Görüş Bildir
Haberler
Toplanın! Donuk ve Yorgun Görünen Cildin 10 Yaygın Nedenini Söylüyoruz

Toplanın! Donuk ve Yorgun Görünen Cildin 10 Yaygın Nedenini Söylüyoruz

Ebru Erdoğan
14.08.2021 - 07:00

Cildimiz dış görünüşümüzün en önemli unsurlarından. Herkes cildinin ışıltılı ve sağlıklı gözükmesini ister. Donuk cilt, parlaklık eksikliği, eşit olmayan cilt tonu anlamına gelir. Donuk görünen cildin en yaygın nedenlerini ve cildinizin doğal ışıltınızı geri kazanmak için neler yapabileceğinizi gözden geçirelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Az su tüketimi.

1. Az su tüketimi.

Yeterince su içmiyorsanız, muhtemelen cildiniz sağlıklı gözükmeyecektir. Cildinize ihtiyaç duyduğu nemi sürekli olarak verememek, ince çizgiler, sarkmış cilt ve hatta şiddetli kronik dehidrasyondan kaynaklanan pullar ve derin kırışıklıklar gibi kalıcı hasarlara neden olabilir . Bol su içmek, cildinizin yüzeyinin altından gelen nemi artırmaya yardımcı olacaktır. Günlük olarak en az 8 bardak su içmeyi günlük bir hedef haline getirin ve cildinizin nasıl sağlına kavuştuğunu göreceksiniz!

2. Cildinizi yeterince nemlendirmemek.

2. Cildinizi yeterince nemlendirmemek.

Kuruluk, donuk bir cildin en yaygın nedenidir. Her sabah ve akşam nemlendirici uygulamak cildinizi, ihtiyacı olan neme kavuşturacak ve daha canlı görünmesini sağlayacaktır.

3. Sigara kullanımı.

3. Sigara kullanımı.

Sigara erken cilt yaşlanmasına önemli çevresel faktördür. Araştırmalara göre, sigara içmenin kolajen üretimini, cildinizdeki elastik lifleri ve bağ dokusunu bozabileceği gözlemlendi. Tüm bunlar yaşlanma sürecini hızlandırabilir ve cildinizin donuk görünmesine yol açabilir.

4. Yeterince uyumuyorsunuz.

Donuk cildin en yaygın nedenlerinden biri yeterince uyumamaktır. 'Güzellik uykusuna yatmak' kavramı boşuna yok. Cilt hücrelerimiz gece kendini onarır ve yeniler. Her gece 7-9 saat uyumaya çalışın ve yatmadan bir saat önce elektronik cihaz kullanımını bırakın. Yine de gece telefonunuza bakmanız gerekiyorsa, ekran parlaklığını olabildiğince azaltmayı deneyin. Alternatif olarak, rahatlamak için sıcak bir duş veya meditasyon yapmayı deneyin.

5. Çevresel faktörler.

5. Çevresel faktörler.

Hava kirliliği, düşük nem, sert rüzgarlar ve güneşten gelen UV ışınlarına maruz kalma gibi çevresel faktörler, korunmasız cildi matlaştırabilir. Her gece yüzünüzü temizleme konusunda gayretli olursanız bu sorununda önüne geçebilirsiniz. Ayrıca çevresel faktörlerden etkilenen cildiniz için doğal maskelerden yararlanabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ciltteki ölü deri hücreleri.

6. Ciltteki ölü deri hücreleri.

Cildin üst tabakasında zamanla biriken ölü cilt hücreleri, donuk bir cildin en büyük sebeplerinden biridir. Bu ölü deri hücrelerinin dökülmesi, sağlıklı ve yeni bir cilt oluşmasına yol açar, ancak bunlar aynı zamanda parlak, ışıltılı cildin önüne geçerek pul pul dökülme, kuruluk, donukluk ve tıkanmış gözeneklere yol açabilir. Bu ölü hücre birikimini toz gibi düşünün. Siz temizleyene kadar cildinizin ışığı yansıtmasını önleyen kirli bir tabakadır. Bu yüzden peeling yöntemini haftada 1-2 defa yapmayı denemelisiniz.

7. Makyajı temizlememek.

7. Makyajı temizlememek.

Uyumadan önce yüzünüzü temizlemek önemlidir. Makyajla uyumak, sürekli makyaj yapmak ve kimyasal içerikli makyaj malzemeleri kullanmak, cilt yüzeyinde kir ve kalıntı birikmesine, gözeneklerin tıkanmasına ve mat görünmesine neden olur. Ağır makyajlardan kaçının ve hafif makyajlar yapmaya çalışın. Eve geldiğinizde makyajınızı hemen temizlemeyi alışkanlık haline getirin.

8. Sağlıksız beslenme.

8. Sağlıksız beslenme.

Sağlıksız beslenme vücudu olumsuz etkilediği gibi, cildi de kötü etkiler. Özellikle vitamin alımı yetersiz olduğunda cildin matlaşmasının önüne geçmek neredeyse imkansız. A, C, D, E vitamini açısından zengin besinler tüketin, yağlı yiyeceklerden ve ambalajlı gıdalardan uzak durmaya çalışın. Sigara ve alkol tüketimini minimuma indirin.

9. Yoğun stres altında olmak.

9. Yoğun stres altında olmak.

Stres, vücudun kalp, akciğerler, böbrekler ve beyin gibi hayati organlara daha fazla dolaşım yönlendirmesini tetikler ve yüzünüzü etkileyen bu dolaşım kaybı yorgun ve donuk bir cilde yol açar. İstediğiniz kadar sağlıklı yaşayın, yoğun stres altındaysanız cildiniz hep donuk gözükecektir. Yoga yapmak, yüz maskesi yapmak, en sevdiğiniz programı izlemek veya yürüyüşe çıkmak gibi sevdiğiniz aktiviteleri yapın. Gevşemenize ve yeniden şarj olmanıza yardımcı olan her ne ise, bunun için zaman ayırın!

10. Güneş kremi sürmeden dışarı çıkmak.

10. Güneş kremi sürmeden dışarı çıkmak.

UV ışınları cildinizdeki önemli proteinleri parçalar ve bu nedenle cilt bariyerinize zarar verebilir. Güneş kremi kullanmamak cildinizin yorgun ve donuk görünmesine neden olabilir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
1
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın