Görüş Bildir
Haberler
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay: 'İşe Gideceğiz Ama Çalışmayacağız'

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay: 'İşe Gideceğiz Ama Çalışmayacağız'

Caner
14.05.2014 - 23:38

'İşe Gideceğiz Ama Çalışmayacağız'

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Soma'daki maden kazası nedeniyle yarın 770 bin üyelerinin iş yerlerine gideceğini ancak çalışmayacaklarını açıkladı.

Atalay, Maden-İş ve Türkiye Maden-İş Sendikası genel başkanları ile konfederasyon yöneticilerinin katılımıyla Soma'daki Eynez Maden Ocağının idari binası önünde yaptığı basın açıklaması yaptı.

Atalay, 'Türkiye genelinde 770 bin üyemiz, yarın işe gidecek ama bu moral bozukluğuyla bu gelişmelerle arkadaşlarımızın çalışma imkânı olmayacak. Çünkü bu kuralsız çalışma illa insanlar can verdikten sonra mı ülkenin gündemine gelecek' dedi.

Atalay, konuyu hem Başbakan'a hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir kez daha ilettiklerini belirterek, 'Hükümet, bir an evvel yaptırım yapmalı. Taşeron problemi bir an evvel bu ülke gündeminden çıkmalı yoksa insanlar burada can vermeye devam edecekler. Biz bedel ödemekten yorulduk' diye konuştu.

“Yaralı kardeşlerimizi çıkarma gayretindeyiz”

Atalay, bu tür acı kazaların madencilerin kaderi olmaması gerektiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

'İnsanların kaderi bu olmamalı, maalesef bizim ülkemizde Zonguldak'ta da burada da bu ülke tarihinde böyle büyük bir facia böyle büyük bir afet görmedik depremlerden sonra. Sayı belli olduktan sonra ülkeyi yönetenler şapkalarını önünü kıymak zorunda. Bu ülkede taşeronla, kuralsız çalışan bir milyonun üzerinde insan var. İnsanlar 3-5 kuruşa, canlarıyla bedel ödüyorlar. 26 saattir, feryatlar yükseliyor. İnsanların burada ocakları söndü.'

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/ise...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0