Görüş Bildir
Haberler
Torku Konyaspor 1-0 Beşiktaş

Torku Konyaspor 1-0 Beşiktaş

Mustafa Boztepe
03.03.2016 - 19:34 Son Güncelleme: 03.03.2016 - 22:33

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek final ikinci maçında Beşiktaş, Torku Konyaspor'a konuk oldu. 2-1'lik Konyaspor galibiyetiyle biten ilk maçın rövanşında Beşiktaş yine mağlup olunca kupaya veda etti. Torku Konyaspor ise yarı finalde Fenerbahçe'nin rakibi oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şenol Güneş: "Çok tekme yedik ama biz daha çok sarı kart gördük"

Şenol Güneş: "Çok tekme yedik ama biz daha çok sarı kart gördük"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Torku Konyaspor maçı sonrasında A Spor'a konuştu.

İlk maçtaki skorun etkisine vurgu yapan Şenol Güneş, 'Biz aslında ilk maçta kaybettik. 65 dakika santraya geçmeyen takıma 10 kişi kaldıktan sonra kaybettik. Rakibin o avantajına bir de seyirci baskısı eklendi. Ortayı kullanamadık. Geride de yavaş oynadık. Kanatlardan çok atak var ama etkili ortamız az. Rakibin de istediği kontra atağa çıkmaktı. İlginçtir çok tekme yedik ama biz daha çok sarı kart gördük.' dedi.

Ligde yollarına devam edeceklerini belirten Güneş, 'Lig de kupa da önemli ama lig daha önemli. Bu kadro iyi ve karakterli oyunculardan kurulu. Bugün maçı almamız lazımdı turu geçmesek bile. Eskişehirspor maçıyla lige döneceğiz.' ifadelerini kullandı.

Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş maçı sonrasında A Spor'a konuştu.

Çok güzel bir atmosferde kazandıklarını ifade eden Kocaman, 'Tam hazır olmadığınızda böyle bir atmosferin bizim için sıkıntı yaratma ihtimali de var. Geçen sene bunu yaşamıştık. Müthiş bir taraftar vardı. Onları sevindirdik. En önemlisi bu. Hem de Beşiktaş gibi bir takıma karşı. Mükemmeldi. Şölen yaşadık. İlk  maçta skor avantajı elde etmiştik ama turu geçmemiştik. Şansları eşitlemiştik sadece. Beşiktaş sonuçta rakibimiz. Onların enerjilerini harcamalarını bekledik 15 dakika. Yavaş yavaş oyunu kontrol altına aldık. Beşiktaş'ın organizasyon yollarını tıkadı oyuncularım. Hem takım savunması hem de bu maçın taktiği bir araya gelince Beşiktaş zorlanmaya başladı. Kazanarak tur atlamak, gelecek günler adına umut ve moral verici.' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ile eşleşmelerini de belirten 'Zor bir hafta geçirdik. Yarı finale çok zaman var. Fenerbahçe maçlarından önce Trabzonspor ile oynayacağız. Sonrasında kupa maçlarına bakarız. Büyük olasılıkla yeni sözleşme imzalayacağım. Burada çok kaliteli bir grup var. Devamlı üstüne bir şey koyuyoruz. Bunun sonunu da görmek istiyoruz.' dedi.

Torku Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Atatürk Olimpiyat Satdı'nda 2-1 yendiği Beşiktaş ile Konya'da da 1-0 yendi ve yarı finale adını yazdırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı ekiplerin karşılıklı atakları olmasına karşın 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İkinci yarıda Beşiktaş, Mario Gomez ve Ricardo Quaresma ile gol fırsatları yakalasada yarı finale yükselmek için gereken golleri bulamadı. Konyaspor 84. dakikada Meha'nın golüyle adını kupada yarı finale yazdırdı.

Torku Konyaspor'un yarı finaldeki rakibi Amed Sportif'i eleyen Fenerbahçe oldu.

Yarı final maçları

Yarı final maçları

Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek final maçları sona erdi. Gözler dört takımın adını yazdırdığı yarı finale çevrildi. Çaykur Rizespor, Galatasaray, Torku Konyaspor ve Fenerbahçe yarı finale yükseldi.

1. MAÇLAR (19-20-21 NİSAN)

Çaykur Rizespor-Galatasaray

Torku Konyaspor-Fenerbahçe

2. MAÇLAR (10-11-12 MAYIS)

Galatasaray-Çaykur Rizespor

Fenerbahçe-Torku Konyaspor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
26
7
6
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Aşın be kardeşim bunları.Hala ilk maçtaki kırmızı karta takılı kalmış onu söylüyor.Sen Beşiktaşı yönetiyorsun bırak artık bahane duymaktan.Takımın,taraftarın... Devamını Gör

Adamlar Avrupa takımı gibi top oynadılar;bir kere kaleye geldiler uzaktan gol attılar helal Aykut Kocaman..Bir Beşiktaşlı olarak top nasıl oynanır öğrensin b... Devamını Gör

bünyamin

O kadar övdün kupa bari Konya alsın

Pasif Kullanıcı

Haftasonu bizi yenselerdi bu maçta konyaya fark atarlardı. Şampiyonluğun Türkiye kupasından önemli olduğunu anladılar tabi :)