Görüş Bildir
Haberler
TÜİK'e Alınmayan Kılıçdaroğlu: 'Rakamlar Doğru Olsa Kapılarını Açarlar'

TÜİK'e Alınmayan Kılıçdaroğlu: 'Rakamlar Doğru Olsa Kapılarını Açarlar'

Dün TÜİK binasına alınmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Rakamları doğru olsa kapılarını sonuna kadar açarlar' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün enflasyon rakamlarını açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) randevu talep etti. Ancak Kılıçdaroğlu'na olumsuz yanıt verildi. 

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu beraberindeki CHP heyetiyle TÜİK'in kapısına gitti. Randevusu olmadığı gerekçesiyle içeri alınmayan CHP lideri, 'Burası bir Saray kurumu haline gelmiştir' diyerek tepkisini dile getirdi.

"Öğrenci olarak girdiğim TÜİK'e CHP Genel Başkanı olarak alınmadım"

"Öğrenci olarak girdiğim TÜİK'e CHP Genel Başkanı olarak alınmadım"

Yaşananları Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'e değerlendiren CHP lideri, şunları kaydetti:

'Heyetimiz, bu konularda uzman isimlerden oluşuyordu. Verileri nasıl ilerliyorlar bunu öğrenmek istiyorduk. Politik bir şeyle değil, işin gerçeğini öğrenmek için gittik. Oraya gidince bu farkın nedenini sormak, milyonların hakkını savunmak istedim. Telefon açtık, ‘Gelip görüşmek istiyoruz’ diye. Önce yanıt vermediler. Bir süre sonra ‘Misafir edemeyeceğiz’ yanıtını verdiler. Muhtemelen arada bir yerlere sordular. Biliyorsunuz daha önce ‘Devlette ciddi bir çürüme var’ demiştim. İşte bu yaşadıklarım, bu çürümenin göstergesi. TÜİK’i yönetenlerin kendilerine güvenleri olsa ‘Gelin istediğiniz şeye bakın, biz verilerimize güveniyoruz’ derler. Rakamları doğru olsa kapılarını sonuna kadar açarlar. Ben TÜİK’e öğrenciyken dahi giderdim. Yayınlarını alırdım. Şimdi Milletvekili ve CHP Genel Başkanı olarak engelleniyorum.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
17
7
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kabus

sen de kameralara iyi oynuyon ke-mal verilerin yanlış olduğunu herkes biliyor zaten asıl mesele onlari kovup yerine torpilsiz işi layığıyla yapan ad koymaktı... Devamını Gör