Görüş Bildir
Haberler
Türk Pop Müziği Şarkıcılarının İkilemeleri Ne Kadar Sevdiğini Gösteren 10 Şarkı

Türk Pop Müziği Şarkıcılarının İkilemeleri Ne Kadar Sevdiğini Gösteren 10 Şarkı

onediozone
17.04.2017 - 15:47

Son yıllarda Türk pop müziğinde ortaya koyulmuş o kadar çok şarkı var ki bazen hepsine yetişmek oldukça zor olabiliyor. Bu şarkılar arasında dikkatimizi çeken başka bir nokta oldu ki o da Türk müzisyen ve bestecilerin eserlerinde ikilemeden oluşmuş kelime öbekleri kullanmayı ne kadar çok sevdikleri. Örneklere birlikte bakalım.

1. Simge - Miş Miş

Orijinali Riff Cohen - Dans Mon Quartier olan bu güzide eser Simge tarafından Türkçe'ye uyarlanmış haliyle seslendiriliyor, bize de renkli mi renkli klibini izlerken miş miş miş diye mırıldanarak eşlik etmek düşüyor.

2. Tuğba Yurt - Oh Oh

Orijinali Sezen Aksu'ya ait olan bu şarkıyı Tuğba Yurt coverlamış, pek de güzel bir klip çekmiş. Başarılarının devamını diliyoruz. Oh oh!

3. Gökçe - Tik Tak (İko İko)

Asi prenses diye bizim uydurduğumuz bir tarza sahip olan Gökçe'nin bu şarkısının adı tam ikileme olmasa da şarkının içinde geçen ikilemeler listeye dahil olma şansı elde etmesine olanak sağladı.

4. Nefes - Dandini Dandini

Altta hafif hafif bir göbek havası, üstte Nefes'in buğulu gibi sesi. Dandini dandini bize ninni gibi geldi diyeceğiz ama o kadar hareketli ki oynamaktan diyemiyoruz da.

5. Sinan Akçıl - Tabi Tabi

Dünyaca ünlü sanatçı Justin Bieber'a benzerliği ile dikkat çeken Sinan Akçıl'ın geçtiğimiz birkaç yaz önce hit olan bu şarkısında atılan taşlar tam olarak nereye gitmiş biz de bilmiyoruz ama ikilemenin kralı bir isim seçtiğini görüyor ve listeye beşinci sıradan dahil ediyoruz.

6. Gülşen - Dandan

Canımız Gülşen, blöf yapmıyor dan dan vuruyor. Harika kelime şakaları yapmamıza izin veren bu şarkıyı severek dinliyor, Gülşen'e ise yeri gelmişken buradan bebeğiyle sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyoruz.

7. Gülşen - Bangır Bangır

Bu ikileme işini Gülşen çok seviyor anladık. Hem bizce iyi de yapıyor, rakiplerine kıyasla açık ara önde olabilir. Ne dersiniz?

8. Erhan Üner - Tatlım Tatlım Soundtrack

Geçtiğimiz hafta vizyona giren Tatlım Tatlım filminin soundtrack müziği olan bu parçayı henüz biz de yeni keşfettik. Şarkının ismi filmden ötürü ikileme olunca, listeye almasak olmazdı.

9. Ece Seçkin - Aman Aman

Ece Seçkin ve her yaz öncesi dosta güven düşmana korku salan hit şarkılarından Aman Aman. Geçtiğimiz yazlarda plajlarda duymaya doymadıysanız üzülmeyin, bu sene belki de yenisi gelir.

10. Ayşe Hatun Önal - Güm Güm

En sona güzeller güzeli Ayşe Hatun Önal'ı sakladık. Güzelliği kadar başarılı müzik kariyeriyle de kalplerimizi çalan Ayşe Hatun Önal'ı tebrik ediyor. Tüm ikileme seven gönül dostlarına selam ediyoruz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
2
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
zeitgeist

Erhan mı ? Ersay olmasın o :)