Görüş Bildir
Haberler
Trump: 'Orta Doğu'ya Hiç Dokunmamış Olsaydık, Şimdi Çok Daha İyi Durumdaydı'

etiket Trump: 'Orta Doğu'ya Hiç Dokunmamış Olsaydık, Şimdi Çok Daha İyi Durumdaydı'

Ulaş
17.08.2016 - 20:39 Son Güncelleme: 18.08.2016 - 01:06

ABD'de kasım ayındaki başkanlık seçimi öncesi ilk 'istihbarat brifingi'ni alacak olan Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump, son 10 yıl içerisinde Orta Doğu'da yaşanan gelişmelere göndermede bulunarak Amerikan istihbarat kurumlarına güvenmediğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstihbarat brifingi almadan birkaç saat önce Fox News'teki 'Fox and Friends' programında soruları yanıtlayan Trump, başkan seçilmesi halinde ülkedeki istihbarat kurumlarının yükünü azatlmayı vaadetti. 

Trump, 'Amerikan istihbarat kurumlarına güveniyor musunuz?' sorusunda ise 'Çok değil' yanıtını verdi.

'Orta Doğu'ya hiç dokunmamış olsaydık, şu an çok daha iyi durumdaydı'

'Orta Doğu'ya hiç dokunmamış olsaydık, şu an çok daha iyi durumdaydı'

ABD'nin Irak işgaline giden süreçte devrik lider Saddam Hüseyin'in kimyasal silahları olduğu yönündeki istihbarat raporlarına atıfta bulunan Trump, 'Demem o ki, son 10 yılda olanlara bir bakın. Tam bir felaket. Bu istihbaratı kullanmak çok kolay ama ben kullanmayacağım. Çünkü çok kötü kararlar verdiler' dedi.

Cumhuriyetçi aday, Irak işgâline işaret edip, 'Irak'a, Orta Doğu'ya bir bakın. Eğer buralara hiç dokunmamış olsaydık, şimdi çok daha iyi durumdaydı' dedi. 

Trump, istihbarat brifingine danışmanlığını yapan emekli Korgeneral Michael Flynn ile birlikte katılacak. Flynn, Obama döneminde Savunma İstihbarat Teşkilatı'nın başkanlığını yürütmüş; geçtiğimiz yıl içinde de Trump'ın başkanlığına desteğini açıklamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
645
87
40
17
13
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yusuf Kadıoğlu

Doğru söylemiş. Fakat bu da aynı bokun laciverti.

Nicetomeetcha

Her ne kadar korkunç fikirleri olsada en azından Amerikalıların kendilerine asla itiraf edemediği gerçekleri yüzlerine çarpıyor!

Mehmet Cepik

Bazan amerikalilar bile gerceklerin farkina varabiliyorlar demek ki... Yav, yoksa ortadogu petrolü bitme noktasinda falan olmasin?