Görüş Bildir
Haberler
Türkçe Rap'in En İyi 10 Beatmakerı

Türkçe Rap'in En İyi 10 Beatmakerı

Türkçe Rap
02.08.2014 - 21:17 Son Güncelleme: 03.08.2014 - 11:42

Rap'in en önemli yapıtlarından biride tabi ki de kuşkusuz altyapıdır.Altyapısı olmadan bir rapçi silahı olmayan askere benzer, savaşamaz.. Ona duygularını altyapı yani beat hissettirir. Ve karşınızda Türkçe Rap'in en iyi beatmakerları. 

Dipnot : Sıralama rastgele yapılmıştır iyiden kötüye, kötüden iyiye gibi bir sıralama söz konusu değildir.Ve unuttuğumuz,hatırlayamadığımız her kim varsa affola.

1. Da Poet.

1. Da Poet.

Da Poet en'ler arasındadır. Çoğu rapçinin ilham kaynağıdır mc yönüylede öne çıkmaktadır kendisi.Ancak ben beatlari hakkında yorum yapmayacağım malum kalitesi ortada...

2. Dore

2. Dore

Dore yeraltının en önemli isimlerinden birisidir.Aynı zamanda ses mühendisi ve piano sanatçısıdır.Ebedi Baharlar Ülkesi isimli beat albümüdeki altyapılar Türkiyedeki bir çok mc nin şarkılarına ilham kaynağı olmuştur.En son Alper Ayyıldız ile birlikte olan çalışmalarıyla tarz değiştirmiştir, şu an fırtına öncesi sessizlik modundadır.Kendisine başarılar,güzel insan.

3. Afil Azur.

3. Afil Azur.

Afil Azur'da özellikle melankolik rap'in altyapı açığını gideren isimlerden biri.Beatları önce sakin ve sessiz olur sonrasında araya gitar,bateri ne varsa girer ve size muhteşem ötesi bir his verir.

4. Rapozof

4. Rapozof

Hakkı yenilmemesi gerekenlerden biride.Rapozof.. Türkçe Rap'e olan katkısı paha biçilemez binevi dinlediğimiz kişilerin dinlediği kişidir.Beatlerine hatrı sayılır çoğu mc kayıt almıştır.

5. Junky Skull

5. Junky Skull

Usta Junky diyorum ben ona.Youtube'dan çalışmalarını dinleyebilirsiniz,eşsiz...

6. Arda Gezer

6. Arda Gezer

Arda Gezer PMC grubu ile olan son çalışması ile kendisini aşmıştır.

7. Buğra Atmaca

7. Buğra Atmaca

Buğra Atmaca Türkçe Rap'de altyapı kavramında alaturka enstürmanları kullanarak binevi bir devrim yaratmıştır.Canfeza-Dua şarkısının altyapısında bunu rahatlıkla görebiliriz.

8. Sagopa Kajmer

8. Sagopa Kajmer

Sagopa Kajmer çoğu beatini kendi yapmaktadır şarkılarındaki ustalığı ile beatlerindeki ustalığıda birbirine benzemektedir.Sampleları çok iyi bir şekilde işleyip bizlerin kulaklarına sunmaktadır.

9. Red

9. Red

Red'de mc'likte başarılı olduğu kadar beat konusundada başarılı.Özellikle battle çalışmaları olağan üstüdür son yaptığı beat albümü ile yeraltına ciddi anlamda destek olmuştur.

10. Dj Sivo

10. Dj Sivo

Dj Sivo unutulmamalı.Kendisi aynı zamanda Dj'dir başarısı gözardı edilemez.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
104
30
28
11
9
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Furkan Farazi

FARAZİ FARAZİ FARAZİ FARAZİ FARAZİ FARAZİ FARAZİ FARAZİ FARAZİ FARAZİ FARAZİ FARAZİ FARAZİ FARAZİ FARAZİ FARAZİ FARAZİ FARAZİ FARAZİ FARAZİ

Ezheran Elfaz

Dj Artz ?

Kerem Yetkin

tanerman, tolga eren onlarındaa beati fena değil yada khontkar (rapini de sevmem kendinide sevmem ama allah var sağlam beat yapıyor)

Seth Dayı

Ağıt Aşüftedil, Afil Azur, Dore??? Pardon??? Farazi, Dj Artz, her ne kadar MC yönü önde olsa da Allâme falan nerde? Reklam kokan hareketler. Giren baksın ... Devamını Gör