Görüş Bildir
Haberler
Artık Tırnaklar Şekilleri Moda! Peki Hangi Tırnak Şekli Size Göre?

etiket Artık Tırnaklar Şekilleri Moda! Peki Hangi Tırnak Şekli Size Göre?

Fulin
28.07.2015 - 15:04 Son Güncelleme: 29.07.2015 - 17:43

Bir zamanlar sadece French manikür vardı. Nail art çılgınlığı, sürekli değişen manikür modası derken şimdi tırnaklar hiç olmadığı kadar ön planda olmaya başladı. Tırnak şekilleri de önem kazanmaya başladı tabii. Ben de bugün sizler için tırnak modelleri hakkında bir içerik hazırladım. Tırnak törpülemeden farklı tırnak şekillerine geniş bir içeriğimiz var. Badem tırnaktan oval tırnağa kadar bilgiler mevcut. Ellere göre tırnak şekilleri de verebilirsiniz. 

Artık kimse belli şekillerde tırnaklarla yetinmek istemiyor. Tırnak şekillendirme de popüler bu yüzden. Farklı tırnaklar kişiliklerle ilgili ipuçları da veriyor. İşte son dönemde moda olan tırnak şekilleri ve anlamları.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun Tırnaklar Geri Döndü

Uzun Tırnaklar Geri Döndü

Tırnaklar uzuyor, şekilleri değişiyor. Uzun tırnaklar mutlaka Pamuk Prenses'in üvey annesininki gibi görünmek zorunda değil. Orta uzunluktaki tırnaklar hem zarif, hem de pratik.

Tırnak Şekilleri

Tırnak Şekilleri

Artık küt ve yuvarlak olmak üzere iki farklı tırnak şekli yok. Birçok farklı şekil ve moda var.

Yuvarlak

Yuvarlak

En klasik tırnak tipi.Doktorların da tavsiye ettiği bu tırnak şekli, doğamıza en uygun olanı. Pratik, korumacı ve romantik kişilerin tercihi.

Kare

Kare

Yine birçok insanın tercihi olan bir tırnak şekli. Hem kısa, hem uzun tırnakta güzel duran bu şeklin tek dezavantajı köşelerden kırılmalara yatkın olması. Bu şekli tercih edenlerin güçlü, liderlik vasfı olan gösterişli insanlar olduğu düşünülüyor. İnce, zarif parmaklara çok yakışıyor.

Kare-Oval

Kare-Oval

En zarif tırnak şekillerinden biri. Küt ve uzun tırnakların köşelerinin törpülenmesi ile elde ediliyor. Hırslı, iddialı ve feminen bir kişiliğe sahip olanların tercihi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oval

Oval

Yuvarlak tırnağın uzun versiyonu. Kare-oval şeklin yuvarlatılarak türpülenmesi ile elde ediliyor.

Badem

Badem

Son dönemin en gözde tırnak modeli. Oval tırnakların uç kısımlarının biraz sivrileştirilmesi ile elde ediliyor. Kısa ve tombul parmakları dahi ince uzun gösterme özelliği var. Yenilikçi ve farklı kişiler bu modeli tercih ediyor.

Stiletto

Stiletto

En iddialı ve zor kullanıma sahip tırnak şekli. Parmakları kesinlikle ince uzun gösteriyor. Ancak uzunluğunu fazla kaçırırsanız sizi bir cadıya da dönüştürebilir. Adını stiletto ayakkabılardan alan bu şekil, badem tırnakların tamamen sivriltilmesi ile elde ediliyor. Zorluklardan çekinmeyen, maceracı ve seksi kişiler tarafından tercih ediliyor.

Keskin

Keskin

Bu köşeli, keskin tırnak şekli genç, benzersiz ve yaratıcı kişiler tarafından kullanılıyor. Badem tırnağın köşeleri keskinleştirilerek elde ediliyor. Kırılma riski yüksek şekillerden biri.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Balerin

Balerin

Adını balerin ayakkabılarından alan bu şekil, son trend tırnak şekli. Stiletto tırnağın ucunun kütleştirilmesi ile elde ediliyor.

Ruj

Ruj

Nail art modasıyla ortaya çıkan ruj şeklindeki tırnakları kullanmak oldukça cesaret istiyor.

Flared

Flared

Türkçe'de İspanyol paça anlamına gelen bu tırnak şekli, ördek gagasına benzediği için ördek tırnak olarak da adlandırılıyor. Amerika'nın popüler tv şovu Jersey Shore'da ortaya çıkan bu geniş tırnak şeklini elde etmek için özel takma tırnaklardan kullanmak gerekiyor.

Ünlülerin Tırnak Seçimleri

Ünlülerin Tırnak Seçimleri

Genellikle badem ya da stiletto tırnak kullanan Kylie Jenner, son dönemde balerin modelini tercih ediyor.

Tırnakları yakından takip edilen Rihanna; stiletto, badem, kare ve kare-oval tırnakları kullanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lana Del Rey seçimini oval ve badem şeklinden yana kullanıyor.

Lady Gaga, stilettodan vazgeçmiyor.

Katy Perry genellikle kısa yuvarlak veya oval tırnaklarıyla karşımıza çıkıyor.

Genelde uzun tırnak kullanmayı sevmeyen Kim Kardashian, kısa küt modelden şaşmıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
338
177
105
61
37
36
31