Görüş Bildir
Haberler
Trump-Erdoğan Görüşmesi Sona Erdi: 'İlişkilerde Beyaz Sayfa Açmakta Kararlıyız'

Trump-Erdoğan Görüşmesi Sona Erdi: 'İlişkilerde Beyaz Sayfa Açmakta Kararlıyız'

Batuhan
13.11.2019 - 20:42

ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından bir ortak basın toplantısı düzenledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuşmasına 'Tutuklu Serkan Gölge'yi serbest bıraktığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmek istiyorum' diye başlayan Trump, Erdoğan ile Suriye'deki gelişmeleri konuştuklarını, açık ve üretken bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi:

"NATO'da ABD'den sonraki en büyük ordu Türkiye'ye ait"

"NATO'da ABD'den sonraki en büyük ordu Türkiye'ye ait"

'Türkiye herkesin bildiği gibi çok iyi bir NATO müttefiki ve stratejik ortak. Ekonomik ilişkilerimizin çok iyi büyüme potansiyeli var ve büyümesini bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'la müzakereler oldukça başarılıydı. Türkiye ve ABD'nin daha iyi bir duruma gelmesini bekliyoruz.'

'Türkiye'nin yapması gereken şeyleri yapmaya devam etmesini umuyoruz. NATO'da ABD'den sonraki en büyük ordu Türkiye'ye ait. Güvenlik harcamalarını da artırıyor. Afganistan'daki misyonlara da katılıyorlar.'

"100 milyar dolarlık ticaret hacmi için anlaştık"

"100 milyar dolarlık ticaret hacmi için anlaştık"

'Türkiye ABD'nin savunma programlarına parça da sağlıyor, F-35'ler de bunlardan bir tanesi. Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alması bizim için çok büyük zorluk oluşturuyor, umarız bunu düzeltebiliriz. Güvenlik danışmanlarımızla buna bir çözüm getirilmesini konuştuk.

'100 milyar dolarlık ticaret hacmi için anlaştık. Bu ABD için de çok iyi olur. Bizim ticaret açığımızı da azaltmayı hedefliyoruz. Türkiye'den piyasalarını daha fazla açmasını talep ediyoruz ve bunu da yapıyorlar.

"Ermeni tarafına ortak tarihi komisyon kurulması teklifimiz hala geçerli"

"Ermeni tarafına ortak tarihi komisyon kurulması teklifimiz hala geçerli"

Trump'ın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan da iki ülkenin işbirliğini geliştirme konusunda hemfikir olduğunu söyledi.

'İlişkilerde yeni bir sayfa açmada kararlı olduklarını belirten Erdoğan, Türkiye'deki cezaevlerinde veya Suriye'deki cezaevlerinden kaçtıktan sonra yakalanan 2 bin 200 IŞİD mensubunun Türkiye'nin elinde bulunduğunu söyledi.

29 Ekim'de Temsilciler Meclisi'nin Ermeni Soykırımı'nı tanıyan kararına da değinen Erdoğan, '104 yıl önce savaş sırasında yaşanmış bir meselede karar vericiler siyasetçiler değil tarihçiler olmalıdır. Türkiye diyalogdan ve özgür tartışmadan yanadır. Ermeni tarafına ortak tarihi komisyon kurulması teklifimiz hala geçerli. Silahlı kuvvetlerimizin arşivlerinde 1 milyondan fazla belge mevcut' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Mektupları sayın Başkan'a tekrar takdim ettim" 🎥

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
45
23
18
6
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
psyhedelichead

İki gereksiz bir araya gelmiş..

gizliyazarr

Mektubu iade ediyodu noldu ?

gizliyazarr

Mektup kıvrılmış başka bi yerde duruyo belli

Pasif Kullanıcı

Bir de rte yes no dan başka kelime bilmiyor neye öyle kahkaha atıyor acaba trump güldükçe :D

asihancan

i speak KÜRSÜ.