Görüş Bildir
Haberler
Tunceli'den Acı Haber Geldi, Düşen Helikopterden Kurtulan Olmadı: 12 Şehit

etiket Tunceli'den Acı Haber Geldi, Düşen Helikopterden Kurtulan Olmadı: 12 Şehit

FreiGeist
18.04.2017 - 14:32 Son Güncelleme: 18.04.2017 - 17:15

Bugün saat 11.40 sıralarında Pülümür'den havalanan Skorsky tipi helikopterle kalkışından yaklaşık 10 dakika sonra irtibat kesildi. 

Tunceli Valiliği 'Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmektedir' açıklamasında bulundu. Helikopterde 7 polis, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebatın bulunduğu açıklandı. 

Bölgeye karadan ulaşan jandarma birliklerinin verdiği bilgiye göre, helikopterde yer alan polis, asker, hakim ve mürettebat 12 kişi şehit oldu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, helikopterin kara saplandığını ve ters döndüğünü aktardı ve 'Kazanın hava şartlarından dolayı meydana geldiği görülüyor. 12 evladımız şehit olmuştur, milletimizin başı sağ olsun' açıklamasında bulundu. 

Arama-kurtarma ekipleri sabah saatlerinden bu yana olay yerine ulaşmaya çalışıyordu. Tunceli'den ne yazık ki acı haber geldi. 

Pülümür ilçesinden havalandıktan 10 dakika sonra sinyal alımı kesilen 'Skorsky' tipi polis helikopterinin enkazına karadan yürütülen 4 saatlik çalışma sonucu ulaşıldı. 

Helikopterdeki 7 polis, 1 hakim, 1 asker ve 3 personelin şehit olduğu açıklandı.

Kazanın hava koşullarından dolayı gerçekleştiğini söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, 'Dış etken söz konusu değil' ifadesini kullandı.

Helikopterin enkazından çıkarılan cenazeler, iki askeri helikopterle Elazığ Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları 👇

Şehitlerin isimleri belli oldu

Şehitlerin isimleri belli oldu

Helikopterde şehit olan 12 kişinin isimleri belirlendi. Şehitlerin isimleri şu şekilde:

Polis memurları Ekrem Dereli, Sadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesur Özdemir, Ahmet Cihan Kilci Hasan Yıldırım, Azan Gündede

Komiser Pilot Abdullah Ortanca

Teknisyen Murat Ködük

Sözleşmeli Pilot Dilaver Karsavuranoğlu

Hakim Onur Alan

Neler yaşandı?

Neler yaşandı?

AA

Tunceli’den kalktıktan sonra Pülümür ve Ovacılık’ta 16 Nisan’da görev yapan hakim ve özel harekat timini taşıyan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait Skorsky S-70 Blackhawk tipi helikopterle telsiz teması Ovacık İlçesi’ne bağlı Çambulak kırsalı yakınlarında saat 11.30’da kesildi.

Bölgede yoğun sisle birlikte görüşün kısıtlı olduğu belirtildi. Uzmanlar, muhtemel düşük görüş şartları nedeniyle kazanın gerçekleşmiş olabileceğine dikkat çekti.

İlk resmi açıklama Tunceli Valiliği'nden geldi ve "helikopterin düştüğü değerlendiriliyor" denildi. 👇

İlk resmi açıklama Tunceli Valiliği'nden geldi ve "helikopterin düştüğü değerlendiriliyor" denildi. 👇

'18 Nisan 2017 günü saat 11.40 sıralarında Pülümür ilçemizden havalanan Skorsky tipi polis helikopterinden kalkışından yaklaşık 10 dakika sonra sinyal alımı kesilmiştir. Söz konusu Helikopterde (7) Polis Memuru (1) hakim, (1) Astsubay ve (3) mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmekte olup, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilmiş olup gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir.'

112 arandı iddiasına yalanlama

112 arandı iddiasına yalanlama

DHA, helikopter mürettebatının acil koduyla 112'yi arayarak  '7 yaralı var' bilgisini verdiğini aktardı. Ancak bu bilgi Tunceli İl Sağlık Müdürü tarafından yalanlandı. 

Tunceli İl Sağlık Müdürü Sercan Özaydın, Tunceli'de polis helikopteriyle irtibatın kesilmesinin ardından 112 komuta merkezine herhangi bir çağrı gelmediğini belirtti.  Özaydın, 'Bölge itibarıyla 112 çağrısının komşu illerimize de düşmüş olma ihtimali var. Bingöl, Erzincan ve Erzurum ile müşterek değerlendirdik, 112 komuta merkezine olay yerinden düşen bir çağrı yok. Olay yerine dair hiçbir çağrı almadık.' diye konuştu.

Arama-kurtarma çalışmaları hava muhalefeti nedeniyle kesintiye uğradı...

Arama-kurtarma çalışmaları hava muhalefeti nedeniyle kesintiye uğradı...

İrtibat kurulamayan helikopter için Diyarbakır 8'nci Ana jet üssünden helikopter ve uçaklar da kalkarak o bölgeye yönlendirildi.

AFAD'ın açıklamasına göre 43 dağcı bölgeye gönderildi.

Havadan İhbar Kontrol olarak adlandırılan E-7T Barış Kartalı uçağı da Tunceli’de helikopterden gelecek sinyali tespit etmek için havalandı. 

Bölgede ayrıca Malatya’dan kalkan 2 Sikorsky S-70 arama kurtarma helikopteri de arama-kurtarma çalışmalarına destek verdi. 

Ancak meteorolojik koşullar nedeniyle havadan arama-kurtarma çalışmaları kesintiye uğradı.

"Köylüler helikopterin sendelediğini aktardı"

"Köylüler helikopterin sendelediğini aktardı"

Tunceli'nin Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, 'Köylüler helikopterin 1-2 sorti yaptığını, sendelediğini ifade ediyorlar. Helikopterin tekrar devam ettiğini, görüş alanının dışına çıktığını söylüyorlar. Köylüler, helikopterin inişe yeltendiğini ve tekrar yükseldiğini anlatıyorlar' dedi.

Kendisinin de Kocatepe köyündeki vatandaşlarla katıldığı arama kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi veren Tosun, helikopterin bulunabileceği alana bu köyden araçların gidemediğini belirtti. Sis sebebiyle arama kurtarma helikopterlerinin uçamadığını söyledi.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Peregrinus

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasını hatırladım. Ruhu şad olsun. Allah şehitlerimizin de yakınlarına sabır versin.

Kerem Köroğlu

Yazıklar olsun ülkeye siyasetine referandumununa askerim ölüyor sebebi olumsuz hava şartları, bu daha başlangıç mı ? Benim asker olan kardeşimde böyle bir gü... Devamını Gör

Şerife Kaplan

Müslüman kılıgına girmiş ve Türk oldugunu sanan bir köpek de sensin. Gerizekalinin yaptigi yoruma bak.

görüncek adam

Yazık olmuş. Açıklamalara da çok güvenmiyorum. Malum yalan söylemek moda oldu devlet kurumlarında. Kötü hava şartları varsa neden havalandı muamma.

Nick Fury

Bu ülkede kötü hava şartlarından dolayı düşen hava aracı kazalarının hiç birini derinlemesine araştıramazsın. yan yatar çamura batar, kıl iner yün kalkar.