Görüş Bildir
Haberler
Kundaklama mı? Trabzon'da Denizi Kirleten Kültür Balıkçılığına Karşı Çıkan Ressam Gökçe Erhan'ın Evi Yandı

etiket Kundaklama mı? Trabzon'da Denizi Kirleten Kültür Balıkçılığına Karşı Çıkan Ressam Gökçe Erhan'ın Evi Yandı

Trabzon’un Sürmene ilçesinde, çevre sorunlarına eserleriyle dikkat çekmeye çalışan ressam Gökçe Erhan’ın evi, deniz ekosistemine zarar verdiği iddiasıyla kültür balıkçılığı tesislerine karşı basın açıklamasına saatler kala çıkan yangında kül oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karadeniz Bölgesi’nde çevre sorunlarına çizdiği tablolarla dikkat çeken ressam Gökçe Erhan’ın, tek yaşadığı, Gökçesu Mahallesi’ndeki 2 katlı ve yöresel mimarili evinde, cumartesi akşamı 'belirlenemeyen nedenle' yangın çıktı.

Ev ve tablolar küle döndü

Ev ve tablolar küle döndü

Alevlerin kısa sürede sardığı evden son anda çıkan Erhan’ın ihbarıyla adrese itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiyecilerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Yangında ev, kullanılamaz hale geldi, Erhan’ın tabloları da küle döndü.

Kundaklama şüphesiyle inceleme başlatıldı

Kundaklama şüphesiyle inceleme başlatıldı

Ressam Gökçe Erhan, deniz ekosistemine zarar verdiği iddiasıyla kültür balıkçılığı tesislerine karşı basın açıklaması için çağrıda bulundu. 

Erhan’ın basın açıklamasına saatler kala evinin yanması üzerine jandarma ekipleri, çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangınla ilgili ‘kundaklama’ şüphesiyle inceleme başlattı. 

Erhan, yangın öncesi evinin arka tarafında ses duyduğunu belirtti.

Basın açıklaması iptal edilmedi: "Evimi tekrar ayağa kaldırabilirim ama denizi kaybettiğimizde bu geri döndürülemez"

Basın açıklaması iptal edilmedi: "Evimi tekrar ayağa kaldırabilirim ama denizi kaybettiğimizde bu geri döndürülemez"

Ressam Gökçe Erhan, evi yanmasına rağmen deniz ekosistemine zarar verdiği iddiasıyla kültür balıkçılığı tesislerinin kurulmasına karşı düzenlenen basın açıklamasına katıldı. 

Çamburnu Doğa Kültür Sanat Derneği, Sürmene Yeniçam Balıkçı Kooperatifi üyeleri ve bölge halkının katıldığı açıklamada konuşan Erhan, “Bu projeler, geçimini balıkçılıkla sağlayan aileleri son derece olumsuz etkileyecektir. Kültür balığı tesisi için düşünülen bölge, görüntü kirliği yaratacak ve genel estetiği bozarak yerel turizmi etkileyecektir. Kafeslerde kullanılacak yemler, doğal ortamdaki deniz balıklarının besin zincirinin bozulmasına neden olacaktır. Denizlerde yakalanan küçük balıklar, çiftliklerde yem olarak kullanılacağı için küçük deniz balıkları soyları tükenmekte olacak ve hamsi kültürü tehdit altına girecek. Bu projeye kesinlikle karşıyız. Çamburnu’na kimse kafes saplayamaz” diye konuştu.

Evinin yandığını hatırlatan Erhan, “Biz atalarımızdan kalan aile evimizi kaybetmiş olsak da bu geri getirilebilir bir şey. Ben bir ressam olarak oradaki her ayrıntıyı aynı şekilde resmedebilirim. Yanan evimi tekrar ayağa kaldırabilirim ama denizi kaybettiğimizde bu geri döndürülemez” dedi.

Gökçe Erhan, konuşması sırasında gözyaşlarını tutamadı. 📹

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çöplükte sergi açmıştı

Çöplükte sergi açmıştı

Ressam Gökçe Erhan, Sürmene ilçesi Çamburnu mevkisinde çöp depolama yönteminin çevreye verdiği zararlara dikkat çekmek amacıyla daha önce çöplük alanda yağlı boya resim sergisi açıp, 'Çöpler depolanarak değil geri dönüşümle kazanılmalı' diyerek tepkisini dile getirmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
135
115
43
20
9
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pisi Lamest

İyi insanlar iyi ki var diyoruz ama artık onlarında sabrı kalmadı.Hepsi harcanıyor.Artık onlarda zarar görüyorlar...

Masal Okyanus

tam trabzonlulardan beklenen hareket

Barney

bi insanın evini neden yakıyosunuz arkadaş. git başka bişey yap aq evi niye yakıyosun. hayvanda da beter olduk bu ne ya. çiftlik kurulduğunda biz de gidelim ... Devamını Gör