Görüş Bildir
Haberler
Trump Geri Adım Attı: 'Protestocuların Bu Ülkeye Olan Tutkusuna Bayılıyorum'

etiket Trump Geri Adım Attı: 'Protestocuların Bu Ülkeye Olan Tutkusuna Bayılıyorum'

ABD başkanlığına seçilen Donald Trump, ülke çapındaki gösterilerin Oregon'da şiddete dönüşmesinin ardından eleştirdiği protestoculara övgüde bulunarak, 'Protestocu küçük grupların bu ülkeye olan tutkusuna bayılıyorum. Hepimiz bir araya gelip ülkemizle gurur duyacağız' mesajı verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trump'ın başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından ülke genelinde başlayan protestolar devam ediyor.

ABD'nin batı yakasında 'Demokratların kalesi' olarak nitelenen Oregon eyaletinin Portland kentinde, 4 binden fazla kişinin katıldığı Trump karşıtı gösteriler bir süre sonra şiddete dönüştü.

Çevredeki iş yerlerinin ve arabaların camlarını kıran, çöpleri yakan protestoculara polis biber gazı ile müdahale etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olaylar sırasında 26 kişi gözaltına alındı.

Protestoların başlamasının ardından medyayı 'ABD'deki Trump karşıtı gösterileri kışkırtmakla' suçlayan ve protestocuları eleştiren Trump, gösterilerin Oregon'da şiddete dönüşmesinin ardından geri adım attı.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Protestocu küçük grupların bu ülkeye olan tutkusuna bayılıyorum. Hepimiz bir araya gelip ülkemizle gurur duyacağız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Protestocular eylemlerine devam etmekte kararlı

Protestocular eylemlerine devam etmekte kararlı

Göstericiler ise Trump'ın göçmen karşıtı, ırkçı, cinsiyetçi söylemleri ve politikalarından duydukları endişeyi göstermek için eylemlerini sürdüreceklerini belirtiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
241
145
48
14
13
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Abdullah Köse

Biraz konu dışı bi yorum olucak ama bunu belirtmek isterim bu onedio tam bir komünist sitesidir. Hdpnin son olayları malum, hdp ilgili haberlere ne zaman ins... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Cumhuriyetçiler karşılık verirse kötü. Onlar silah kullanır şimdi. Onların hepsi biraz silah sevdalısı. Zaten Abd'de silaha ulaşmak da zor değil. Batman gala... Devamını Gör

Dex Dex

Trump davarı bile ülkesinde hoşuna gitmeyen bir şeyler için protesto yapan insanların '' ülkelerine olan tutkuları '' yüzünden bu yola gittiklerini biliyor ,... Devamını Gör