Görüş Bildir
Haberler
Toplu Balık Ölümleri

Toplu Balık Ölümleri

Rıdvan Kaya
03.03.2015 - 11:51 Son Güncelleme: 03.03.2015 - 12:11

Toplu Balık Ölümleri

Hatay’ın İskenderun Körfezi’nde çok sayıda ölü balık su karaya vurdu. Balıkçıların iddası ise Termik Santral.

Hatay’ın İskenderun Körfezi’nde çok sayıda ölü balık su karaya vurdu.

2014 yılının Haziran ayında İskenderun’da faaliyet göstermeye başlayan termik santralin denize bıraktığı klorlu suyun balık ölümlerine yol açtığı iddia edilirken, su yüzüne vuran balıklar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

BALIKÇILAR MESLEK BIRAKIYOR

Balıkların zarar gördüğünün altını çizen balıkçılar, termik santrallerden dolayı balıkçılık mesleğini bırakmak zorunda kaldıklarını söylediler.

Balıkları su yüzünde ölü gördükten sonra balıkçılık mesleğini bıraktığını kaydeden 75 yaşındaki Süleyman Aksoy , “Fabrikaların dibinde bulunan birçok zehirli balık gördüm. Her kaya balığı 5 - 6 kilo ağırlığında ölü olarak su yüzüne vuruyor. Bu balıkları kime satacağız. Bu yaşımdan sonra denize giremez oldum. Bana senin gibi bir balıkçı nasıl mesleği bırakır diyorlar. Bırakmak zorunda kaldık. Balıkçı kartım cebimde ama hepsi boş. Teknemi sattım mesleği bıraktım” dedi.

BAKANLIK VE VALİLİK GÖREVE

Çevre Bakanlığı ve Hatay Valiliğinin kobu ile ilgili olarak araştırma yapmasını isteyen balıkçılar önlem alınmazsa insan sağlığına olduğu gibi denizdeki balıklarında zarar göreceğini belirttiler.

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Barış Sönmez, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) aldıkları bilgilere göre bölgede 23 termik santral yapımının planlandığını kaydetti.

Kaynak: http://www.markasehirgazetesi.com/hab...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın