Görüş Bildir
Haberler
Tost Makineleri Nasıl Temizlenir

Tost Makineleri Nasıl Temizlenir

Tost Makineleri Nasıl Temizlenir

Sabahları enfes tostlar hazırlayarak, kahvaltı sofralarımızı şenlendirdiğimiz tost makinelerimiz, özellikle sabah saatlerinde vakit kısıtlı olduğu için kullanım sonrasında temizliğine vakit ayrılamaz. Bir dahaki kullanımda ise tost makinesiniaçtığımızda, kirli olduğunu görmek keyfimizi kaçırabilir. Bunu engelleyebilmek için bazı pratik bilgiler bulunmaktadır. Şimdi sizlerle bunları paylaşmak istiyoruz.

Tost makinesini hızlıca temizlemek;

Mutfak temizliğinde kullandığımız sarı pamuksu yüzeye sahip bezi ıslatınız ve bulaşık deterjanı dökünüz. Bulaşık deterjanının bezin her yanına yayıldığına emin olduktan sonra bezi tost makinesinin içine seriniz. Makineyi tost yapma ısısına getiriniz. Bezden buharlar çıktığı zaman makineyi kapatınız. Bezin soğumasını bekleyip, tost makinesinin kapağı kapalıyken çekmeye başlayınız. Bezi çekmeyi bitirdiğiniz yakın makinenin kapağını açınız. Bezle makinenizi tekrar siliniz. Daha sonra deterjandan arındırıp, kurulayınız. Makineniz tertemiz olacaktır.

Tost makinesinin kirlenmesini engellemek için;

Tost makinelerinin plaka kısımları temizleme işlemi açısından sürekli takılıp, çıkarılan bu sebeple de çok çabuk yıpranabilen malzemelerdir. Bunun önüne geçebilmek için 2 yöntem bulunmaktadır. Bunlardan birincisi, tost makinesinin içine alüminyum folyo sermektir. Tost makinenizin boyundan 1 cm fazla keseceğiniz alüminyum folyoyu plakanın kilit kısmından içeri doğru sabitleyiniz. Bu şekilde tost yaptığınızda makineniz kirlenmeyecektir. İkinci yöntem ise, makine içerisine pişirme kağıdı sermektir. Pişirme kağıdı nemlenmediği için alüminyum folyodan daha pratik bir yöntemdir diyebiliriz. Bu şekilde makineniz her zaman temiz kalabilir.

Kaynak: http://www.kadinisterse.net/2016/03/t...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın