Görüş Bildir
Haberler
Türk Ordusu Ateşkesi İhlal Ediyor

Türk Ordusu Ateşkesi İhlal Ediyor

Serhat Demir
21.02.2014 - 19:06 Son Güncelleme: 21.02.2014 - 19:09

Türk ordusu ateşkesi ihlal ediyor!

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı(hpg), sınır hattında son bir haftadır  yoğun bir askeri hareketlilik yaşandığını ve zaman zaman çatışmalar yaşandığını belirterek, “Tüm bunlar bir yıla yakın bir süredir devam eden ateşkesin ihlali anlamına gelmektedir” dedi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, son bir haftadır Şırnak ile gerillanın denetimindeki bölgelerin arasında yoğun bir askeri hareketlilik yaşandığını bildirdi.

Komutanlık, “Son bir haftadır  başta Şırnak'ın Uludere ilçesi ile Medya Savunma Alanları'na bağlı Haftanin sınır bölgesi olmak üzere birçok sınır hattında işgalci TC ordusunun yoğun askeri hareketliliği yaşanmaktadır” dedi.

Açıklamada, “15 Şubat'tan beri İnsansız Hava Araçları (İHA), kobra taarruz helikopterleri ve savaş uçakları himayesinde karadan ilerleyen düşman güçleri Haftanin sınır hattında bulunan Şehit Kendal, Deriye Dawetiya ve Meymun tepeleri arasında yeni yol ve karakol inşaatlarıyla alan tutmaya çalışmaktadır” ifadelerini kulandı.

Karagah Komutanlığı son günlerdeki askeri hareketlilik konusunda şu bilgileri verdi:

“20 Şubat günü 11.00-12.00 saatleri arasında ve aynı gün saat 15.00 sularında Şehit Kendal alanında aralıklarla çatışmalar yaşanmıştır.

21 Şubat günü 05.30 ile 07.00 saatleri arasında Haftanin'e bağlı Şehit Kendal ve Deriye Dawetiya alanları obüs ve havan toplarıyla bombalanmıştır. Şehit Kendal alanı ayrıca saat 06.00 sularında kobra taarruz helikopterleriyle bombalanmış, güçlerimizin karşılık vermesi üzerine kobra helikopterler geri çekilmek zorunda kalmıştır. Şehit Kendal ve Deriye Dawetiya alanları obüs ve tanklarla aralıklarla bombalanmaya devam etmektedir.

20 Şubat günü 11.00 ile 12.00 ve 21 Şubat günü 08.00 ile 10.00 saatleri arasında Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Aruşe alanı Kuro Şîno tepesi (bu bölge aynı zamanda Medya Savunma Alanları'na bağlı Metina bölgesi sınır hattıdır) işgalci TC ordusu tarafından obüs ve havan toplarıyla bombalanmıştır.

Ayrıca 19 Şubat günü 16.30 ile 17.30 saatleri arasında Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Geniş tepe, Gostê tepesi ve Şehit Sidar tepesi çevresinde kobra helikopterlerinin yoğun hareketliliği yaşanmıştır. Şemdinli ilçesi sınır hattında ve Hacı Beg suyu vadisinde bulunan askeri karakol ve üslere yönelik yoğun askeri yığınak ve cephane sevkiyatı devam ederken, sınır hattı tel örgülerle kapatılmaya çalışılmaktadır.”

“Tüm bunlar bir yıla yakın bir süredir devam eden ateşkesin ihlali anlamına gelmektedir” diyen Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, “Gerillalarımızın denetimindeki alanlara yönelik düzenlenen bu saldırılar karşısında güçlerimiz kendini savunmakta ve bu çerçevede zaman zaman çatışmalar yaşanmaktadır. Önderliğimizin çağrısı ve hareketimizin ateşkes kararına büyük bir titizlik ve disiplinle uyan güçlerimizin ateşkesin ihlaline ve her türlü saldırıya aktif bir şekilde gerekli karşılığı vereceği bilinmelidir” diye belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0