli, “Kim ki Türkçe diyorsa, dünyaya Türkçe nazar ediyorsa, Türkçeyi çağların ruhuna kazıma amacı güdüyorsa Allah onlardan razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli, 26 Eylül 1932’de toplanan 1’inci Dil Kurultayı’nın yıldönümünü ve Türk Dil Bayramı’nı Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajlarla değerlendirdi. Türkçe konuşan herkesin Türk milletinin ve Türklüğün doğal parçası olduğunu aktardı. Ardından yakılan okullara dikkat çekti.

Türkçenin gönülleri ihya ettiğini belirten Bahçeli, “Bundan rahatsız olanlar şimdilerde okul yakıyor, okul yıkıyor; ‘anadilde eğitim’ diyerek için için Türkçeye düşmanlık yapıyor. Dil üzerinden estirilen fırtınanın maksadı eğitim ve öğretim konusundaki bir ihtiyacın sonucu değildir. Amaç; basbayağı milli emaneti, milli varlığı bölmek, parçalamak, küçücük yavrularımızın ümit ve heyecanlarını istismar etmektir. Her değerimize düşman kesilenler kendi nesillerinin aklını çelmekle, kendilerine benzetmekle uğraşıyor. Yazıktır, günahtır ve buna da güçleri yetmeyecektir. Okul yakanın ne bu dünyada ne de İlahi makamda aklanması söz konusu olmayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/politika_turk...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0