Görüş Bildir
Haberler
Tolga Karaçelik'in Sarmaşık Filmi East End Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü Aldı!

Tolga Karaçelik'in Sarmaşık Filmi East End Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü Aldı!

Hande öçalan
16.07.2015 - 10:25 Son Güncelleme: 16.07.2015 - 10:34

Yönetmen Tolga Karaçelik'in dünya prömiyeri Sundance Film Festivali’nde yapılan son filmi 'Sarmaşık' ödül toplamaya devam ediyor! Tolga Karaçelik'in 'Sarmaşık' Filmi East End Film Festivali’nde “En İyi Film” Ödülü Aldı!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başrollerini Serkan Ercan, Zafer Diper, Nur Fettahoğlu'nun paylaştığı, 2010 yapımı 'Gişe Memuru' filmiyle adını duyuran Türk yönetmen Tolga Karaçelik son filmiyle de ilgi odağı oldu. İlk resmi gösterimi Sundance Film Festivali’nde gerçekleşen 'Sarmaşık' filmi 2000 yılından beri Londra’da düzenlenen ve Britanya’nın en büyük film festivallerinden biri olan East End Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülüne layık görüldü.

Ödülü “Trainspotting” Kitabının Yazarı Irvine Welsh'den Aldılar

Ödülü “Trainspotting” Kitabının Yazarı Irvine Welsh'den Aldılar

Bu sene 1-12 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleşen ve bağımsız film yönetmenlerine destek vermeyi amaçlayan festivalde Karaçelik'e ödülünü “Trainspotting” kitabının yazarı Irvine Welsh teslim etti. Welsh jüri adına yaptığı konuşmada, filmin çok güçlü bir karakter ve konu yapısının olduğunu, mükemmel bir yönetmenlik ve oyunculuk barındırdığını, ayrıca ikna kabiliyeti yüksek bu filmin ilgiyi sonuna kadar ayakta tuttuğunu belirtti.

Beş Gemici ve Bir Kaptan

Beş Gemici ve Bir Kaptan

Film, bir armatörün iflas edip ortadan kaybolmasının ardından, deniz hukuku gereği gemide kalmak zorunda olan ve hiçbir yere gidemeyen beş gemici ile bir kaptanın arasındaki hiyerarşik mücadeleyi anlatıyor. Filmin kadrosunda Nadir Sarıbacak, Kadir Çermik, Hakan Karsak, Özgür Emre Yıldırım, Osman Alkaş ve Seyithan Özdemir yer alıyor.

Sansür Kararıyla İzleyiciyle Buluşamamıştı

Sansür Kararıyla İzleyiciyle Buluşamamıştı

“Sarmaşık” filmi Karlovy Vary Film Festivali ve Sydney Film Festivali gibi önemli festivallerde yarıştı. Türkiye galası İstanbul Film Festivali'nde yapılması planlanan “Sarmaşık” sansür protestoları sebebiyle festivalden çekildiği için, İstanbullu sinemaseverlerle buluşamamıştı.

Beyazperde

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
0
0
0
0
0