Görüş Bildir
Haberler
Türk Hastaneleri Ve Doktorlarının Tanıtımı Yapılacak

Türk Hastaneleri Ve Doktorlarının Tanıtımı Yapılacak

Melda Köksal
21.04.2014 - 12:11 Son Güncelleme: 21.04.2014 - 12:34

Türkiye, sağlık turizminde değişikliğe gidiyor. Yabancı hastadan 20 milyar usd gelir hedefleyenTürkiye, ilk defa uluslar arası turizm tanıtımlarına sağlık turizmini de dahil etti. Sağlık Bakanlığı, hem özel hastaneler hem devlet hastaneleri olmak üzere tüm yabancı hastalara Türkiye’deki tedavilerinde garanti vererek sorumluluğu üzerine aldığını resmen bildirdi.

Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda sağlık turizmi ile alakalı yeni kararlar verildi. Sağlık Turizmi’nde hastanelerin yurtdışından tek tek hasta bulmak için vahşi rekabete başlaması EKK gündeminde tartışıldı. Geçmişte rekabet sebebiyle Türkiye’nin kıyı bölgelerindeki otellerin oda fiyatlarının 5-6 usd’ye kadar düştüğünü hatırlatan Sağlık Bakanlığı, Sağlık Turizmi için de aynı tehlikeli durumun sözkonusu olduğunu bildirdi.

Bilhassa özel hastanelerin yurtdışından hasta bulabilmek için sürekli fiyatları indirmeye başlaması üzerine Sağlık Bakanlığı Sağlık Turizmi Aracı Kurumları yönetmeliği yayınlayacak. Hastaneler kendisi hasta bulmayacak aynı turizmde olduğu gibi aracı şirketler hastayı bulacak. Sağlık Turizmi Aracı Kurumları mevzuatı Temmuz ayında yayınlanarak yürürlüğe girecek.

haber kaynağı:  724saglik.org/sağlık haberleri

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın