Görüş Bildir
Haberler
Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği: 'Herkes Kendi İşini Yapsın'

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği: 'Herkes Kendi İşini Yapsın'

Caner
26.12.2014 - 22:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD), kürtaja ‘ cinayet ‘, doğum kontrol yöntemine de ‘ ihanet ‘ diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yanıt olarak “İnsanlar en iyi bildiği işi yapmalıdır” açıklamasını yaptı.

TJOD’dan yapılan açıklamada hem Erdoğan’ın dünya basınında dahi espri konusu olan açıklamalarına yanıt verilirken hem de doğrum kontrolü ve üreme sağlıyla ilgili bilgi verdi.

TJOD Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Cansun Demir imzasıyla yapılan açıklamada “Sn.Cumhurbaşkanı küretajın yapılmaması için istenmeyen gebeliklerin önlenmesi, yani doğum kontrol yöntemlerinin kullanılması gerektiğini tahmin etmelidir. Bu nedenle doğum kontrolünün neden ihanet olarak algılandığını anlamak mümkün değildir.” denildi.

Tarih boyunca istenilen sayıda çocuk sahibi olabilmek için çeşitli doğum kontrol yöntemlerinin kullanıldığı belirtilen açıklamada, “Türkiye gibi özgür, demokratik bir ülkede insanların doğum kontrollerine siyasetçilerin değil kendilerinin karar vermesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadeleri kullanıldı.

TJOD’un açıklaması Erdoğan’a eleştiren sözlerle sona erdi: “Bu nedenle ihanet sözcüğünü kabul etmiyoruz; insanlar en iyi bildiği işi yapmalıdır. Biz Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları olarak hekimlik yapıyoruz.”

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/jinekologlard...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0