Görüş Bildir
Haberler
Ttnet fatura virüsü nasıl temizlenir ?

Ttnet fatura virüsü nasıl temizlenir ?

Yasin DÜLGER
22.12.2014 - 21:14 Son Güncelleme: 23.12.2014 - 10:03

Ttnet fatura virüsü nasıl temizlenir ?

Son zamanlarda ortaya yeni bir virüs çıktı ve şimdiye kadar birçok kişinin bilgisayarına bulaştı.Virüs nasıl bulaşıyor ?

Ttnet’ten gelen bir fatura gibi görünen bu virüs mail adresinize geliyor. Oldukça gerçekçi bir fatura gibi hazırlandığı için de pek dikkat edilmiyor ve maildeki linke tıklanıyor. Sonra bilgisayarınıza bir exe dosyası iniyor ve o exe dosyasını açtığınız anda bir anda bütün dosyalarınız şifreleniyor.

Ardından her klasöre bir bildirim dosyası düşüyor. İçini açtığınızda sadece 1 tane programın bu virüsü silebileceği ve bunun için de oldukça yüklü bir miktar para ödemeniz gerektiği yazıyor. Yeni nesil dolandırıcılık yöntemlerinden biri olan bu Crypto virüsü bütün klasörlerinizi .encrypted bir uzantıya çeviriyor ve artık dosyalarınıza ulaşamıyorsunuz.Virüs nasıl temizlenir ?

Bilinen birkaç yöntem var ancak ne kadar işe yaracağı aşikar. Çünkü bu crypto yani şifreleme virüsleri pek çok farklı çeşitte bulunuyor ve sisteminize bir kere sızdıktan sonra kolay kolay temizlenmiyor. Eski nesil crypto’lu virüs yemişseniz aşağıdaki link size belki yardımcı olabilir.

**http://uzmanim.net/soru/cryptolocker-virusu-nasil-temizlenir-sifrelenmis-dosyalar-nasil-acilir/19913**

Eğer yeni nesil bir ttnet veya herhangi bir bankadan gelen mail e tıklayıp virüs yediyseniz size kötü haberlerim var çünkü bu virüsü temizlemek için şuanda bir çözüm yok. En iyi çözüm dosyalarınızdan vazgeçip format atmak gibi görünüyor. Ya da şanslıysanız ve virüs bütün sisteminize bulaşmadıysa güvenli modda bilgisayarınızı çalıştırıp Malware Antivirüs programını deneyebilirsiniz. Ancak malesef kesin çalışacağı konusunda garanti veremiyorum.Virüsten nasıl korunurum ?

Öncelikle gelen maillerinizdeki linklere tıklamadan önce mutlaka adresi ve mail içeriğini baştan aşağıya kontrol edin. Abone no vs bilgileri kendi bilgilerinizle karşılaştırın. Eğer bir exe dosyası indiyse sakın tıklayıp çalıştırmayın. Önce virüs programlarıyla taratın ve https://www.virustotal.com/ internet sitesinde mutlaka dosyayı taratın.

Umarım yakında bu zararlı ve insanları mağdur eden, dosyaları kaybettiren ve para tuzağı virüse bir çare bulunur ve yazılım geliştirilir. Yoksa ne kadar uyarı da olsa birçok kişinin canı yanmaya devam edecek gibi görünüyor.

Kaynak: http://www.kodbankasi.org/ttnet-fatur...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın