Görüş Bildir
Haberler
Toplaşın Açıklıyoruz; Cinsel İlişki Sırasında Başkasını Hayal Etmek Bir Sorun mu?

Toplaşın Açıklıyoruz; Cinsel İlişki Sırasında Başkasını Hayal Etmek Bir Sorun mu?

R.G.
21.06.2021 - 11:42 Son Güncelleme: 21.06.2021 - 12:11

Partnerinizle sevişirken başka birini hayal etmeniz bir sorun mu, bundan suçluluk duymak normal mi? Sizler için derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bu fantezinin nedeni...

1. Bu fantezinin nedeni...

Uzun süreli ilişkilerde duyguların, heyecanların ve bağların olgunlaşıp sağlamlaşması kadar monotonlaşması da normal. Monotonlaşan ilişkilerde seks esnasında başka birini hayal etmek partnerinizi sevmediğiniz veya çekici bulmadığınız anlamına gelmez. Uzmanlara göre bu ve benzeri fantezilerin nedeni; heyecanını yitiren cinsel hayatı renklendirme, bu hayata yeniden heyecan katma, yani bu cinsel hayatı tüm güzellikleriyle devam ettirme arzusudur.

2. Bu fantezi bir hastalık veya davranış bozukluğu olarak değerlendirilebilir mi?

2. Bu fantezi bir hastalık veya davranış bozukluğu olarak değerlendirilebilir mi?

Cevabımız net bir şekilde 'Hayır'. Bu oldukça yaygın bir fantezi ve seks esnasında cinsel uyarımı artırmak için kullanılır. Hatta bu fantezi için hastalık demenin aksine normal bir ihtiyaç demek doğru olur.

3. Muhafazakar görüş

3. Muhafazakar görüş

Konuya maneviyat çerçevesinde bakanlar bu fantezinin asla kabul edilemeyeceği hatta bu fantezinin aldatmaktan farkı olmadığını düşünebilirler. Burada sorulması gereken soru; çok sevdiğiniz ve asla kaybetmek istemediğiniz partnerinizle heyecanı kaçan cinsel hayatınızı kurtarmak için kurduğunuz bu fantezinin neden size diğer fantezilerden farklı geldiğidir.

4. Psikolojik ve akılcı görüş

4. Psikolojik ve akılcı görüş

Konuya akılcı yaklaşanlar ise ilişkilerin her zaman aynı doğrultuda gidemeyeceğini ve zaman zaman düşüşler yaşanacağını kabul etmek gerektiğini düşünüyorlar. Onlara göre uzun yıllar sürmesi istenen bir ilişkide zaman zaman farklı cinsel uyarıcılara ve heyecanlara ihtiyaç duymak oldukça normal.

5. Suçluluk

5. Suçluluk

Yapılan araştırmalar, bu fantezinin ardından özellikle kadınlar partnerlerine karşı suçluluk duyduğunu gösteriyor. Bu noktada birçok fantezi gibi bu fantezinin de hem kişi için hem de ilişki sağlığı için bir ihtiyaç olduğu unutulmamalı. En sevdiğiniz tatlı pasta olsa da zaman zaman canınız kek çekebiliyor, bu durumda keki yemiyor ama ister istemez kekin hayalini kuruyorsunuz diye neden suçluluk duyasınız ki!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Paylaşabilirsiniz

6. Paylaşabilirsiniz

Daha önce de belirttiğimiz gibi fantezi kişiseldir ve bunu ne yaşamanız ne de kendinize saklamanız suçtur. Yine de ilişkinizin sağlamlığına güveniyorsanız, partnerinize bu durumun sevgiyle ilgili olmadığını anlatarak açık olmayı tercih edebilirsiniz.

7. Yine de...

7. Yine de...

Eğer partnerinizleyken bir başkasını düşünmek dönem dönem kurulan bir fanteziyi aşıp alışkanlık haline geldiyse bir durup düşünmekte fayda var.

8. Ne yapmalı?

8. Ne yapmalı?

Dediğimiz gibi bu fantezi bir sorun değil hatta bazen ilişkiyi canlandırmak için bir çözümdür ancak bu bir alışkanlık haline geldiyse cinsel hayatınızda ciddi bir boşluk olup olmadığını, bu boşluğun partnerinizle doldurulup doldurulamayacağını düşünmenizi ve profesyonel yardıma başvurmanızı öneririz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
112
57
29
27
15
15
13
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?