Görüş Bildir
Haberler
TürkAkım Boru Hattı Açıldı: 15 Milyon Hanenin Yıllık Doğalgaz İhtiyacını Karşılayacak

TürkAkım Boru Hattı Açıldı: 15 Milyon Hanenin Yıllık Doğalgaz İhtiyacını Karşılayacak

Rus doğal gazını, Türkiye üzerinden Avrupa ülkelerine nakledecek TürkAkım Boru Hattı Projesi tamamlandı. İstanbul'da düzenlenen açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin de katıldı.

Gündemin ana maddelerinden olan, İran-ABD gerginliği ile ilgili Erdoğan, 'Hiç kimsenin kendi çıkarları uğruna tüm bölgeyi yeni bir ateş çemberine atmaya hakkı yok' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'TürkAkım tarihi nitelikte bir proje'

'TürkAkım tarihi nitelikte bir proje'

TürkAkım Boru Hattı'nın açılış töreni, İstanbul Halik Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Törende konuşan Erdoğan, proje ile ilgili şunları söyledi:

''TürkAkım, Rus dostlarımızla beraber büyük emek harcadığımız, hem ikili ilişkilerimiz hem de bölgemizdeki enerji haritası bağlamında tarihi nitelikte bir projedir. 

Proje sayesinde 31,5 milyar metreküplük doğal gazın 15,75 milyar metreküpü aracı hiçbir ülke olmadan doğrudan ülkemize ulaşacaktır. Böylece 15 milyon hanenin yıllık doğal gaz ihtiyacını da karşılamış olacağız. TürkAkım Projesi'nin ülkemiz ve bu haktan faydalanacak tüm dostlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Projenin hayata geçirilmesinde emeği ve katkısı şükranlarımı sunuyorum.''

'Hiç kimsenin bölgeyi ateş çemberine atma hakkı yoktur'

'Hiç kimsenin bölgeyi ateş çemberine atma hakkı yoktur'

Erdoğan, ABD-İran gerginliği ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

''Amacımız gerilimi düşürerek yeniden aklıselimi hakim kılmaktır. Coğrafyamızda artık yeni bedeller ödemeye kimsenin mecali kalmamıştır. Müttefikimiz ABD ile komşumuz İran arasında bir süredir devam eden gerilim hiç arzu etmediğimiz bir noktaya ulaştı. Savaş tamtamlarının çaldığı bu kritik süreçte diplomasinin tüm kanallarını kullanarak tansiyonu düşürmeye çalışıyoruz.

Hiç kimsenin sadece kendi çıkarları uğruna Irak başta olmak üzere tüm bölgeyi yeni bir ateş çemberine atmaya hakkı yoktur. Elimizdeki tüm imkanları seferber ederek bölgemizin kan ve gözyaşına boğulmasına izin vermeyeceğiz''

Putin: 'Rusya-Türkiye işbirliği engelleme çabalarına rağmen gelişiyor'

Putin: 'Rusya-Türkiye işbirliği engelleme çabalarına rağmen gelişiyor'

Rusya Devlet Başkanı Putin ise, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

''TürkAkım boru hattının döşenmesi esnasında önde gelen inovatif teknolojiler kullanılmıştır. Bu da, doğal gazın mümkün olan minimum masraf ile transferini sağlamakla beraber boru hattının işletimi sırasında güvenlik ve çevre temizliğini garanti altına almış oldu.

Bu geniş çaplı projenin, Karadeniz'den geçen bu boru hattının başarılı bir biçimde hayata geçirilmiş olması, Rusya ile Türkiye arasındaki stratejik partnerliğin mühim ve elle tutulur sonuçlar vermekte olduğunun gözle görülür bir kanıtıdır.

Rusya ile Türkiye'nin her iki taraf için de yararlı olan işbirliği, dünyadaki güç durum ve birtakım uluslararası aktörlerin ülkelerimiz arasındaki bu işbirliğinin önünü kesmeye çalışmasına karşın neredeyse tüm alanlarda adım adım gelişmekte. Çalışmalarımız kendi çabalarımızla, kendi bildiğimiz yoldan ilerliyor.

Ne yazık ki siz ve biz öyle bir bölgede yer alıyoruz ki, burada gerilimin tırmandırılmasına yönelik ciddi eğilimler görülüyor. Bunun yanında, Türkiye ile Rusya ise bunun tam aksi bir örnek ortaya koyuyor: Kendi halklarımız, tüm Avrupa halkları, hatta tüm dünyanın menfaati için işbirliği ve beraber hareket etme örneği ortaya koymaktayız. Hiç kuşkum yok ki gelecekte de bu şekilde hareket edip yeni başarılar elde edeceğiz.''

Erdoğan ve Putin, konuşmalarının ardından TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nı faaliyete geçirecek sembolik vanayı açtı.

Erdoğan ve Putin, konuşmalarının ardından TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı’nı faaliyete geçirecek sembolik vanayı açtı.

Rusya'nın Anapa kentinden başlayan hat, Kırklareli Kıyıköy'de Türkiye'ye bağlanacak.

Rusya'nın Anapa kentinden başlayan hat, Kırklareli Kıyıköy'de Türkiye'ye bağlanacak.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
26
6
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
doriangrayy

Devlet adamlığının kitabını yazan liderlerden biri de Putin. Trump gibi sağı solu ayrı oynamıyor, efendiliğini hep koruyor, eskinin kgb ajanı bugün rusya dev... Devamını Gör

Can

Müteahhit değil çünkü.

Karahan Yıldırım

İnşallah doğalgaz fiyatlarına da yansır. 2 kişilik aileyiz sadece 2 oda normal derecede yanmasına rağmen 1 aylık fatura 320 TL geldi sanki apartmanı biz ısıt... Devamını Gör

SYB

Boru derken faturadan bahsediyor olmalılar.Nispeten kışı ılık geçen Egede yaşıyoruz.Evde 4 petek 5/4.derecede açık.Fatura 690 lira.