Görüş Bildir
Haberler
Tüm Zamanların En Eğlenceli Filmlerini Bu İçerikte Topladık! İşte Gülmelere Doyamayacağınız 13 Film

Tüm Zamanların En Eğlenceli Filmlerini Bu İçerikte Topladık! İşte Gülmelere Doyamayacağınız 13 Film

Dale Cooper
24.06.2021 - 09:37 Son Güncelleme: 29.06.2021 - 19:15

Komedi filmleri hem sinematik anlamda eşsiz eserlerin ortaya çıktığı bir türken hem de zor zamanlarımızın, gülmeye muhtaç anlarımızın en büyük ilacı. Bir komedi filminin ilk anlarından itibaren çıkılan o yolculuk içinde bulunduğumuz dünyadan uzaklaşmanın en iyi yöntemlerinden biri.

Gülmelere doyamayacağınız, tekrar tekrar izlemek isteyeceğiniz komedi filmlerini sizler için seçtik.

Not: Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Snatch (2000)

1. Snatch (2000)

Snatch - IMDb 8.3

Film, Londra’nın suçla örülü yeraltı dünyasında vuku bulan iki farklı hikâyeyi ele alıyor. Bir tarafta çalınan bir elmasın peşinden gidenler, diğer yanda ise boks dünyasının arka sokaklarında dönen illegal işlerden birine karışan Turkish ve başına açılan belada mücadele etmek zorunda kaldığı acımasız gangster Brick Top. Bu birbirinden bağımsız görünen iki hikaye ortak bir noktada buluştuğunda işler iyiden iyiye karışacaktır.

2. Monty Python's Life of Brian (1979)

2. Monty Python's Life of Brian (1979)

Monty Python's Life of Brian - IMDb 8.1

Life of Brian'da iki bin yıl önce üç bilge adam bir yapıya girip kralları için dua edeceklerdir. Yanlış bir odaya giren adamlar burada kundağa sarılmış bir bebek bulurlar. Bebeği kutsal sayan adamlar ona İsa ismini verirler. Kutsal bir varlık olarak görülen bu bebek, Brian, çevresi tarafından hayatı boyunca Mesih olarak saygı görecek; bu süreç boyunca din, siyaset, iktidar ve insanoğlu ile ilgili trajikomik olaylar yaşanacaktır.

Sinemanın kara mizah türünün en başarılı üreticisi Monty Python’dan çıkan Life of Brian’ın yönetmen koltuğunda Terry Jones yer alıyor.

3. Ferris Bueller's Day Off (1986)

3. Ferris Bueller's Day Off (1986)

Ferris Bueller's Day Off - IMDb 7.8

Lise öğrencisi olan Ferris Bueller, okuldan bir günlüğüne kurtulmak istemektedir. Güzel bir bahar günü okuldan kaçan Ferris ve arkadaşı Cameron, eğlenceli bir gün geçirmeye karar verirler. Ancak onların eğlence anlayışı, fazlasıyla tehlike içermektedir. Cameron’un babasının ödüllü Ferrarisini alan ikili, Ferris’in kız arkadaşı Sloane’ı da yanlarına alarak Şikago’ya doğru yola koyulur. 17 yaşında, kaçırdıkları kırmızı Ferrari ile şehri turlayan ekip, kendilerini beklenmedik durumlar içerisinde bulur.

4. Ted (2012)

4. Ted (2012)

Ted - IMDb 6.9

8 yaşındaki John bir Noel gecesi sevgili oyuncak ayısının canlanmasını, kendisiyle konuşmasını diler ve ertesi sabah en iyi arkadaşı olan oyuncak ayı Ted, konuşan canlı bir ayıcığa dönüşür! John artık yalnız değildir aksine çok mutludur ama atladığı ufak bir detay vardır: Herkes büyür! Artık 30'lu yaşlarının ortasında olan John ayı Ted ile bir ömür geçirmiş, aynı evi paylaşmıştır. Dahası Ted de insan hayatına uyum sağlamış, John'dan daha çapkın, daha edepsiz ama bir o kadar da şirin bir yaratık olmuştur. Tek bir sorun vardır, Ted John'u hiç kimseyle paylaşmak istemez; bir seneden fazladır sevgilisi olan Lori'yle bile. John ise kendi hayatına devam edebilmek için Ted'den ayrılmak zorunda olduğunu hisseder...

5. The King of Comedy (1982)

5. The King of Comedy (1982)

The King of Comedy - IMDb 7.8

Bir yetişkin olmasına rağmen hâlâ ailesiyle yaşayan bir 'kaçık' olan Rupert Pupkin, pek yetenekli olmadığı halde bir gün ünlü bir komedyen olacağına inanmaktadır. İdolü ise komedi yıldızı Jerry Langford’dur. Pupkin, eğer bir gün Langford’un TV programına çıkmanın yolunu bulursa, şöhretin kapısının önünde açılacağına dair bir saplantıya da sahiptir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. What We Do in the Shadows (2014)

6. What We Do in the Shadows (2014)

What We Do in the Shadows - IMDb 7.7

Bir belgesel ekibi, hayatlarına zarar gelmeyeceğinin garantisiyle birlikte vampirlerin yaşadığı bir eve konuk olma fırsatı yakalar. Bu evde Viago, Vladislav ve Deacon isimli üç vampir yaşamaktadır. Bütün dertleri oldukça sıradandır; hatta yalnızca beslenme alışkanlıkları normal insanlardan farklıdır. Belgeselciler, vampirlerin gündelik hayatlarını en ince detaylarına kadar belgelemenin peşine düşerler. Bu dünyada vampir olmak hayata devam etmek tahmin edilenden daha zordur.

7. The Hangover (2009)

7. The Hangover (2009)

The Hangover - IMDb 7.7

Sıra dışı bir mizah anlayışına sahip Hangover, bilindik Hollywood mizah klişelerine yaslanmayan, gayet eğlenceli bir yapım. Filmde arkadaşlarının düğününden iki gün önce bekârlığa veda partisi vermek için Las Vegas’a giden dört tuhaf arkadaşın, sarhoş oldukları parti gecesinin sabahında odalarında bir kaplan, tavuklar ve dolapta ağlayan altı aylık bir bebek ile uyanmaları üzerine gelişen olağanüstü maceralar aktarılmaktadır. Damadın ortalıkta olmaması da ayrı bir meseledir! Kafaları hala kıyak olan bu kafadarlar, bir gece öncesine dair hiçbir şeyi hatırlayamazlar. Birbirinden şapşal ama sevimli bu üç hergele, ipuçlarını takip ederek işlerin nerede kontrolden çıktığını bulmak zorundadırlar. En önemlisi de damadı bularak zamanında Los Angeles’a düğününe yetiştirmeleri gerekmektedir.

8. The Dead Don't Die (2019)

8. The Dead Don't Die (2019)

The Dead Don't Die - IMDb 5.5

“The Dead Don't Die”, aniden patlak veren bir zombi salgınını konu alıyor. Kasabanın yerel polisleri (Adam Driver ve Bill Murray) salgından etkilenmeye başlayan vatandaşları korumak için aksiyona atılmak zorunda kalıyor.

9. The Ladykillers (1955)

9. The Ladykillers (1955)

The Ladykillers - IMDb 7.7

Louisa Alexandra Wilberforce, Londra'daki evinde tek başına yaşayan sevimli ve ilginç bir kadındır. Zamanının çoğunu kendince şüpheli gördüğü olayları yakındaki polis karakoluna bildirerek geçiren Wilberforce, odalarından birini kiralığa çıkarır ve Marcus isimli profesörle böyle tanışmış olur. Yeni kiracısı Marcus, başlarda sıradan bir kiracı gibi görünse de gizli çetesiyle birlikte, eve yakın bir bölgede büyük bir soygun yapmanın peşindedir.

10. The Hitman's Bodyguard (2019)

10. The Hitman's Bodyguard (2019)

The Hitman's Bodyguard - IMDb 6.9

Dünyanın en başarılı güvenlik görevlisi olan Michael Bryce'nin yeni bir müşterisi vardır: Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanacak bir tetikçi! İkili kişiliklerindeki ve hayata bakış açılarındaki farklılıkları bir kenara koyup, zamanında ve sağ salim mahkemede olmak için güçlerini birleştirirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Superbad (2007)

11. Superbad (2007)

Superbad - IMDb 7.6

Liseden mezun olmak üzere olan, nerd tabir edilen 'asosyal' denebilecek iki ergen gencin ibret dolu serüvenlerini alaycı bir dille anlatıyor. Çok Fena/Superbad'in yaratıcıları, bu filmin tipik gençlik filmlerinde karşılaşılan geleneksel lise hiyerarşisine sahip olmadığını söylüyorlar. Örneğin lisenin, karizmatikler ve ezikler şeklinde bölünmüş olamayacağını, bunun mutlaka bir arası olduğunu ve filmde bunu da yansıtmak istediklerini savunuyorlar.

12. Forgetting Sarah Marshall (2008)

12. Forgetting Sarah Marshall (2008)

Forgetting Sarah Marshall - IMDb 7.1

Mütevazı bir müzisyen olan Peter, Televizyon yıldızı sevgilisi Sarah’tan ayrılmış olmanın bunaltısından kurtulmak için Hawaii’de bir kaçamak yapmaya karar verir. Gittiği bu tatil beldesinde, Sarah’ı da orada yeni sevgilisiyle görünce kendini kaybedip kıskançlık krizlerine giren Peter, daha sonra resepsiyonist kızla yakınlaşarak 'çivi çiviyi söker' taktiği güder.

13. Death at a Funeral (2007)

13. Death at a Funeral (2007)

Death at a Funeral - IMDb 7.4

Alternatif bir yapım olan ve festival izleyicilerinin büyük beğenisini kazanan 'Cenazede Ölüm', Daniel ve Rupert adındaki iki kardeş etrafında gelişen absürt bir komedi. Kahramanlarımız babalarını kaybetmiştir. Bu beklenmedik kayıp, tüm aile üyelerini bir araya getirir. İçlerinden biri tabuttaki cesedin canlı olduğunu iddia eder. Sonra aileyi büyük bir sırrı açıklamakla tehdit eden bir konuk ortaya çıkar.

Eğlencesi bol yaz aylarında KFC Avantajı bol menü iyi gider!

Eğlencesi bol yaz aylarında KFC Avantajı bol menü iyi gider!

Hemen sipariş vermek için tıkla!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
15
6
6
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sinan

ilk etapta bunlardan daha güzelleri aklıma geliyor.. mesela ferris yerine aynı yönetmenden çıkma breakfast club, planes,automobiles and trains olabilir ya da... Devamını Gör

Mehmet Hacı

holy grail neden yok