Görüş Bildir
Haberler
Trabzonspor Başkanı Usta: ‘Haksızlığa İsyanın Sembolüdür Salih Dursun’

Trabzonspor Başkanı Usta: ‘Haksızlığa İsyanın Sembolüdür Salih Dursun’

Türk futbolunda uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek olan Galatasaray-Trabzonspor maçı sonrası bordo-mavili kulübün başkanı Muharrrem Usta basın toplantısı düzenledi. En hafif tabiriyle bu gecenin bir utanç gecesi olduğunu söyleyen Usta, Salih Dursun'un hakeme gösterdiği kırmızı kartla ilgili ' Haksızlığa isyanın sembolüdür Salih Dursun. Sadece Trabzonspor için değil, Türk futbolundaki haksızlıklar için semboldür.' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 2-1 yenildikleri ve 4 oyuncularının kırmızı kart gördüğü maçla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve TFF Merkez Hakem Kuruluna (MHK) tepki gösterdi.

Levent'te bordo-mavili takımın konakladığı Mövenpick Hotel'de düzenlenen basın toplantısına başkan Usta'nın yanı sıra bordo-mavili kulübün yönetim kurulu üyeleri, karşılaşmada hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart gösteren futbolcu Salih Dursun yer aldı.

Türk futbol tarihi için önemli bir gece yaşandığını belirten Muharrem Usta, 'Acaba üzüntülü mü olmalıyız yoksa Türkiye'de bir şeylerin değişeceğinin işaret fitili yandı diye yüzümüz gülmeli mi? Bu ikisi arasında gidip geliyoruz ama şundan herkes emin olsun, gönlümüzden gülüyoruz. Hiç üzüntümüz yok. Alnımız açık' diye konuştu.

Türkiye'de oynanan futbolun değişime ihtiyacı olduğu bir süreçten geçildiğini aktaran Usta, 'Bu değişime bir şeyler sebep olmalıydı. Önemli bir dönüşüm gecesini yaşıyoruz. Çok ağır ifadeler kullanılabilir ama Türkiye'de ağır ifadeler bir şey değiştirmiyor. Fakat değişmemiz şart. Ülke futbolunun bu dar boğazdan çıkması için bir şeyler olması gerekiyor. En hafif tabiriyle bu gece utanç gecesi ama daha ağırını kullanmayalım' ifadelerini kullandı.

"Deniz Ateş Bitnel senin hakemliğin bitti"

"Deniz Ateş Bitnel senin hakemliğin bitti"

Muharrem Usta, maçın bir dakika uzatıldığını ancak süre dolmadan karşılaşmanın bitirildiğini belirterek, 'Deniz Ateş Bitnel senin hakemliğin bitti' dedi.

Karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel'e tepki gösteren Usta, şöyle devam etti:

'Maç bir dakika uzatıldı. 86. dakikada penaltı oldu. Dört tane kırmızı kart çıkarıldı. Üstelik Trabzonspor'un 90 dakikada toplam yaptığı faul sayısı sadece yedi. Yedi faul, 4 kırmızı kart var. İlk başta söylediğim kavramlardan nasibini alan birileri olsa bu maçı 7 dakika uzatır ve gerekirse Trabzonspor 8-1 yenilir. Mahsuru yok, yapabilirsiniz. Bir dakika uzatıyorsunuz, onu da uzatamıyorsunuz. Olan tiyatroyu düşünebiliyor musunuz? FIFA kokartlı hakemimiz, Deniz Ateş Bitnel, sen git fitness merkezine ne iş istiyorsan onu yap. Senin hakemliğin bitti. Yarından itibaren nereye istersen git ama fitness antrenörü olduğunu biliyorum. Git orada hocalık yap.'

Türk futbolunda iklimin değişmesi gerektiğini aktaran Muharrem Usta, şunları kaydetti:

'Böyle bir hakemin böyle operasyona soyunmasının arkasındaki iklimi sorgulamak lazım. Deniz Ateş Bitnel sorun sen değilsin. Keşke öyle olsa ve Türkiye'deki bu iklim temizlense. Bu iklime kimler sebep oluyor? Bunun değişmesi lazım. Galatasaray ile Trabzon'da da bir maçımız vardı. Bu da ikincisi. Kimleri kurtarma operasyonu yapıyorsunuz. Hangi güçle devasa taraftarı olan, Anadolu'dan bir dünya markası olan Trabzonspor ile oynama cesaretini nereden buluyorsunuz.'

TFF ve MHK'ye seslenen bordo-mavili kulübün başkanı, 'TFF ve MHK, biz yapmadan siz bu iklimin nedenlerini kamuoyuna anlatın. Olan bitenlerin ne olduğunun muhatabı Deniz Ateş Bitnel değildir. Sizsiniz, TFF ve MHK... Bizim ilişki ağımız olan bitenleri çözebilecek kadar güçlüdür. Trabzonspor yanabilir ama bu ülkede bu düzeni değiştirmek zorundayız' diye konuştu.

"Bu bir isyan hareketi değildir. Dönüşümün sembolüdür"

"Bu bir isyan hareketi değildir. Dönüşümün sembolüdür"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Trabzonspor Kulübü Başkanı Usta, Salih Dursun'un maç içinde hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesinin değişimin sembolü olduğunu söyledi.

Maçla ilgili tüm Türkiye'den mesajlar aldıklarını anlatan Usta, 'Tüm Türkiye'den mesajlar yağıyor, 'Utanıyoruz' diye. Bu akşam, dünyaya rezil olan Türkiye'nin futboludur. BBC, L'equipe, Bild Sport, The Sun, Daily Mail ve daha sayamayacağım neler var. Salih Dursun bu gece Türk futboluna kırmızı kartı göstermiştir. Bu bir isyan hareketi değildir. Dönüşümün sembolüdür. Bütün dünya basınında bunlar dönüyor' ifadelerini kullandı.

TFF ve MHK'ye seslenen Usta, 'Milyonların yaşadığı Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyaya rezil etmeyi nasıl beceriyorsunuz. Kirli düzenin spor sahalarına ve seyircilere verdiği zararı, daha önemlisi Türkiye'yi dünyaya rezil etmeye doğru giden yapıyı görmüyor musunuz. Hiç mi sorumluluk duygumuz yok. O makamlara gelenler, ilk başta söylediğim kelimeleri Türk Dil Kurumundan okumaları lazım. Milyonların yaşadığı ülkeyi, spor gibi centilmenliğin, dostluğun ve barışın olduğu bir şeyle dünyaya nasıl rezil etmeyi başarıyorsunuz' görüşlerini aktardı.

'Türk futbolunda haksızlığa isyanın sembolüdür Salih Dursun'

Bordo-mavili kulübün zorlukların altından kalkmayı bildiğine vurgu yapan Muharrem Usta, 'Bu akşam benim isyanım Trabzonspor'a yapılan haksızlığa değil. Her türlü zorluğun altından kalkabilecek bir kulübüz. Kimse canını sıkmasın. Buralardan kalkarız. Daha neler gördük neler... Bu ülkenin futbol ikliminin bu hale getirilmesine sebep olanlara sesleniyorum. Varsa sorumluluk duygunuz artık yeter. Sahil Dursun'u sembol edinin. O figür inşallah gece üzerinize çöker' şeklinde konuştu.

Bordo-mavili taraftarlara seslenen Muharrem Usta, 'En ufak taşkınlık yapmayın. Biz, değişimin fitilini ateşleyen kulüp ve taraftar olmak zorundayız. Vakarlı ve sakin olun. Bu düzen değişecek. Galatasaray taraftarları da pişman. Onlara da teşekkür ediyorum. Bizim Galatasaray ile bir derdimiz yoktu. İddiası olmayan iki takımla ilgili sahada oynanan tiyatro... Açıklaması olmayan bir durumla karşı karşıyayız' ifadelerini kullandı.

'Bu akşamın kazananı, Trabzonspor olmuştur, Türk futbolu olmuştur' diyen Muharrem Usta, Galatasaray'ın penaltı kazandığı pozisyonda kaleci Onur Kıvrak'ın kaleden çıkmasını istediğini ancak teknik direktör Hami Mandıralı'ya ulaştıramadığını söyledi.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
115
15
7
6
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Görkem Güven

Haftaya Gaziantep ile karşılaşacak Galatasaray'da kırmızı kart cezalısı Deniz Ateş Bitnel'in oynayamayacak olması Denizli'yi düşündürüyor

Aytek Muhtemel

özetini izledim az önce gerçekten maçın anasını bellemiş hakem, Trabzon'a yazık olmuş, bu maç avni akerde olsa o hakemin hali ne olurdu bilinmez, yada avni a... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

götveren millet dışarda haksızlığı protesto ederken nerdesiniz?