Görüş Bildir
Haberler
TÜLİN ŞAHİN AÇIKLADI BAKIN NASIL OLUYORMUŞ

TÜLİN ŞAHİN AÇIKLADI BAKIN NASIL OLUYORMUŞ

ayça naz
25.08.2016 - 02:04

kızlara

Tülin Şahin’den güzellik sırları

Tülin Şahin’den güzellik sırları Top model olarak ülkemizi dünyada temsil eden, 15 yıldır modellik yapan, yıllardır gece gündüz demeden defileden defileye, çekimlerden çekime koşturan Tülin Şahin, bu yoğun temposuna rağmen daima güzel görünmeyi başarıyor.

Tülin Şahin’in güzellikle ilgili ‘Sırlar’, ‘Kral, Prens ve Fakir’, ‘Siz Hala Diyet mi Yapıyorsunuz?’, ‘Top Model Nasıl Olunur?’, ‘Her Daim Fit’ isimli beş kitabı var. Güzellikten ondan daha iyi kim anlayabilir? Deneyimli modelin güzellik tüyolarını uygulayarak bir model gibi hissetmeye ne dersiniz?

ÜZÜM MUCİZESİ

Üzüm, içerdiği antioksidan ve nem açısından çok özel bir meyve. Hem yiyerek hem de cildimize sürerek vücudumuzu bu nimetten mahrum bırakmamalıyız. Tülin Şahin’in güzellik sırlarından biri de üzüm suyu.

Sıcak bir banyonun ardından buzdolabında soğuttuğunuz çekirdeksiz kırmızı veya yeşil üzümü ortadan ikiye kesin. Düz tarafını cildinizde gezdirin. Kan dolaşımını hızlandırmak için yüzünüze masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Üstüne üzümden yarım salkım koparıp blender’dan geçirin ve masajdan sonra afiyetle için. Böylece vücudunuza hem içten hem de dıştan antioksidan ve nem kazandırmış olursunuz.

ÇOK ETKİLİ CİLT KÜRÜ

Cildinizi hızlıca toparlamak ve güzel görünmek istiyorsanız şeker, tuz, Türk kahvesi ve zeytinyağından oluşan bir karışım yapıp cildinize uygulayabilirsiniz. Türk kahvesi çekirdekleri incecik olduğu için cildi çizmeden canlandırır. Zeytinyağı nemlendirir, tuz siyah noktaları etkisiz hale getirir, toz şekerin parlaklığı ise cildinize geçer. Sadece yüzünüze değil, vücudunuza da uygulayabilirsiniz. Manikür ve pedikür için vaktiniz yoksa, hızlıca sonuç almak için tırnaklarınıza da maske yapabilirsinizGÜZELLİK TAVSİYELERİ

• Dolgun dudaklara sahip olmak için dudaklarınıza kese yapabilirsiniz. Tabii nazikçe…

• Duşa girmeden dudaklarınıza krem sürün ve bir çocuk diş fırçasıyla yumuşakça fırçalayın. Ya da bir parça buzu dudaklarınızın üzerinde gezdirin ve üzerine dudak dolgunlaştırıcı bir krem sürün.

• Cildimize yaptığımız gibi saç diplerine de pekala peeling yapabiliriz. Saçlarımıza sürdüğümüz şekillendiriciler saç derimizi örterek saç köklerini kapatır. O nedenle vücudunuza ya da yüzünüze kullandığınız peeling ürününü saç diplerinize de sürebilirsiniz. Böylece saç dipleriniz hava alır ve saçlarınız daha rahat uzar.

Hindistan cevizi suyu güzellik iksiridir. Saçlara, vücuda ve cilde sayısız faydası var.

• Işıl ışıl bir cilde sahip olmak istiyorsanız duştan önce kılları sert yapılı bir fırçayla tüm vücudunuzu fırçalayın. Aynı işlemi yüze özel fırçalarla da uygulayabilirsiniz.

•    Vücudunuzu fırçalarken ellerinizi ve ayaklarınızı da unutmayın. Yatmadan önce el ve ayaklarınızı da fırçalayarak üzerine yoğun nemlendiricili kremler sürerseniz, sabaha pamuk eller ve ayaklara kavuşursunuz.

TOP MODEL MAKYAJI

Makyaja başlarken yüzünüzdeki renk eşitsizliklerini giderecek bir baz kullanın. Kapatıcıyı sadece gerekli gördüğünüz yerlere sürün ve sabitlemek için üzerinde toz pudra gezdirin. Hafif bazlı bir fondöten ya da renkli nemlendiriciler kullanabilirsiniz. Üzerine transparan bir pudrayla fondöten ve kapatıcıyı sabitleyin. Burnunuz genişse burun kenarlarını fırça yardımıyla boyayabilirsiniz. Maskara, olmazsa olmaz! Maskara, makyaj yapmasanız da yüzünüze anında canlılık getirir. Önce kirpiklerinizi kıvırın, ardından birkaç kat maskara uygulayın.

Gelelim allığa… Allık sürerken siz de modeller gibi aynanın karşısına geçerek gülümseyin ve tam elmacık kemiklerinizin üstüne sürün. Çıkık elmacık kemikleri istiyorsanız, yanaklarınızı içinize çekerek boşlukları ten renginizden yarım ton koyu bir allıkla renklendirin.    Ardından dudaklarınızı da bir kalemle çizerek dudak fırçasıyla ruj sürün. Makyajınızı tamamladıktan sonra bir kaş fırçası ile kaşlarınızı tarayın ve boşlukları bir kalemle hafifçe doldurun.

BAŞTAN AŞAĞI VÜCUT BAKIMI

Her şeyden önce güzel, bakımlı ve sıkı bir vücut için daima spor yapmalısınız. Ardından diğer bakım işlemlerine geçebilirsiniz. Banyo yaptıktan sonra bile teninizin yumuşacık olmasını istiyorsanız, içinde yoğun nem bulunduran duş jellerinden sürün. Banyo yaptığınız suya aromaterapi yağlarından birkaç damla damlatın. Cildinizi sıkılaştırmak içinse duştan çıkmak üzereyken soğuk suyu açın. Kan dolaşımınızı hızlandırır ve kalori yaktırır.

• Özellikle dirsek ve ayak altındaki sertleşen derileri yumuşatmak için her iki günde bir kese yapabilirsiniz. İpeksi ve ölü derilerden arınmış bir cilde sahip olmanın keyfine varın.

• Her duştan sonra vücudunuzu nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Vücudunuzu nemlendirirken ayaklarınızın altını da kremleyin. Kremi masaj yaparak uygularsanız zamanla daha şekilli bir vücuda sahip olabilirsiniz. Cilde ışıltı verenlerini tercih ederseniz omuzlarınız, kollarınız ve bacaklarınıza sürerek daha canlı bir görünüm yakalayabilirsiniz.

• Göğüslerinizin bakımı için duştan sonra soğuk su tutmak, yüzme gibi bir sporu tercih etmek diri kalmalarına yardımcı olur. Ayrıca kullandığınız sutyenin vücut tipinize uygun olmasına, uyku saatleri hariç her zaman kullanmaya dikkat edin.

• İhmal edilen bölgelerden biri de boynumuz. Yüzümüze, vücudumuza bakım yaparız da boyun bölgemize uygulamak aklımıza gelmez. Ne tuhaf ki, yaşlılık izleri ilk önce boyunda başlar. Bu yüzden gerek makyajınızı temizlerken, gerek nemlendiricinizi sürerken çenenizi ve boynunuzu atlamayın.Buhar banyosu

Buhar banyosu yaptığınız bir gün saçınıza saç bakım maskesi uygulayın. Buhar, saç derisindeki gözenekleri açarak saç maskesinin derinlemesine etki etmesine yardımcı olur. Böylece yumuşacık saçlara kavuşabilirsiniz. Buhar banyosu yüzünüzdeki gözenekleri de açacağından yüzünüze peeling işlemi uygulayabilirsiniz. Ardından yüzünüzü yıkayıp bir yüz maskesi sürün. Maskeyi duruladıktan sonra cildinize buz sürerek masaj yapın. Cildiniz dipdiri ve canlı bir hal alacak

Kaynak: http://www.kadinlarkulubu.com/portal/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın