Görüş Bildir
Haberler
Türk Filmleri Amerika'da!

Türk Filmleri Amerika'da!

10.03.2014 - 15:27 Son Güncelleme: 28.04.2022 - 14:47

Türk Filmleri Amerika'da!

Tüm dünyanın merakla beklediği Oscar törenlerinin ardından Los Angeles'ta gözler Türk Filmleri Festivaline çevrildi. Los Angeles Türk Film Festivali Mahmut Fazıl Çoşkun'un filmi Yozgat Blues'un özel gösterimiyle başladı.

ONUR ÜNLÜ İLE FİNAL YAPACAK

10 kısa filmin yarışacağı, Hollywood'daki ilk ve tek Türk festivali olma özelliği taşıyan Los Angeles Türk Film festivali Pazar gününe kadar özel seçki filmlerle devam edecek. Onur Ünlü'nün Sen Aydınlatırsın Geceyi filminin de özel gösterimle sahne alacağı festival ödül töreni ile son bulacak.

YÖNETMENLER ÖZEL SÖYLEŞİLERE KATILDILAR

Los Angeles'taki Egyptian Theater'da yapılan festivalde aralarında Derviş Zaim, Reha Erdem ve Mahmut Fazıl Coşkun gibi yönetmenlerin yönettiği çok sayıda Türk filmi sinemaseverlerle buluştu, Türk oyuncu, yapımcı ve yönetmenler söyleşi ve özel gösterimlere katıldı.

Los Angeles'ta öğrenim gören Türk sinema öğrencilerinin kurduğu HIF Corp tarafından düzenlenen Los Angeles Türk Film Festivali (LATFF) , dünyaca ünlü sinema okulları USC ve UCLA'in katkılarıyla yapılıyor.

AÇILIŞ Yozgat Blues'LA AÇILIŞ YAPTI

Festivalin açılışı, yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun'un yaptığı Yozgat Blues filmi ile yapılırken, gösterimin ardından yapılan söyleşi bölümünde filmin yönetmeni ve oyuncular sinemaseverlerin sorularını yanıtladı.

LATFF AKADEMİ PROGRAMI DA EKLENDİ

Her sene, kısa film yarışmasının yanı sıra uzun metrajlı film gösteriminin de yapıldığı festivale, bu yıl Güney Kaliforniya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve katılımcılarına sinemanın farklı alanlarından temsilcilerle bir araya gelme fırsatı sunan LATFF Akademi programı da eklendi.

Kaynak: http://haber.gazetevatan.com/turk-fil...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?