Görüş Bildir
Haberler
Türk Musevi Cemaati: 'Yıldız Tilbe Yargılanmalı'

Türk Musevi Cemaati: 'Yıldız Tilbe Yargılanmalı'

Batuhan
11.07.2014 - 13:35

Türk Musevi Cemaati: 'Yıldız Tilbe Yargılanmalı'

Şarkıcı Yıldız Tilbe, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına

Twitter’dan “Allah Hitler’den razı olsun, bunlara az bile yapmış”

yazarak tepki gösterdi. Türk Musevi Cemaati de Tilbe’nin mesajları için

“Nefret yayan sözleri ve yaklaşımı esefle kınıyor, hukuki işlemlerin bir

an evvel başlatılacağına inanıyor ve bekliyoruz” dedi.

Türkiye Hahambaşılığı-Türk Musevi Cemaati imzasıyla yapılan yazılı açıklamada “@YildizzTilbee” Twitter hesabından atılan mesajlar kınandı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Yıldız Tilbe @ YildizzTilbee adlı twitter hesabından atılmış olan tweetlerden aşağıda birkaç tanesinde görülebilen ırkçı ve nefret yayan sözleri ve yaklaşımı esefle kınıyor, Türk Ceza Kanunu’ndaki nefret yasası kapsamında bu söylemlerin değerlendirilerek gereken hukuki işlemlerin yargı yetkileri tarafından biran evvel başlatılacağına inanıyor ve bekliyoruz.”

Açıklamada söz konusu hesaptan atılan mesajlar da paylaşıldı.

Yıldız Tilbe, söz konusu mesajı attıktan sonra ırkçılıkla suçlanması üzerine yine Twitter’dan şunları yazarak kendini savunmuştu:

“ben ırkçı değilim bütün ırkçılığı Allah yoketsin bakın ne haldeler kendilerinden başka millet inanç tanımayanların yaptıkları hakmı. dünyanın heryerinde Müslümanlara zulüm var. birtane Amerikalı yada Yahudi varmı katledilen, ülkesi bombalanan milleti öldürülen. her pislik bunlarda işte heryeri bunlar işgal eder elele arkalarından Avrupalılar destekler her türlü. bana ırkçı diyen gazete ve gazeteciler türkiyede ırkçılığın temeli üstünde yapılanmış kurumların kişileridir hepsi de ırkçı babasıdır. insanlığı ve insanları seviyorum insanları ve insanlığı katladenleri sevmiyorum. israilden nefretler ediyorum nefret nedirki sevicekmiydim bide onların yaptıkları zulüm sevgi gösterisi sanki nefretim masumdur yaptıklarına. yaşadığım sürece de edeceğim öldükten sonrada edeceğim nefretim bakidir. onların yaptıkları katliamlar hümanistçe benim nefret söylemlerim anti hümanist brravvo.”

(DHA, ZETE)

Kaynak: http://zete.com/turk-musevi-cemaati-y...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0