Görüş Bildir
Haberler
Tok Tutan Yiyecekler Nelerdir? İşte Yediğinizde Sizi Uzun Süre Tok Tutan Yiyecekler Listesi...

Tok Tutan Yiyecekler Nelerdir? İşte Yediğinizde Sizi Uzun Süre Tok Tutan Yiyecekler Listesi...

Müge Kakşi
02.08.2021 - 11:45

Tüketilen gıdalar arasında tok tutan yiyecekleri tercih etmek hem kilo kontrolünü elinizde tutmanıza yararken hem de aç kalarak sağlıksız bir vücuda sahip olmanızı engeller. Üstelik tok tutan yiyeceklerin çoğu  protein ve çeşitli vitaminler açısından oldukça zengin besinler olarak karşımıza çıkıyor. Kendinizi hem fit hem de sağlıklı hissetmenize neden olacak bir yandan da sizi tok tutacak birbirinden lezzetli yiyecekleri haberimizde sizler için derledik... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yemek yemek hemen herkesin oldukça sevdiği şeylerden biri. Fakat bazılarımız muhteşem lezzetlere karşı koyamadığı için fazla kilo gibi istenmeyen sonuçlarla karşılaşabiliyor. Bu gibi durumlardan kendimizi koruyabilmemizin püf noktalarından biri de tok tutan yiyeceklerden tüketmek. Peki yediğinizde sizi uzun süre tok tutan yiyecekler nelerdir? İşte detaylar...

Tok Tutan Yiyecekler Nelerdir?

Tok Tutan Yiyecekler Nelerdir?

Tok tutan yiyeceklerin başında proteinler geliyor. Karbonhidrat içeren besinler kilo almamıza neden olurken protein içeren besinler karbonhidratların tam tersine hem tok kalmamızı sağlayıp hem de kilo alımının da önüne geçiyor. Başlıca protein kaynağı besinler arasında yağsız kırmızı et ürünleri, kümes hayvanlarının etleri, yumurta, yoğurt, yağsız ve tuzsuz peynir çeşitleri ve deniz ürünleri sayılabilir.

Yulaf ezmesi hem sağlıklı hem de tok tutan yiyecekler listesinin vazgeçilmezi olarak listemizde yer alıyor. Besin kaynağı bakımından ve lif bakımında oldukça zengin olan yulaf ezmesi hepinizin bildiği gibi hem sporcuların hem de diyet yapanların vazgeçilmezi. Bu yüzden yulaf ezmenizi de gönül rahatlığıyla tok tutan yiyeceklerin arasına ekleyebilirsiniz.

Salatalar da hem sağlıklı hem de yediğinizde sizi uzun süre tok tutacak yiyecekler arasında yer alıyor. Marul, kereviz, göbek, turp, lahana çeşitleri, havuç, semizotu, salatalık, börülce, kıvırcık, domates, maydanoz, brokoli ve aklınıza gelebilecek tüm sebze ve meyve çeşitleriyle sağlıklı salatalar yapmak mümkün. 

Karıştırıldığında mükemmel tatlar çıkardığınız bol yeşillikli salatalar sizi uzun süre tok tutarken zengin vitamin ve mineral depoları olduğu için aynı zamanda sizin için birer enerji kaynağı olmasıyla da biliniyor.

Tok Tutan İçecekler Nelerdir?

Tok Tutan İçecekler Nelerdir?

Tok tutan yiyecekler olduğu gibi tok tutan içeceklerde mevcuttur. Tok tutan içecekler tok tutan yiyecekler kadar çok çeşitli olmasa da bunların en başında gelen besin hayat kaynağımız olan sudur. Suyun tok tutma özelliğinin yanında vücuda saymakla bitmeyen faydası da vardır. Ayrıca günlük düzenli su tüketimi sağlığı korurken fazla kilo problemi olanlar için de kilo kaybını arttırır. 

Ayrıca bunun yanında ara öğünlerde içtiğiniz yeşil çay ve benzeri içeceklerde tok kalmanızı sağlarken kilo verimine de destek olur. 

Süt de tok tutan içecekler arasında yerini almış durumda. Protein bakımından da oldukça zengin olan süt çocukluğumuzdan beri alışık olduğumuz tatlardan olmakla birlikte tok kalmamıza da yardımcı oluyor.

Aşağıdaki Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın