Görüş Bildir
Haberler
Trump'a Facebook Darbesi! Başkanlığı Devredene Kadar Kullanamayacak

Trump'a Facebook Darbesi! Başkanlığı Devredene Kadar Kullanamayacak

Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, ABD Başkanı Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarını aktif olarak kullanmasının büyük risk olduğunu ve 'barışçıl yönetim değişimi' gerçekleşene kadar en az iki hafta hesapların kullanılmasına izin vermeyeceklerini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zuckerberg tarafından yapılan açıklamada, 'Trump’ın Facebook ve Instagram hesaplarına yönelik kısıtlamayı süresiz olarak uzatma kararı aldık. Barışçıl bir şekilde görev devri gerçekleşene kadar hesapları en az 2 hafta daha bloke edilecek' ifadeleri kullanıldı. 

Zuckerberg'in açıklamasının tamamı şu şekilde: 

'Son 24 saatte yaşanan şok edici olaylar, Başkan Donald Trump'ın kalan görev süresini, iktidarın seçilmiş halefi Joe Biden'a barışçıl ve yasal olarak geçişini baltalamak için kullanmayı planladığını açıkça gösteriyor. Platformunu, destekçilerinin Senato binasındaki eylemlerini kınamak yerine göz yummak için kullanma kararı, ABD'deki ve dünyadaki insanları haklı olarak rahatsız etti. (Trump'ın) dünkü ifadelerini kaldırdık çünkü etkisinin ve niyetinin şiddeti kışkırtmak olduğuna karar verdik.

Seçim sonuçlarının Kongre tarafından onaylanmasının ardından, artık tüm ülke için öncelik, geri kalan 13 gün ve göreve başladıktan sonraki günlerin barış içinde ve demokratik normlara uygun olarak geçmesini sağlamak olmalı. 

Son birkaç yıldır, Başkan Trump'ın platformumuzu kendi kurallarımıza uygun şekilde kullanmasına izin verdik, politikalarımızı ihlal ettiğinde içeriğin kaldırılmasını veya etkilenmesini sağladık. Bunu yaptık çünkü halkın siyasi konuşmaya, hatta tartışmalı konuşmaya mümkün olan en geniş erişim hakkına sahip olduğuna inanıyoruz. Ancak mevcut bağlam farklı çünkü demokratik olarak seçilmiş bir hükümete karşı şiddetli ayaklanmayı kışkırtmak için platformumuzun kullanılmasını içeriyor.  

Başkanın bu dönemde hizmetimizi kullanmaya devam etmesine izin vermenin risklerinin çok büyük olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle Facebook ve Instagram hesaplarına yönelik kısıtlamayı süresiz olarak uzatma kararı aldık. Barışçıl bir şekilde görev devri gerçekleşene kadar hesapları en az 2 hafta daha bloke edilecek.'

Sosyal medya devlerinden Twitter da, ABD Kongresi'ne düzenlenen baskının ardından Başkan Donald Trump'ın hesabını 12 saat boyunca kilitlendiğini, ihlallerin devam etmesi durumunda ise hesabını askıya alacağını duyurmuştu. 👇

Neler yaşanmıştı?

Neler yaşanmıştı?

ABD'de dün akşam saatlerinde Trump yanlıları tarafından Kongre binası basılmıştı.

Çıkan çatışmaların büyümesiyle 4 kişi yaşamını yitirmiş, yaralananlar olmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
26
6
6
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cicikuşbabacık82

Bizde olsa Ağam komple herşeyi kapatır (satar demiyorum çünkü herşeyi sattı zaten )

Deli Halit.

Eee Trump efendi işin (Face)book’unu çıkartınca birileri “Dur bakalım” demişler!

Kamil Zor

Bunlar hep Amerika nın oyunu.