Görüş Bildir
Haberler
Gazeteci Yazar Dursaliye Şahan Haberleri

Gazeteci Yazar Dursaliye Şahan Haberleri

Sıla Dizisinin Öykü Yazarından “Tottenham Çocukları” Kitabı! Dursaliye Şahan

'Sıla Dizisinin Öykü Yazarından “Tottenham Çocukları”

Londra’nın altını üstüne getirerek, her seferinde polisi atlatmaya başaran, çoğunluğu Türk ve Kürt çocuklarından oluşan ‘Tottenham Boys’ ve ‘Bombacılar’ roman konusu oldu. Çete üyeleri içindeki gizemli ‘intihar salgını’ üzerindeki sır perdesi İngiltere’deki film yapımcılarının da ilgisini çekmiş, ancak girişimleri yarım kalmıştı. Sola Yayınları’ndan çıkan, Yazar Dursaliye Şahan’ın kaleme aldığı, ‘Tottenham Çocukları,’ intiharı muamma olan, özellikle annesini kurtarmak için canını feda ederek çete içinde efsane olan bir genci anlatıyor.

Londra’daki Türk ve Kürt çocuklarının da içinde olduğu çete savaşları roman oldu…

Londra’nın altını üstüne getirerek, her seferinde polisi atlatmaya başaran, çoğunluğu Türk ve Kürt çocuklarından oluşan ‘Tottenham Boys’ ve ‘Bombacılar’ roman konusu oldu. Çete üyeleri içindeki gizemli ‘intihar salgını’ üzerindeki sır perdesi İngiltere’deki film yapımcılarının da ilgisini çekmiş, ancak girişimleri yarım kalmıştı. Sola Yayınları’ndan çıkan, Yazar Dursaliye Şahan’ın kaleme aldığı, ‘Tottenham Çocukları,’ intiharı muamma olan, özellikle annesini kurtarmak için canını feda ederek çete içinde efsane olan bir genci anlatıyor.

Kitabın yazarı Dursaliye Şahan, karakterlerin ve olayların kurgu olduğunu belirterek “Çetelere bulaşan gençlere karşı sistem çok acımasız. Aslında bu gençlerin yaşam hikayelerine bakarsanız göçmen gençlerin hayatlarının ne kadar zor olduğunu görürsünüz. Gerçekleri olduğu gibi yazmaya kalksaydım bir korku romanı ortaya çıkardı. Tottenham Çocukları Şırnak’dan Londra’ya uzanan macera dolu, romantik bir dramı anlatıyor ve maalesef gizemli intiharları ile akıllarda yer eden çete üyeleri üzerindeki sır perdesi halen kalkmadı. ” dedi.

“Sıla”nın gerçek adı Güvercin’di…

Geçtiğimiz yıllarda sıkça gündeme gelen ve gösterimde olduğu dönemde ATV’ye zirve yaptıran “Sıla” adlı dizinin asıl hikaye yazarı olan ve yapımcı şirkete karşı açtığı davayı kazanan Dursaliye Şahan’ın yaşadıklarından sonra yazdığı son kitabı “Tottenham Çocukları” yazarın güvenilir yayınevi ile çalışma kararı alarak raflarda yerini aldı.

Sıla dizisinin gerçek kahramanını Türkiye’nin doğusundan İngiltere’ye olan bir çocuğun yolculuğunu anlattığı “Tottenham Çocukları” sinema sektörü tarafından da ilgi görüyor. Çok yakında sinemayla buluşacağının sinyallerini veren Şahan; “Özellikle Sıla dizisinin izleyicileri bu kitabı merakla bekliyorlardı.” dedi.

Sıla dizisinin intihal yani “çalıntı” olduğu mahkeme kararıyla belgenmiş ve ‘Sıla’nın gerçek sahibi olduğunu ispatlayan Dursaliye Şahan tazminat almaya hak kazanmıştı. Dursaliye Şahan’ın özelikle çocuk gelinlerin durumlarını ortaya koymak için yazdığı Sıla’nın gerçek adı Güvercin’di.

Yazar Dursaliye Şahan Kimdir?

Sivas’ın Geyikpınar Köyü’nde doğan Dursaliye Şahan; dört yaşında ailesi ile birlikte İstanbul’a göç etti. İstanbul’daki 13 yıllık banka memurluğunu, Londra’da temizlik işçiliği, öğretmenlik ve gazetecilik takip etti. Aynı yıllarda kadın, göçmenlik ve ırkçılık temalarının ağır bastığı öyküler ve tiyatro oyunu yazan Şahan; uzunca bir süre Birgün Gazetesi’ne ve Avrupa Gazetesine röportajlar yaptı. Ayrıca Karikatürist Semih Bulgur ile birlikte, ‘Zabit Londra’da’ isimli haftalık bant karikatürünü hazırladı. Birçok öyküsü İngilizceye çevrilerek çeşitli dergilerde ve anonim kitaplarda yayımlandı. Yurt için den ve yurt dışından çeşitli öykü ve edebiyat ödülleri aldı. Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Bölümünden mezun olan Şahan, halen çocuklara, engellilere ve yetişkinlere yaratıcı yazı ve kısa film öykü atölyeleri düzenlemekte.

Kaynak: Yazı ATÖLYESİ

 Haber: Hatice Elveren Peköz

Yazı Atölyesi Yöneticisi 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tottenham Çocukları Romanı!

Tottenham Çocukları Romanı!

Kitap Adı:Tottenham Çocukları

Yayınevi:Sola Yayınları

Yazar:Dursaliye Şahan

Kategori:Roman 

ISBN:9786059692304

Sayfa Sayısı:288

Boyut:13.50x21.00

Basım Tarihi:2016-11

Şırnak'dan Londra'ya savrulan tertemiz bir Anadolu çocuğunun hazin öyküsü!

Tottenham Çocukları

Tottenham Boys -Dursaliye Şahan

Şırnak'dan Londra'ya savrulan tertemiz bir Anadolu

çocuğunun hazin öyküsü.​

Tottenham'ın Türkiyeli Çocukları

İngiltere'nin başkenti Londra'yı sarsan mafya çetelerindeki Türk ve Kürt

gençlerinin yer aldığı roman, gizemli intiharlarıyla gündemden düşmeyenleri

anlatıyor.

Kitap SOLA yayınlarından çıktı.

Dursaliye Şahan,

Hikaye Hırsızı kitabın da yazarı. Hikaye Hırsızı kitabın içeriğinde Güvercin

Hikayesi var. Güvercin hikayesi, çalıntı olan Sıla dizisinin orijinal

hikyesi...

tottenham1kitap@gmail.com

Tottenham Çocukları romanı Sola Yayınlarından çıktı!

Tottenham Çocukları romanı Sola Yayınlarından çıktı!

Dursaliye Şahan, Hikaye Hırsızı kitabın da yazarı. 

Hikaye Hırsızı kitabın içeriğinde Güvercin Hikayesi var. 

Güvercin hikayesi ise, çalıntı olan Sıla dizisinin orijinal hikayesi.

Hikaye Hırsızı Kitabı - Yazar Dursaliye Şahan

Hikaye Hırsızı Kitabı - Yazar Dursaliye Şahan

Hikaye Hırsızı; Yayın Dili:Türkçe,

Editör:Canan Başkaya,

Editör:Kerim Dönmez,

Baskı Sayısı:1,

Yayınevi:Layla Yayınları,

ISBN:9786058807525,

Basım Tarihi:Ağustos 2011,Yazar:

Dürsaliye Şahan

Sıla’nın hikâyesi çalıntı çıktı!

Sıla’nın hikâyesi çalıntı çıktı!

‘Most Productions’un 2006 - 2008 yılları arasında ATV için çektiği, başrollerini Cansu Dere ile Mehmet Akif Alakurt’un paylaştığı “Sıla” dizisinin öyküsünün çalıntı olduğu ortaya çıktı.

 Dizinin jeneriğinde hikâyenin aynı zamanda yönetmeni olan Gül Oğuz’a ait olduğu belirtiliyordu. Ancak yazar Dürsaliye Şahan, firma aleyhine İstanbul 1. Fikri Sınaî Haklar Mahkemesi’ne açtığı 150 bin TL’lik telif davasını 3 yıl sonra kazandı. Mahkeme intihal yaptığı gerekçesiyle Most Productions’ı Dursaliye Şahan’a 90 bin TL maddi manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Yazar Şahan, “Most Productions’a proje götürdüm. Daha sonra ben yurtdışına çıktım. Sonra Londra’dayken başka bir yapımcı senaryo isteyince benim Most’a önerdiğim projeyi gönderdim. Bana ‘Bu hikâye Sıla’da işlendi’ dediler, diziyi hemen internetten indirip izledim. ‘Bir baktım, benim hikâye... Aradım ama o zamana kadar dava açmayı inanın düşünmüyordum. Aradım ve beni hiç hatırlamadıklarını söylediler. Ben de beni mahkemede hatırlayacakları söyledim. Üç yıl sürdü ve çok düşük bir para aldım. Çünkü Most sadece atv’den 35 milyon TL almış. Ayrıca dizi Ortadoğu’dan, Afrika’ya kadar pek çok ülkeye satılmış, inanılmaz paralar kazanılmış” diye konuştu.  

http://yaziatolyesi.com/

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fikri Sınaî Haklar Mahkemesi’ne açtığı 150 bin TL’lik telif davasını 3 yıl sonra kazandı!

Fikri Sınaî Haklar Mahkemesi’ne açtığı 150 bin TL’lik telif davasını 3 yıl sonra kazandı!

Most Productions’un 2006 - 2008 yılları arasında atv için çektiği, başrollerini Cansu Dere ile Mehmet Akif Alakurt’un paylaştığı “Sıla” dizisinin öyküsünün çalıntı olduğu ortaya çıktı

Dizinin jeneriğinde hikâyenin aynı zamanda yönetmeni olan Gül Oğuz’a ait olduğu belirtiliyordu. Ancak yazar Dürsaliye Şahan, firma aleyhine İstanbul 1.  Mahkeme intihal yaptığı gerekçesiyle Most Productions’ı Dursaliye Şahan’a 90 bin TL maddi manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Yazar Şahan, “Most Productions’a proje götürdüm. Daha sonra ben yurtdışına çıktım. Sonra Londra’dayken başka bir yapımcı senaryo isteyince benim Most’a önerdiğim projeyi gönderdim. Bana ‘Bu hikâye Sıla’da işlendi’ dediler, diziyi hemen internetten indirip izledim. ‘Bir baktım, benim hikâye... Aradım ama o zamana kadar dava açmayı inanın düşünmüyordum. Aradım ve beni hiç hatırlamadıklarını söylediler. Ben de beni mahkemede hatırlayacakları söyledim. Üç yıl sürdü ve çok düşük bir para aldım. Çünkü Most sadece atv’den 35 milyon TL almış. Ayrıca dizi Ortadoğu’dan, Afrika’ya kadar pek çok ülkeye satılmış, inanılmaz paralar kazanılmış” diye konuştu.

Ve Tanrı Aşkı Yarattı

Ve Tanrı Aşkı Yarattı

Kitap

Ve Tanrı Aşkı Yarattı

Dünya Sevgililer ve Öykü Gününe Özel Aşk Hikayeleri

Dursaliye Şahan Layla Yayınları.

.. Ya aşk olmasaydı..

Yazarlar,  

Alev Öksüz Sağaltıcı, 

Ayda Bercis Kırbeci, 

Ayten Storry, 

Bircan Ünver, 

Dürsaliye Şahin, 

Esra Ünal, 

Fatma Çetin Kabadayı, 

Gülnaz Kavvas, 

Hatice Elveren Peköz, 

İkbal Kaynar, 

İlnur Bektaş, 

Leyla Fidanay, 

Necla Karataş, 

Nevra Çağlayan, 

Nurhan Sağlar, 

Oya Tekin, 

Sevim Bergin Salmanoğlu, 

Sevim Yunus Habip, 

Sibel Unur Özdemir, 

Süha Kayık, 

Süreyya Köle, 

Şahnaz Yılmaz, 

Zeynep Alanç 

23 kadının, Dünya Sevgililer ve Öykü Gününe Özel Aşk Hikâyeleri'nin bulunduğu muhteşem bir kitap!

Dursaliye Şahan sessizliğini DHA'ya bozdu

Dursaliye Şahan sessizliğini DHA'ya bozdu

Çocuk gelinlere yönelik olarak yazdığı öykünün 'Sıla' dizisi projesinde intihal yolu ile projelendirildiğinin Yargıtay tarafından onandığını söyleyen yazar Dursaliye Şahan yaşadığı Londra'da DHA'ya konuştu.

İstanbul 1.Fikri Sınaî Haklar Mahkemesi'nin Senarist Levent Kazak, Profesör Dr. Mustafa Özkan ve Hukuk Doçenti İlhan Yiğit'ten oluşan üç kişilik bilirkişi heyetinin görüşlerine dayanarak verdiği kararın ardından dizi yapımcılarının kararı Yargıtay'a götürdüğünü söyleyen Şahan, 'Ben projemi çocuk gelinler için sinema projesi olarak hazırlamıştım. İnternetten bularak gönderdiğim firma 79 bölümlük 'Sıla' dizini yaptı. Başlangıçta 2 ay birlikte çalıştık sonra bana projeyi yapmayacaklarını söylediler. Ben de o sırada yurt dışına çıkmıştım. Dizinin bitme aşamasında haberim oldu. Sonra da mahkemeye gittim. Yerel mahkemeyi kazandım. Karşı taraf Yargıtay'a gitti. Gerekçeli karar çıktı ve Yargıtay da eser hırsızlığını affetmedi ve intihal olduğu kararını verdi' dedi.

3 yıl mahkeme, 2 yıl Yargıtay olmak üzere toplam 5 yıl süren dava sonucu yapımcı firmanın tazminat ödemeye mahkum edildiğini söyleyen Şahan, 'Burada önemli olan telif ihlalinin yani eser hırsızlığının tek 1 lira ile de olsa cezalandırılmış olmasıdır. Bu alınan tazminattan daha önemlidir. Onların kazandıkları yanında benim aldığım tazminat çok küçük kalıyor. Yazarların çoğu mahkemeye gitmiyor zira mahkeme masraf işi' diye konuştu.

Şahan:

'Çocuk gelinler için, üç yıla yayılan bir zaman diliminde hazırladığım sinema projem; gönderdiğim yapımcı firma tarafından benden izinsiz dizi haline getirildiğini çok geç öğrendim. İstanbul 1.Fikri Sınai Haklar Mahkeme'sinde açtığım telif davasında mahkeme, yapımcı firmayı maddi manevi tazminat ödemeye mahkum etti. Yargıtay kararı onadı. Şu anda bir yazın emekçisi olarak telif yasası sayesinde adaletin yerini bulduğunu düşünüyorum. Bazen insanlar özellikle de yazmaktan uzak olanların; bir kağıt, bir kalem, taş atıp kolları mı yoruldu tarzında bir yaklaşımları oluyor. Oysa sanıldığı kadar kolay değil. Hele hele iyi bir iş çıkarmak istiyorsanız çok yorulmak zorundasınız. Eser yazarın çocuğu gibi oluyor. Kötü bir eser bile yazarına çok kıymetlidir. Bu nedenle de her sanatçının emeğine saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. İntihal ile karşılaşmak bir sanatçı için en kötüsü olsa gerek. Benim için öykülerim çok değerli. Onların benden izinsiz alınıp kullanılmasını, hunharca katledilmesini kabullenemezdim elbette. Şu anda bile kendimi kazanmış gibi hissedemiyorum. Çünkü sonuçta ben hikayemi sinemada veya ekranda görmek için yazmıştım. Mahkemelerde parçalanmış haliyle önüme koyduklarında kendimi morgdan cenaze almış gibi hissettim. Bunu nasıl anlatabilirim ki? Yaşadıklarımdan sonra hep iyi ki hukuk devletinde yaşıyoruz, iyi ki kanun var, yaşasın telif yasası dedim. Avukatlarım Kamil Tekin Sürek'e ve Sera Kadıgil'e minnettarım' dedi.

Mahkeme sürecinde eserin öyküsünün kendisine ati olduğunu kanıtlamada zorluk çekmediğini söyleyen Şahan, 'Mahkemede eserin benim olduğunu kanıtlamam kolay oldu zira basılmış bir öykü var, noter tasdiki var firma ile yapılmış mail yazışmaları var' dedi.

Mahkeme masrafı olarak 50 bin lira harcadığına dikkat çeken 200 bin lira civarında alacağı tazminatın değil, kazandığı davanın önemli olduğunu söyledi. Şahan, 'Burada telif ihlalinin yani eser hırsızlığının tek 1 lira ile de olsa cezalandırılmış olmasıdır. Bu alınan tazminattan daha önemlidir. Onların kazandıkları yanında benim aldığım tazminat çok küçük kalıyor. Yazarların çoğu mahkemeye gitmiyor zira mahkeme masraf işi' dedi.

DURSALİYE ŞAHAN KİMDİR

Yazar Dursaliye Şahan gençlik yıllarında başladığı yazın hayatını kadın, göçmenlik ve ırkçılık temalarının ağır bastığı öyküler ile sürdürdü. Londra'da gazetecilik yaptığı yıllarda yazdığı 'Döndü' adındaki tiyatro oyunu sahnelendi. Son yıllarda sinema öyküleri yazan Şahan ayrıca Karikatürist Semih Bulgur ile birlikte bant karikatürler hazırlıyor.

Yazarın Türkçe yayımlanmış üç öykü kitabının yanında birçok öyküsü İngilizceye çevrilerek çeşitli dergilerde ve anonim kitaplarda yayımlandı. 

Çocuklara, engellilere ve yetişkinlere yaratıcı yazı ve kısa film öykü atölyeleri düzenleyen Şahan çok sayıda öykü ödülü aldı.

Yayımlanmış Eserleri: 

Öykü: Londra'dan Bir Kadın Döndü (1998 Kültür Bakanlığı) 

Öykü: Fakir Cennet (2007 Crea Yayınları) 

Karikatür: Zabit Londra'da (2011 Layla Yayınları) 

Öykü: Hikâye Hırsızı (2011 Layla Yayınları) 

Atölye: Asi'den Taşan Öyküler (Ürün Yayınları) 

Atölye: Ve Tanrı Aşkı Yarattı (Color Yayınları) 

Atölye: Uçan Halı (Antakya / Hatay Belediyesi Çocuklar için Sosyal Sorumluluk Projesi) 

Düzenleme: Yahya Kanbolat anısına öykü ödülleri kitabı (2009) 

Ödülleri: 

2012 Hikâye Hırsızı öykü kitabına; Abdullah Baştürk 2012 İşçi Edebiyatı ödülü 

2010 Mimarlık Öyküleri Yarışmasında Okunmaya Değer Öykü (Nevbahar Hanımın Evi) 

2007 Afyon Kocatepe Öykü Yarışmasında 'Alev' adlı öyküsüyle mansiyon.

2007 Tarık Buğra Öykü Yarışmasında yayımlanmaya değer öykü (Alev.)

2006 Hollanda Türk Evi, Hikaye Yarışması ikincilik ödülü. (Sakine) 

2006 KASİAD(Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve inc. Dern.) Öykü Yarışması Mansiyon (2068'de Bir Aşk Hikayesi.) 

2006 Anafilya Öykü Yarışmasında derece (Kırro.)

2006 Edebiyat Dünyası Öykü Yarışmasında ikincilik (Çay Şekeri.)

2005 CullTurkey Okuma Kulübü Öykü Yarışması ikincilik (Takıntılı Kadın.)

2005 SES (Sağlık Emekçileri Sendikası) Öykü Yarışması Mansiyon (Parmaklar.)

2004 SBS Radyosu Avustralya Öykü Yarışması İngiltere Birinciliği (Parmaklar.) 

1998 Halk Evleri Öykü Yarışması Türkiye 2.ncisi (Döndü.)

1996 Toplum Postası Türkçe Hikaye Yarışması İngiltere birinciliği (Kale) 

1995 İmece Kadın Derneği Kadın Öyküleri Hikaye Yarışması İngiltere birinciliği (Parmaklar.)

1987 Güneş Gazetesi Türkiye Öykü Yarışması Mansiyon (Leo.)

1972 Hayvanları Koruma Cemiyeti Türkiye Orta Öğretim Hikaye Yarışması birincilik (Aynı.)

Faruk ZABCI - LONDRA / DHA 

'Sıla dizisi' davasında karar çıktı!...

Gül Oğuz ve Most Yapım; Yazar Dursaliye Şahan’a maddi manevi tazminat ödemeye mahkum edildi!

Başrollerini Cansu Dere ve Mehmet Akif Alakurt'un paylaştığı, 'Sıla' dizisinin çalıntı olduğu Yargıtay tarafından da onandı.

İstanbul 1. Fikri Sınai Haklar Mahkemesi'nde beş yıl süren dava Gül Oğuz ve Most Yapım'ı Yazar Dursaliye Şahan'a maddi manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Gül Oğuz'a ödül getiren dizi; oynadığı yıllarda reyting rekorları kırarak vergi rekortmenleri listesine girmiş, ayrıca satıldığı çok sayıda ülkede de beğeni ile izlenmişti.

İntihalin hikayesi

Yazar Dursaliye Şahan'ın çocuk gelinlere dikkat çekmek için hazırladığı ve Most Yapım'a sunduğu projesi, kısa sürede hayata geçerek ekranlarda fırtına gibi esmişti.

Dizinin oynadığı yıllarda yurt dışında yaşayan Dursaliye Şahan eserinin kullanıldığını iki yıl sonra fark ederek İstanbul 1.Fikri Sınai Haklar Mahkemesinde dava açmıştı.

Mahkeme bilirkişi raporu almak üzere; Senarist Levent Kazak, Profesör Dr. Mustafa Özkan ve Hukuk Doçenti İlhan Yiğit'i görevlendirdi. 26 sayfalık bilirkişi raporunda Sıla'nın öyküsünün ve projesinin firmanın söylediği gibi Gül Oğuz'a değil Dursaliye Şahan'a ait olduğu konusunda görüş birliğine vardılar.

Mahkeme bilirkişi raporuna dayanarak intihale yani çalıntı esere karşılık Dursaliye Şahan'a maddi manevi tazminat ödenmesine karar verdi.

Ancak yapımcı firma ve Gül Oğuz kararı temyiz ederek 2011 yılında Yargıtay'a gitmişlerdi. Ankara'daki Yargıtay Dairesi 11. Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi duruşmaya davet ettiği tarafları ayrı ayrı dinledi.

Gül Oğuz'un; “Adımın önüne hırsız kelimesinin gelmesi ağırıma gidiyor” diyerek başladığı savunmasına karşılık mahkeme heyeti Dursaliye Şahan'dan süreç ile ilgili bilgiler aldı.

Şahan'ın yayımlanmış olan öyküsü, notere tasdik ettirdiği projesi ve yapımcı firmaya giden elektronik postalar kanıt olarak kabul edildi.

Beş kişiden oluşan Yargıtay üyeleri intihali affetmeyerek oy birliği ile mahkeme kararını Yazar Dursaliye Şahan'ın lehine onayarak Most Yapım ve Gül Oğuz'u maddi manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Dursaliye Şahan Yargıtay kararından sonra duygularını ve yaşadıklarını dile getiren kısa bir açıklama yaptı. “Çocuk gelinler için, üç yıla yayılan bir zaman diliminde hazırladığım sinema projem ne yazık ki iznim olmadan kullanıldı. Beş yıl süren bir davanın sonucunda bir yazın emekçisi olarak telif yasası sayesinde adaletin yerini bulduğunu düşünüyorum. Yazmaktan uzak olan insanların; bir kağıt bir kalem, taş atıp kolları mı yoruldu tarzındaki yaklaşımları etik değil. Yazmak sanıldığı kadar kolay değil. Hele hele iyi bir iş çıkarmak istiyorsanız yorulmak zorundasınız. Kaldı ki kötü bir eser bile yazarına çok kıymetlidir. Bu nedenle de her sanatçının emeğine saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü intihal ile karşılaşmak bir sanatçı için en kötüsü. Benim için de öykülerim çok değerli. Onların benden izinsiz alınıp kullanılmasını, hunharca katledilmesini elbette kabullenemezdim. Şu anda bile kendimi kazanmış gibi hissedemiyorum. Çünkü sonuçta ben hikayemi sinemada veya ekranda görmek için yazmıştım. Mahkemelerde parçalanmış haliyle önüme koyduklarında kendimi morgdan cenaze almış gibi hissettim. Bunu nasıl anlatabilirim ki? Yaşadıklarımdan sonra hep iyi ki hukuk devletinde yaşıyoruz, iyi ki kanun var, yaşasın telif yasası dedim. Alınan tazminatın bedeli önemli değil. Bir lira da olsa intihalin cezalandırılması açısından önemli. Davamdaki başarılı çalışmalarından dolayı avukatlarım Kamil Tekin Sürek'e ve Sera Kadıgil'e minnettarım. Kendilerine teşekkür ediyorum.”

FARUK ZABCI (DHA)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın