Görüş Bildir
Haberler
Turan Çolakkadı: 'Mahkeme Kadıya Mülk Değil'

Turan Çolakkadı: 'Mahkeme Kadıya Mülk Değil'

adem kara
21.01.2014 - 14:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Turan Çolakkadı: 'Mahkeme Kadıya Mülk Değil'

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcılığı’na atanan Turan Çolakkadı, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Mahkeme kadıya mülk değil” dedi. Çolakkadı, “Görev olarak ne verildiyse itirazsız onu yaptık. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcılığı’na atanan Turan Çolakkadı, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Mahkeme kadıya mülk değil” dedi. Çolakkadı, “Görev olarak ne verildiyse itirazsız onu yaptık. Devlet adamlığı bunu gerektiriyor” diye konuştu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı’na atanan Turan Çolakkadı görevini Başsavcı Hadi Salihoğlu’na devretti. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Çolakkadı, “Bildiğiniz gibi birkaç gün önce HSYK kararı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcılığı’na atandım. Orada da görevime başladım. Bugün sizlere veda etmek için buradayım. Devletimiz bizlere muhtelif zamanlarda görevler verdi. Görev olarak ne verildiyse itirazsız onu yaptık. Devlet adamlığı bunu gerektiriyor. Bugün böyle takdir ettiler bölge adliye mahkemeleri cumhuriyet başsavcılığına atandım. Henüz Bölge Adliyeleri kurulmadı. Artık kurmak bize nasip olur mu, yoksa biz emekli oluruz başkası mı kurar bilemiyorum. Üç yıla yakın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptım. Bütün meslektaşlarımdan, savcı arkadaşlarımdan hakimlerle bir gayret içinde bu güzel binamızda görev yapmaya çalıştık. Çok sayıda adliye personelimiz var Belki bir kısmı ile hiç tanışamadık ama can hırca görev yaptılar çalıştılar. Biz de görevimizi onların sayesinde yürütebiliyoruz. Huzurunuzda hepsine savcılara hakimlere ve adliye personeline teşekkür ediyorum” dedi.

Yargı mensuplarının, basının karşısına çok fazla çıkmadıklarını ifade eden Çolakkadı, “Basın mensuplarımız var. Onlarla çok karşılaşmadık ama yargının yapısı böyle. Yargı basının karşısına çok fazla çıkmaz. Basın mensubu arkadaşlarımız da kendi görevlerini burada yaptılar. Onlara da teşekkür ediyorum. Kurallara gerçekten uyarak çalıştılar” diye konuştu.

“Mahkeme kadıya mülk değil” diyen Çolakkadı, “Görevleri yapacağız, başka yere gideceğiz ve bir gün de bırakacağız. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Benim yerime gelen Bakırköy Başsavcısı Sayın Hadi Salihoğlu ile uzun yıllar tanışıyoruz. DGM’de uzun süre birlikte çalıştık. Benden sonra İstanbul Başsavcılığı’nı mükemmel bir şekilde yürüteceğini, bunu başaracağını, emanetin ehli olduğunu vurgulamak istiyorum. Görev rahatlığı ile görevimi devrediyorum. Bana meslektaşlarım nasıl yardımcı olduysa benim yerime o geçmiştir ona da aynı şekilde yardımcı olacaklardır” dedi.

Haber3

Kaynak: http://www.haber3.com/turan-colakkadi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0