Görüş Bildir
Haberler
Trump'ın Galibiyetine Erdoğan'dan İmalı Yorum: 'FETÖ'den Para Alıp Kazanmadı'

Trump'ın Galibiyetine Erdoğan'dan İmalı Yorum: 'FETÖ'den Para Alıp Kazanmadı'

Belarus ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Donald Trump'ın galibiyeti için 'Trump, FETÖ’den falan para alarak seçimi kazanmadı ki. Mali gücü vardı, kampanyasını büyük oranda kendi imkanlarıyla yaptı' dedi. Dün basına yansıyan iddialara göre FETÖ'nün Demokrat aday Clinton'ın kampanyasına önemli miktarda bağışta bulunduğu belirtilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sözcü'de yer alan habere göre,Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belarus’a yaptığı günü birlik resmi gezisinden dönerken uçakta kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, telefonla ABD’nin yeni başkanı seçilen Donald Trump’ı arayarak tebrik etmesiyle ilgili olarak “Telefonda, karşılıklı olarak, en kısa sürede görüşmekten memnuniyet duyacağımızı ifade ettik. Türkiye’nin yurt dışına yapacağı ilk seyahatlerden biri olmasından memnuniyet duyacağımızı belirttim. Kendileri de olumlu bir yaklaşım sergilediler” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

"Başkanlık görevini devralmadan önce görüşebiliriz"

"Başkanlık görevini devralmadan önce görüşebiliriz"

“İlk akşam kendisini telefonla arayarak tebrik ettim. Kendisi başkanlık görevini 20 Ocak 2017’de devralacak. İmkân olursa, o tarihten önce de görüşmemiz söz konusu olabilir. Telefonda, karşılıklı olarak, en kısa sürede görüşmekten memnuniyet duyacağımızı ifade ettik. Türkiye’nin yurtdışına yapacağı ilk seyahatlerden biri olmasından memnuniyet duyacağımızı belirttim. Kendileri de olumlu bir yaklaşım sergilediler.”

"Trump aleyhtarı gösteriler hazımsızlığın göstergesi"

"Trump aleyhtarı gösteriler hazımsızlığın göstergesi"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye için bir üst akıl vardı, o belli. Amerika için de bir üst akıl var. Burada her konuda sabırlı olmakta fayda var. Biz ne yaptık? Seçim öncesinde Sayın Trump ya da Sayın Clinton ile gidip görüşme yapalım demedik. ‘ABD halkı kimi seçerse onunla çalışırız’ dedik. Birisiyle görüşüp, diğeriyle görüşmesek olmazdı. Şu anda Trump’a karşı yapılan bazı gösterilerin geçici olduğunu düşünüyorum. Sokağa çıkanların çoğu yakın bir zamanda Trump’tan randevu için sıraya girerlerse şaşırmam.

Trump, FETÖ’den falan para alarak seçimi kazanmadı ki. Mali gücü vardı, kampanyasını büyük oranda kendi imkanlarıyla yaptı. Diğer tarafla ilgili olarak, onların malum yapıdan para alındığına dair söylentiler basına da yansıdı.

AA'nın Demokrat Parti'ye yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde FETÖ'nün, Clinton'ın seçim kampanyasına 2 milyon dolar bağışta bulunduğu iddia edildi

Bu iddiaların inceleneceğine dair haberler de var. Şahsen ben, Trump aleyhtarı gösterilerin, kaybedenler arasındaki bazı kesimlerin hazımsızlığının göstergesi olduğuna inanıyorum. Bunların geçici olduğunu düşünüyorum.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
56
33
27
10
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alptuğ Ertekin

Bunu diyenin partisinin kuruluşunu, büyümesini ve iktidar olmasını FETÖ sayesinde gerçekleşmesi ne kadar da ironi değil mi? Ayrıca Gezi parkı olayları çık... Devamını Gör

Musty Bal

amerikadakiler bile fetöcü oldu , bizim akepe sütten çıkmış ak kaşık .. ülke de mal var biliyorduk da bu kadar fazla olmasa iyiydi !

Korean

Ne üst akılmış arkadaş. Her ülkenin vatandaşı bizim gibi sus pus durmaz. Trump denilenlere karşı tek kelime edemiyor. Tek dediği göstericilerin tutkusuna hay... Devamını Gör