Görüş Bildir
Haberler
Tokluk Hissi Veren Besinler…

Tokluk Hissi Veren Besinler…

Her Kadına
11.11.2014 - 23:41 Son Güncelleme: 12.11.2014 - 00:56

Tokluk Hissi Veren Besinler…

Etli, sütlü veya yumurtalı çorba Çorbalar öğünde daha az enerji tüketmek için farklı bir yoldur. Su içerdiklerinden ve midede oluşturdukları basınç nedeni ile daha kısa sürede doymamızı sağlarlar. İlginç bir bilimsel veri de, protein içeriği yüksek çorbaların gün boyunca enerji alımını azaltmada diyet yapanlara yardımcı olmasıdır.

Yumurta En önemli protein kaynağı olan yumurtanın tokluk süresini uzattığına dair bilimsel veriler var. Sabah kahvaltılarında 1-2 adet haşlanmış yumurta tüketerek tokluk süreni uzatabilirsiniz. Ben sebzeli omletleri de tavsiye ediyorum. Bol mantarlı yumurta veya menemeni de deneyebilirsiniz.

Yoğurt İçeriğinde yer alan proteinler iştahı baskılamakta yardımcı olur. Bunun dışında yüksek kalsiyum içeriği ile de zayıflamaya yardımcıdır. Yapılan bilimsel çalışmalar yetersiz kalsiyum tüketiminin kilo vermeyi zorlaştırdığını ortaya koymuştur.

Badem Yağlı kuruyemişlerden olan badem birçok vitamin, mineral ve posadan zengindir. Tok tutmasının yanı sıra kalp sağlığını koruyan omega-3 yağ asitlerini de içerir. Yapılan son bilimsel araştırmalar, beslenme programında yeterli miktarda (aşırı değil) badem bulunan kadınların, badem tüketmeyen kadınlara göre daha kolay kilo verdiğini göstermiştir. Ara öğünler de meyve ile beraber öneriyorum.

Yeşil çay Güçlü antioksidan etkisi ile bedenimizi zehirli maddelerden temizlemesinin yanı sıra, metabolizmayı hızlandırıyor. Karın bölgesindeki yağları eritiyor. Günde 1-2 fincan yeşil çay tüketerek metabolizmanızı enerjik hale getirebilir, aynı zamanda bedeninize dost antioksidanları da alabilirsiniz. Kabuk veya toz tarçınla tatlandırıldığında tatlı isteğini azaltır ve tok tutar.

Sirke Salatalara ekleyeceğiniz sirke tokluk süreni uzatabilir. Yapılan bilimsel çalışmalar, sirkenin içinde bulunan asetik asidin sindirim hızını yavaşlattığını ortaya koymuştur. Böylece kan şekerin daha dengeli yükselir ve daha uzun süre kendinizi tok hissedersiniz.

Kaynak: http://herkadina.com/diyet/tokluk-his...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın