Görüş Bildir
Haberler
Türk Bilim İnsanı Betül Kacar, Evrende Yaşamın İzlerini Araştırmak İçin Oluşturulan NASA Ekibine Kabul Edildi

etiket Türk Bilim İnsanı Betül Kacar, Evrende Yaşamın İzlerini Araştırmak İçin Oluşturulan NASA Ekibine Kabul Edildi

Batuhan
17.01.2020 - 09:18

Türk bilim insanı Betül Kacar, Twitter hesabından NASA'nın evrende yaşamın izlerini araştırmak için oluşturduğu ekibe kabul edildiğini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD’deki Arizona Üniversitesi’nde Astronomi ve Moleküler Hücre Biyolojisi departmanında doçent olarak görev yapan Betül Kacar, şu mesajı paylaştı: “Güzel bir haber. Kelimelere dökmekte zorlanıyorum ama şöyle: “Evrende yaşamın izlerini araştırmak için oluşturulan yeni bir NASA ekibine kabul edilmişim.”

Sosyal medya kullanıcıları Kacar’ın bu başarısına tebrik yağdırdı. Bunun üzerine 36 yaşındaki bilim insanı ” Çok teşekkür ederim. Benden güç alanlar, özellikle çocuklar, genç arkadaşlar, siz de bana güç veriyorsunuz” yazdı.

"Borcumuz biz kadınlara eğitim fırsatı ve eşitliği veren Cumhuriyet’e"

"Borcumuz biz kadınlara eğitim fırsatı ve eşitliği veren Cumhuriyet’e"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendisine “Cumhuriyet çocuğu” diye hitap edilmesinin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Kacar, “Borcumuz biz kadınlara eğitim fırsatı ve eşitliği veren Cumhuriyet’e. Keşiflerimiz tüm insanlığa hediye” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadan da Kacar için tebrik mesajları paylaşıldı...

Sosyal medyadan da Kacar için tebrik mesajları paylaşıldı...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kacar ayrıca 2018 yılında 'NASA Genç Araştırmacı' Ödülünü almıştı

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
346
170
20
14
8
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Her şeye rağmen bazılarının hayalleri bazılarının gerçekleri. Bilim dünyasında gurur duyacağımız insanlarımızın çoğalması dileğiyle yürekten tebrikler.

Bozkurt

Betül Kaçar attığı twit ile kadını inatla erkeğe hizmetçi olarak tasvir eden bir takım karanlık zihniyetlerin kuyruğuna basmış. Kudurmasalar bari. :)

birilerikonusur

Kadinin evi yeridir zihniyetinin, gun gelip sana ve senin gibi aydin Turk kadinlarina mecbur olmasi dilegiyle. Muhtac oldugun kudret damarlarindaki asil kand... Devamını Gör