Görüş Bildir
Haberler
TTB: 'Rakamlar Normalleşme İçin Fazla, 14-28 Günlük Tam Kapanmanın Daha Uygun Olduğunu Düşünüyoruz'

TTB: 'Rakamlar Normalleşme İçin Fazla, 14-28 Günlük Tam Kapanmanın Daha Uygun Olduğunu Düşünüyoruz'

Batuhan
24.02.2021 - 08:43

Koronavirüs vakalarındaki artışı değerlendiren Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, açıklanan rakamların 'normalleşme için fazla' olduğunu belirtti ve 'Biz kesinlikle 14-28 günlük tam kapanmanın hala daha uygun olduğunu düşünüyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüste yalanan vaka artışlarına ilişkin değerlendirmede bulunan TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, “Şu anda toplumda bağışıklık sağlanan miktar yüzde 1.5’i bulmuyor. İkinci doz uygulanan kişi sayısı ise 1 milyon civarında ve bu kişilerde 2-3 hafta sonra bağışıklık sağlanmış olacak. Bu durum normalleşme için erken” yorumunu yaptı.

"Henüz pandemi devam ediyor"

"Henüz pandemi devam ediyor"

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, Karadeniz’deki vaka sayılarının yüksek olduğuna dikkat çeken Bulut, “Biz kesinlikle 14-28 günlük tam kapanmanın hâlâ daha uygun olduğunu düşünüyoruz. Toplumda yüzde 70 bağışıklık sağlandığı zaman normalleşmeyi konuşabiliriz. Bu rakamlar 1000’in altına çekilmeden, ölüm oranları düşmeden normalleşme olamaz. Henüz pandemi devam ediyor” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
32
22
10
9
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
astronoanatomi

Ne 14-28 gün tam kapanması yüz yüze sınavları bile yapacağız diye tutturmuşlar siz tam kapanma diyorsunuz.

Tek Ton

yaaa bi sg din yaaaa milletin kafa gitti kafa adam miting yapıyorrr orda maske zorunlu zaten daha neyin derdindesiniz psikolojileri akıl sağlıklarını geri ki... Devamını Gör

Uygar Aytun

Tuzu kuru olup maaşcığı tıkır tıkır işleyen herkes kapanılsın diyor da çalışmazsak ölüyoruz biz. Kimse destek vermedi bugüne kadar. O kadar müracaat ettim b... Devamını Gör