Görüş Bildir
Haberler
Turgay Demirel: "Dünya 2.Siysen Son 8'e Kalacaksın"

Turgay Demirel: "Dünya 2.Siysen Son 8'e Kalacaksın"

Fatih
06.09.2014 - 00:22

Turgay Demirel: "Dünya 2.Siysen Son 8'e Kalacaksın"

FIBA Avrupa ve TBF Başkanı Turgay Demirel, 12 Dev Adam’ın Top16’da Avustralya’yı geçmek zorunda olduğunu söyledi:

FIBA Avrupa ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, FIBA Dünya Kupası’nda Top16’ya kalan A Milli Takımımız’ın çeyrek finale kalmak zorunda olduğunu söyledi... 12 Dev Adam’ın yer aldığı C Grubu’nu 2. bitirmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Demirel, “Bu netice bizim hedefimizdi. Ancak bu şekilde zorlu olmasını ve pek çok risk yaşamayı beklemiyorduk. Grubumuzda ABD dışındaki takımlar birbirine denkti. Diğer gruplardan farklı bir gruptuk. Diğer gruplarda 2 tane zayıf ülke gözükürken, bizde 5 takımın birbirlerini yendiğini gördük.

İKİNCİ turdaki rakibimiz Avustralya’yı yenmek zorundayız. Dünya ikincisi bir ekip olarak son 8’e kalmalıyız. Ondan sonra da en başta koyduğumuz hedef olan yarı finali düşüneceğiz. Avustralya sonuna kadar mücadele edecektir. Okyanusya takımları ciddi ve mücadeleci olur. Ancak bizim oyuncularımızın da turnuvaya ısınmaları, özgüvenlerini kazanmaları önemli. Çok sert ve hazır olmalıyız” dedi.

GENÇ oyuncumuz Cedi Osman için de bir parantez açan Demirel, “Sahaya girdiği anda elinden gelenin en iyisini yapma gayretinde. Bunu yüzünden anlıyorsunuz. Ağabeyleri kadar tecrübeli olmasa da en az onlar kadar hırslı. Türk basketboluna ileriki yıllarda çok daha fazla şeyler vereceğini burada ispatlıyor” ifadelerini kullandı.

İhsan Bayülken: 'Savunma ve paylaşım'

GRUBUMUZU hedeflediğimiz gibi ikincilikle bitirdik. Takım halinde iyi yüzdeyle oynayan Avustralya karşısında savunmamız, görev tanımları doğrultusunda paylaşımımız ön planda olmalıdır. İki takımın da istatistiklerinin yakın olduğunu düşünürsek ribaunt dengesi ve top kayıpları kazananı belli edecektir.

EMIR Preldzic ön planda olacaktır. Ömer Aşık ve Oğuz Şavaş’ın, Avustralya uzunlarına karşı mutlaka oyunun içerisinde olmaları gerekiyor. Kenardan gelen oyuncuların da katkı vermesi yine çok önemli.

Kaan Kural: 'Bize çok ters bir rakip'

12 Dev Adam’ın hücum anlamında çok sınırlı olduğunu zaten biliyorduk. Savunmayla, ekstra çaba ve şansla yer aldığımız grupta ikinci olduk ama daha fazlasını beklemek iyimserlik. Üstüne üstlük Top16’da karşılaşacağımız Avustralya oyun stili açısından Türkiye’ye çok ters gelen bir takım. Şu ana kadar iyi denemeyecek olsa da kapasitesi ölçüsünde bir turnuva çıkardı Milli Takım. Ama galiba burada bitiyoruz.

Şampiy10

Kaynak: http://sampiy10.gazetevatan.com/-duny...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın